Halloween filmer

Eftersom det faktiskt är Halloween imorgon (inte alla helgons dag, blanda inte ihop dom) så har vi satt ihop en liten Halloween special med filmtips för att få lite stämning.

The Addams Family och The Addams Family Values
Filmerna handlar om familjen Addams en originell och hyffsat rik familj som lever ett en aning makabert liv och har även en hand som tjänare.

I den första filmen kommer en ohederlig revisor in i familjens liv som tillsammans med en lånehaj har en plan att få familjen att tro att lånehajens son är familjens förlorade farbror Fester.

I den andra filmen får vi se familjens senaste tillskott, nämligen babyn Pubert. Wednesday och Pugsley blir ivägskickade på sommarläger för att unvika rivalitet i familjen och föräldrarna anställer en nanny.

Åsikt: Dessa filmer är båda väldigt underhållande och ger verkligen den rätta Halloweenkänslan, vill man komma in i känslan men inte se någon riktig rysare så är det helt rätt filmer.

Friday The 13th

Filmerna handlar om Jason, en missbildad pojke som drunknade en sommar i sjön vid Camp Crystal Lake, för att hämnas så dödar hans mamma alla på lägret, men vad hon inte vet är att Jason kommer tillbaka, precis i tid för att se hans mamma bli halshuggen. I hans undermedvetna så pratar hans mamma till honom, och tvingar honom att döda för att hämnas henne och hans död.

Åsikt: Kanske inte dem mest välgjorda skräckfilmerna som gjorts, men med sina spännande handlingar och kusliga ljudeffekter så får dem ändå håret att resa sig på armarna. Friday the 13th är inte bara vanliga skräckfilmer, dem är ett måste för alla skräckälskare!
Hocus Pocus

Filmen handlar om tre häxor som för 300 år sedan dömdes till döden i Salem och en pojke förvandlades till en svart katt. Nu är det Halloween och häxorna som flyger på damsugare är tillbaka. Nu har som sikten satt på odödlighet och vänder sin ilska mot barn som går bus-eller-godis och det är upp till den 300 år gamla katten att rädda dagen.

Åsikt: Den här filmen är gjord för an lite yngre publik och kan ibland kännas lite barnslig om man som oss är 19 år gamla, nu var det ett tag sedan jag såg den här filmen och när jag såg den när jag var lite yngre så kommer jag ihåg att jag tyckte att den var bra. Rolig på sina håll och underhållande.
Sleepy Hollow

Filmen handlar om utredaren Ichabod Crane som kallas till en liten småstad där många olösta mord begåtts. Ichabod kommer dit fast besluten att lösa mysteriet om den huvudlösa ryttaren som sägs härja i den lilla staden.

Åsikt: Med Johnny Depp i huvudrollen så har den här filmen den rätta Haloweenkänslan. Med spänning och gåtor så är det en riktig nagelbitare och man sitter klistrad varje sekund och vill lösa mysteriet tillsammans med Ichabod.


The Haunted Mansion


Arbetsnarkomanen Jim Evers, hand fru/kollega och deras två barn blir sammankallade till ett stort hus och upptäcker snart att huset är hemsökt.

Åsikt: Även denna film var det ett tag sedan jag såg (rättare sagt när den kom ut 2003) och jag kommer inte ihåg hela handlingen, men den är en komisk och underhållande film som troligen uppsakattas mer av de lite yngre. men med bland andra Eddie Murphy i huvudrollerna så kan de ju inte vara mycket annat än rolig.

Corpse Bride


Filmen handlar om Victor, en ung man som blivit bortlovad för att kunna rädda sin familj från fattigdomen. Tur nog så är det kärlek vid första ögonkastet när han får se vackra Victoria. Men allting ändras när Victor får kalla fötter och av misstag friar till en mystisk kvinna i bröllopsklänning, som också råkar vara död. Han öppnar dörren till dödsriket och får lov att lämna sin fästmö men han kan aldrig släppa hoppet om att någongång få komma tillbaka till Victoria, hans sanna kärlek.

Åsikt: Både rolig och obehaglig på en gång så passar den animerade Corps Bride perfekt på haloween, men sina roliga komentarer, läskiga scener och musiknummer så är det både en rolig upplevelse samtidigt som den har spänningen som behövs för en myskväll i mörkret.Alla helgons blodiga natt

Kommentarer

» Ingen reklam för din blogg

» Ingen reklam för tävlingar

» Ingen reklam för frågestunder


« Namn

« Mail (visas ej)

« BloggSpara uppgifter?


Trackback