Orphan


Eftersom Bea hatar skräckfilmer så är det jag som får leda den kategorin här på bloggen. Så nu tänkte jag tipsa om den bästa skräckfilmen jag sett på mycket länge, Orphan, den är från 2009 men jag tror många har missat den här makalösa filmen så den är värd att uppmärksammas!

Filmen handlar om en familj som efter en stor tragedi beslutar sig för att adoptera ett äldre barn. När dem besöker barnhemmet så träffar dem Esther, en ung flicka med makalösa talanger och som på många sätt inte är som andra barn. Dem fastnar för henne och beslutar att adoptera henne. I början verkar allting fungera bra med Esther i familjen, men snart börjar konstiga saker hända och Esther är alltid i närheten när det händer. Nunnan från barnhemmet sökte fakta om Esther och berättar att det sedan länge hänt konstiga saker runt henne, folk ramlar med saxar, hus brinner upp och människor dör runt henne, men Esther klarar sig alltid. Mamman i familjen blir misstänksam och börjar försöka ta reda på mer om hennes annorlunda adoptivdotter, och det som hon får reda på chockerar henne, men hur ska hon få resten av familjen att tro henne?

Jag har sett den här filmen två gånger nu och den har varit lika bra båda gångerna. Isabelle Fuhrman gör sin roll så himla bra, det är svårt att tro att det verkligen är ett barn som spelar Esther så bra. Filmen är helt otrolig, spännande, frustruerande och obehaglig och precis som en aningen psykologisk skräckfilm ska vara. Slutet är det bästa på hela filmen och första gången jag såg den satt jag och gapade för att jag blev så chockad av vändningen i filmen. Den har lite småfel i sättet den är filmad men bortsätt från det är det en otroligt bra film som jag tycker att även dem som inte vanligtvis gillar skräckfilmer ska se!


Orginalbild härKommentarer

» Ingen reklam för din blogg

» Ingen reklam för tävlingar

» Ingen reklam för frågestunder


« Namn

« Mail (visas ej)

« BloggSpara uppgifter?


Trackback