Fun Facts: Doctor Who

Eftersom Doctor Who är mitt senaste project som jag håller på att plöjer mig igenom så känndes det ju ganska passande att jag skulle skriva lite rolig fakta om serien. Så här kommer det lite onödig info för er som är intresserade!
 
1. Georgia Moffett som spelade dottern till doktorn mellan 1982-1984 bad producenterna att få provspela för rollen som Rose men dom sa nej eftersom att hon ansågs vara för ung. 
 
2. Mellan starten av serien 1963 och 2012 så har 29 skådespelare vart med i både orginalserien och den nya.
 
3. Christopher Eccleston som spelar doktorn nummer nio, visste inte mycket om Doctor Who när han fick rollen eftersom han aldrig varit något fan av serien. Så för att förbereda sig kollade han på "The Talons of Weng-Chiang" på DVD, ett äventyr med Tom Baker (fjärde doktorn).
 
4. Mike Tucker som jobbar med specialeffekter, regissören Graeme Harper, K9 operatorn Mat Irvine och kostymtecknaren Barbara Kidd är de enda i seriens kamerateam som också jobbade med orginalserien.
 
5. Penelope Wilton som spelar Harriet Jones vart erbjuden rollen som Lady Pienforte i orginalserien. 
 
6. En planerad spin-off serie vid namn "Rose Tyler: Earth Defence" lades ned under ett tidigt stadie i augusti 2006 efterssom att  Russell T. Davies kom på att avskedet mellan Rose och the Doctor efter säsong 2 skulle vara helt onödigt. Sedan tyckte han att det skulle bli för många spin-off serier eftersom  Torchwood och The Sarah Jane Adventures redan fanns. 
 
7. Förrutom de mest uppenbara scenerna är de flesta london-scenerna inspelade i Cardiff, Wales istället för London.
 
8. Några av de skådespelare som man övervägde när man letade efter den elfte doktorn var James NesbittRobert CarlyleBill Nighy (som visade intresse), David Walliams (som också visade intresse och var väldigt nära att få rollen, men konflikter med Little Britain USA tvingade honom att tacka nej), Harry LloydDavid MorrisseyPaterson Joseph, David Knijnenburg, Daniel RadcliffeCatherine Zeta-JonesJohn SimmRussell ToveySean PertweeRussell Crowe and Randy Orton.
 
9. Varje 45 minuter långt avsnitt tar i genomsnitt tre veckor att spela in och de en timme långa specialavsnitten kan ta upp till en månad. 
 
Som vanligt är det bara att önska på om det är någon speciell serie ni vill ha lite fun facts om nästa gång. Sen kan ni självklart passa på att önska lite andra inläg också om ni känner för det!

Kommentarer
Filippa

Lägger till en ;)

10. Georgia Moffett som spelar dottern Jenny är även gift med David Tennant som spelar den 10e doktorn och dotter till Peter davison som spelade den 5e doktorn (som även är med och gästspelar i titanic avsnittet)

;)

Svar: Det hade jag missat :)
themoviediaries.blogg.se

2012-12-01 @ 14:06:36
URL: http://tvshows.webblogg.se

» Ingen reklam för din blogg

» Ingen reklam för tävlingar

» Ingen reklam för frågestunder


« Namn

« Mail (visas ej)

« Blogg



Spara uppgifter?


Trackback