The Lucky One Featurette


Äntligen får vi se lite mer av filmen The Lucky One som är baserad på boken av Nicholas Sparks med samma namn.

Min absoluta favorit författare och jag längtar tills den här filmen kommer ut!

Glöm inte bort tävlingen, klicka här för att vara med!

Tips i TV Tablån - Adventureland

Ikväll visas filmen Adventureland med Kristen Stewart och Jessie Eisenberg på TV11 klockan 21.00.

Året är 1985 och James drömmar om en sommar i Europa går i crash när hans föräldrar inte har tillräckligt med pengar. Han tvingas istället skaffa ett jobb på den lokala nöjesparken, Adentureland. Där träffar han Emily, de blir snabbt vänner och James utvecklar känslor för henne. Vad han dock inte vet är att Emily redan har ett annat förhållande.

Det här är en sådan film som man blir förvånad över hur bra den faktiskt är, när jag såg den hade jag inga höga förväntningar på den. Kristens prestationer brukar kunna vara okej och Jessie hade jag ingen direkt uppfatting av så jag gick helt enkelt in med ett öppet sinne. Det är oftast då man blir så där glatt överraskad som jag blev när jag såg den. Har sett den några gånger efter det också och den har varit lika underhållande varje gång.

Så se till att inte missa den om ni sitter i TV soffan ikväll!

Tävling: Vinn Voddler Tickets

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNARNA PRESENTERAS INOM KORT!

Nu kör vi igång ännu en tävling i samarbete med Voddler där 5 vinnare får 3 Voddler Tickets var. Med dessa kan man hyra valfri film hos Voddler!

För att vara med och tävla så skriver du en kommentar till det här inlägget och skriver att du är med och tävlar.

Till exempel: "Jag är med och tävlar"

Glöm ej att skriva din e-mail adress så att vi kan kontakta dig.


För extra chans att vinna:


- Följ oss på
bloglovin' och gilla det här inlägget.

- Skriv ett inlägg på din blogg om den här tävlingen.


Skriv i kommentaren vad du har gjort och länka till inlägget där du har skrivit om tävlingen!


Tävlingen avslutas den 5 December!

SNÄLLA SKRIV ENDAST KOMMENTARER RÖRANDE TÄVLINGEN UNDER DETTA INLÄGG!

Här är några exempel på filmer du kan se om du blir en av vinnarna:Pretty Little Liars får en tredje säsongBra nyheter för alla Pretty Little Liars fans där ute! ABC Family har officiellt förnyat serien för en tredje säsong som förväntas komma sommaren 2012. 24 helt nya avsnitt kommer alltså komma!


För er som har missat det så har PLL vinter premiär den 2 januari så vi får resterande avsnitt av säsong 2.


Gossip Girl 5x09 "Rhodes to Perdition"


Igår kom det ett nytt avsnitt av Gossip Girl, ett av de få avsnitt som kommer den här veckan. "Rhodes to Perdition" heter avsnittet och det var medelmåttingt, som de flesta GG avsnitten nu för tiden.

Blair är nere på grund av allt som hänt med Louis och hon vänder sig till Chuck för att få veta hur han blev av med sin inre "Bad Boy" så att hon kan hjälpa Louis att göra samma sak.

Dan kämpar med negativa kommentarer om hans bok och han upptäcker att det är hans agent Allesandra som har en twitter som heter "I hate Humphrey" men hon förklarar att det är för att skapa publicitet. Nate har tagit över The Spectator och måste ta ett tufft beslut då han får reda på viss information om hans kusin Tripp.

CeCe kommer till stan för en fest som Studio 54 håller för henne. Serena och Max datar vilket Charlie/Ivy självklart inte gillar, hon ringer Carol som kommer direkt. Dom lyckas få det att se ut som att det är Max som ljuger när han säger att Charlie egentligen är Ivy.

Ännu ett avsnitt med massa Ivy/Charlie drama, kan nån snälla bara komma på vad hon håller på med tack! Orkar inte med henne längre. Nu kommer det val va massa drama mellan henne och Max eftersom han vill bevisa att hon ljuger.

Det var ju i säsong ett som man fick se CeCe ta tabletter efter att han sagt att hon inte var sjuk, och nu får man se "fortsättningen". Undrar dock vad hon är för sjuk.

Måste ju också kommentera att jag gillade Chuck och Blair stunderna, hoppas fortfarande att det blir dom två igen snart. Louis kan ju ta och försvinna, hoppas han inte ändrar sitt beteende och att Blair väljer Chuck istället.Fun Facts: The Vampire Diaries

1. Zach Roerig, Michael Trevino och Paul Wesley provspelade alla för rollen som Damon innan dom fick sina respektive roller.

 

2. Man funderade på James Van der Beek som är mest känd för rollen som Dwnson i Dawnson’s Creek för rollen som Alaric Saltzman.

 

3. Och Neve Campbell för rollen som Isobel Flemming.

 

4. Nina Dobrev är 6 månader yngre än Steven R. McQueen som spelar hennes två år yngre bror.

 

5. Ashlee Simpson var CW network’s första val för rollen som Elena Gilbert.

 

6. Korpen som man kan se i första avsnittet ska vara Damon som i böckerna har kraften att förvandla sig till fågeln. Producenterna sa att de inte fortsatte med det var för att de inte ville ge Damon för mycket kraft på en gång och inte ge honom något utrymme för att växa.

 

7. I original manuset var det Jeremy som dödade Vicki och det var så de spelade in scenen, Jeremy tvingas då välja mellan att rädda sin syster eller Vicki och väljer Elena. Efter några veckor fick Kayla Ewell som spelar Vicki komma tillbaka för att göra om scenen.

 

8. När Katherine kommer till Mystic Falls säger hon att hon bor på ett Bed and Breakfast som ägs av Mrs Flowers. I böckerna är det Mrs Flowers som äger pensionatet där Stefan bor.

 

Nu vet ni lite mer om The Vampire Diaries!


Julkalender hos The Movie Diaries

Den första december drar vi igång en julklander här på bloggen, bakom varje lucka kommer ni hitta julfilmstips, julklappstips och kanske även en och annan tävling.

Så se till att hålla utkik den första december då den första luckan öppnas!


Filmserier 2 Love - Step Up


Tänkte börja med en serie inlägg om Filmserier som jag gillar (och kanske om någon jag hatar) Först ut är en serie med filmer jag kan se om och om igen, jag pratar om Step Up filmerna.

Step up - Den första Step up filmen kom ut 2006 och handlar om Tyler Gage, en ung man som hamnat i fel kretsar. När han blir tagen av polisen när han vandaliserar en skola så får han göra samhällstjänst, på skolan han vandaliserade. I början jobbar han som vaktmästare men snart så möter han Nora Clark, en vacker dansare på skolan som behöver hjälp med sitt stora avslutningsnummer. Eftersom Tyler älskar att dansa så erbjuder han sin hjälp och hon tar emot den. Nu måste Tyler ändra sitt liv för att passa in i Noras värld och samtidigt försöka vara trogen mot sina gamla vänner.

Jag tycker inte att den första Step Up serien är bäst i serien, men det är en klassiker som man bara måste se. Den är vacker, sorglig och rolig på samma gång och med dess otroliga danser, vackra musik och djupa intriger så är det en riktigt bra och välgjord film.Step up 2 the streets - 2008 kom den andra filmen i serien ut och i den mer hip-hop influerade filmen möter man Andie, en ung tjej som lever för dans och som är medlem i det coolaste danscrewet, men också det mest rebelliska. När Andies förmyndare tröttnar på att Andies beteende så hotar hon med att skicka bort Andie till Texas. Tur för Andie så dyker Tyler Gage (huvudpersonen i första filmen) upp och föreslår att hon istället ska börja på MSA, för att hon ska få stanna kvar. Det nya livet som student på MSA är dock inte en dans på rosor och hon blir sparkad från hennes crew. Tillsammans med den populäraste killen på skolan,Chase, så bestämmer hon sig för att starta ett eget crew och tävla i The steets, något som alla streetdansare drömmer om, och någonting som är riktigt förbjudet.

Jag såg faktiskt den här filmen före den första, och det var den här som jag gillade så mycket att jag fick lov att köpa och se den första också. Den här filmen är lite mer min "stil" på film än den första, jag gillar musiken bättre och det händer lite mer. Jag tycker också att huvudpersonen i den här filmen känns mer trovärdig än den förra som faktiskt är lite lätt irriterande på vissa ställen. Den här filmen har jag sett massor av gånger och jag tröttnar aldrig. Den är riktigt bra och till och med jag som inte kan dansa alls, vill ställa mig upp och dansa med.


Step Up 3 - Den tredje filmen kom ut 2010 och i den får man följa Moose (som man möter på i andra filmen) och hans bästa kompis Camille (som är med i första) när den flyttar till New York för att börja på collage. Moose har lovat att lämna dansen bakom sig och bli ingenjör men när han träffar på Luke, en ung kille som äger och driver en dansklubb och ett härbärge för dansare så dras han på nytt in dansen. Tillsammans med sitt nya crew The Pirates så tävlar han för att vinna The World Jam så att Luke ska kunna betala av sina lån och få behålla sitt hem och sin klubb. In i gänget kommer också Natalie, en ung dansare som Luke blir väldigt intresserad av och låter bo hos dem, men under den snälla ytan så har Natalie en mörk hemlighet som kan förstöra allt för henne själv, Luke och resten av The Pirates för gott.

Det här är nog min favorit av filmerna, det är full fart i den, bra musik, härliga dansnummer blandat med skratt, tårar, ilska och besvikelse. Skådespelarna är bra, handlingen är nyskapande och den är riktigt välgjord, en film man verkligen inte kan sitta still till!
Serieuppehåll, dags att ge en gammal serie en chans?

Nu har i princip alla serier uppehåll vilket är tråkigt, men man får ju chansen att sträckse någon serie man inte sett förut eller se om någon bra serie. Jag tänkte ge er några tips på serier som gör vardagen lite ljusare nu när vintern nästan är här. Det jag tipsar om är alltså inga nya serier utan lite äldre redan avslutade serier som jag tycker är värda att se.

Vänner (Friends)
Serien handlar om 6 vänner som försöker hitta rätt i livet, de försöker hitta kärleken, dom kämpar på jobbet. Men i slutändan så har dom alltid varandra.

Den här serien har gått på svensk TV tillräckligt länge för att de flesta ska veta vad det är för serie. Men ni kanske bara har sett något avsnitt då och då? Den här serien är verkligen värd att se från början till slut, alla tio säsonger. Det är en komediserie men den har även sina djupa stunder och det är det jag gillar med den.


The OC

Serien handlar om hur en kille från ett dåligt område blir inkastad i en värld av rika människor som bor i Newport Beach, CA.

Det här är en serie som ligger mig varmt om hjärtat, den är en av de fösta seriena som jag föll för och kommer alltd att ha en speciell plats i mitt hjärta. Den har både drama, sorg och komedi, den perfekta kombinationen. Kan verkligen rekomendera den.


Veronica Mars

Serien handlar om Veronica vars bästa kompis blivit mördad, och pappa inte längre får jobba som stadens sheriff, bestämmer sig för att lösa alla mysterier i staden där hon bor.

En riktigt bra och spännande serie som jag såg för första gången för flera år sedan när den gick på TV här i sverige. Men efter det har jag sett den flera gånger och även om man vet vem som är mördaren och man vet vem som blir tillsammans med vem så är det ändå lika bra. Man blir kär i karaktärerna och det är så det ska vara tycker jag.

Lost
Överlevarna av en flygkrash tvingar leva med varandra på en öde ö, en farlig ny värld som har unika hot.

En riktig nagelbitare med spänning och mysterier, man kan aldrig riktigt förutse vad som ska hända härnäst. det är en riktigt spännande serie som lämnar en något förvirrad.Förhäxad (Charmed)

Serien handlar om tre systrar som visar sig ha magiska krafter och är de starkaste häxorna av de alla "THe Charmed Ones". Nu måste dom bekämpa demoner och annat ont som kommer i deras väg.

Det här är oxå en serie som har följt med mig sedan barnsben, jag har alltid älskat den. Även om den har några år på nacken och inte är jättebra gjord så har den sin charm, den är riktigt bra helt enkelt. Måste dock påpeka att jag gillar de tre första säsongerna bäst.

Gilmore Girls
Serien handlar om en mamma och en dotter och deras liv i Stars Hollow, Connecticut.

En serie med skratt, tårar och kärleken mellan en mor och en dotter. En riktigt feelgood serie som har allt man kan önska av en komedi/drama serie.

Ny Serie: I Hate my Teenage Daughter


I Hate my teenage Daughter är en ny komediserie som har premiär på FOX i USA den 30 November. Jamie Pressly och Katie Finneran spelar ensamstående mammor, bästa vänner och föredetta nördar som fruktar att deras döttrar kommer att bli precis som de elaka tjejerna som mobbade dom i skolan.

Annie (Jamie Pressly) växte upp i ett religöst hushåll med massa regler och nästan ingen frihet, nu låter hon sin dotter Sophie göra i princip vad hon vill. Annie's bästa vän Nikki (Katie Finneran) som en gång var överviktig och opopulär är nu en vacker sydstats tjej som även hon låter sin dotter Mackenzie göra exakt som hon vill.

Jag har faktiskt sett fram emot den här serien sedan jag såg trailern någon gång i somras så jag är glad att den äntligen är här. Hoppas den inte gör mig besviken.
Daniel Radcliffe lämnar Harry Potter bakom sig...


...och sadlar om till advokat. Nu när Harry Potter är över så är det dags för Daniel Radcliffe att ta luft under vingarna och leta efter nya roller. Först ut är en roll i filmen The Woman in Black som kommer på bio i USA 9 Mars 2012.

Skräckfilmen handlar om den unge advokaten Arthur som reser till en liten by för att ordna med en avliden klients papper,men väl där träffar han på mysterier och spöket av en hämnlysten kvinna.

Jag hade inte så stora förväntningar när jag klickade på play på trailern, men jag måste säga att jag blev imponerad, nu längtar jag tills jag kan se resten av filmen och jag hoppas jag inte blir besviken av den. Ska bli kul att se Daniel i en annan roll än som Harry Potter

American horror story


Beatrice började se en ny serie idag, American horror story, men eftersom det är en skräckserie och hon inte gillar skräck så bestämde jag mig för att jag kan ge den en chans, jag som gillar skräck. Jag har sett tre avsnitt så här långt och vad ska jag säga? Jag är ganska förvirrad.

Serien handlar om en familj som efter många svårigheter flyttar från Boston till LA för att börja om på nytt. Dem hittar ett gammalt, billigt hus och bestämmer sig för att flytta in. Helt ovetandes över att huset tidigare varit hem åt mördare och att hemska saker hänt i huset och med människorna i det.

Serien är ganska konstig hittils och jag hoppas man snart får svar på några frågor. Man måste verkligen ha tålamod om man ska orka följa den här serien och jag tänker bara ge den några avsnitt till att bevisa sig på annars kommer jag sluta följa den. Varför följa en serie som inte kommer någonstans liksom? Men jag tänker ge den mer chanser och jag hoppas den växer för mig, för den har chansen att bli riktigt bra.

Orginalbild här

Fun Facts: Gossip Girl

Tänkte göra en serie med inlägg med lite kul information om mina favoritserier, hoppas ni gillar det!

Visste ni att...

1. Gossip Girl från början var tänkt som en film med Lindsay Lohan i huvudrollen.

2. Från början var rollen som Georgina Sparks erbjuden till Mischa Barton men hon tackade nej och Michelle Trachtenberg fick sedan rollen.

3. Leighton Meester fick lov att färga sitt naturligt blonda hår brunt för att prova för rollen som Blair Waldorf.

4. Karaktären Lily van der Woodsen skulle från början heta Darla, tills det att dom ändrade namnet i sista sekund.

5. Titeln på varje avsnitt är relaterad till en film, bok eller TV serie.

6. Producenterna spenderar i stora drag mellan 70 000 och 500 000 kronor per dag för att använda vissa inspelningsplater i New York.

7. Skådespelaren som spelar Blairs mamma är inte samma i första avsnittet som i resten av serien.

8. Den enda av skådepelarna som faktiskt är från New York är Connor Paolo som spelar Eric.

9. Leighton Meester provspelade först för rollen som Serena och Ed Westwick funderade från början på rollen som Nate.

10. När den brittiska skådespelaren Ed Westwick fick rollen som Chuck fanns det bara ett problem, han hade inget giltigt visum. Men producenterna gillade honom så mycket att dom väntade med att börja spela in serien tills han fick ett giltigt visum.90210 4x10 "Smoked Turkey"


Jag såg just på det nya avsnittet av 90210 "Smoked Turkey" och det var riktigt bra.

SPOILERVARNING!

I det här avsnittet strävar Dixon efter ett förhållande med en beständig Adrianna medan Ivy och Raj's förhållande påverkas av deras konstanta bråkande. Liam försöker planera en Thanksgivings middag för gänget, och en oväntad gäst dyker upp. Naomi försöker visa sin kärlek till Austin och kan Annie hamna i knipa på grund av sitt förhållande med Patrick?

Somsagt så gillade jag verkligen det här avsnittet. Jag gillade speciellt stunderna mellan Annie och Liam och jag hoppas verkligen att det kommer att utvecklas till att dom blir tillsammans igen. Dom är ju det perfekta paret. jag gillar även att Silver har tagit lite distans från Navid (som inte har varit med i två avsnitt nu föresten, vart har han tagit vägen?) Jag gillar inte dom som par.

Gillar inte vad som hände mellan Ivy och Raj dock, först att dom bråkade så där men sen när Ivy verkligen öppnade sig så ljög Raj. Jag vet att han försöker göra henne en tjänst genom att försvinna nu när han vet att cancern inte är borta. Men jag ösnkar att han hade varit ärlig.

Jag förstår att Dixon och Adrianna har massa gemensamt nu när dom båda varit drogberoende och bla bla bla, men dom ska inte vara tillsamans! Ursch och fy! Kan fortfarande inte bestämma mig om jag gillar Austin och Naomi, dom växer på mig även om jag saknaar Naomi med Max.


Hart of dixie 1x08 Homecoming and Coming Home


Får be om ursäkt över att det inte blir så många inlägg från min sida, jag är ganska upptagen just nu och så krånglar mitt internet så mycket så jag har helt enkelt inte kunnat skriva nått inlägg. Men nu sitter jag vid en annan dator och igår kom nya Hart of Dixie avsnittet så det är dags för min åsikt om det senaste avsnittet.

Varning för spoilers!

Jag måste säga att det här avsnittet inte var lika bra som dem brukar vara. Det fanns riktigt roliga delar men överlag känns det som om dem hade lite idétorka.

Någonting jag älskade var Lemons bad side! Hon börjar tina mer och mer och i det här avsnittet såg man att hon faktiskt har en riktigt rolig sida under hennes tråkiga yta. Även George tinade lite, även fast han fortfarande inte har så mycket personlighet som står ut från mängden.

Jag saknade verkligen Zoe och Wade scener i det här avsnittet, dem var knappt tillsammans alls och det var riktigt synd. Älskade dock att han frågade henne om veterinären och såg orolig ut när han frågade om dem varit tillsammans. Ta steget och säg vad du känner någon gång!

Veterinären är ute ur bilden, förhoppningsvis för gott, gillade aldrig honom och om han ligger med Zoes kompis är det bara att skicka honom till soptippen för gott.

Själva festtemat var lite småtråkigt tycker jag, men jag gillade att man märkte att Zoe förvandlats sen hon kom till Bluebell, hennes kompis gillade jag inte alls och jag hoppas vi slipper henne i framtiden.

Överlag ett okej avsnitt men inte alls det bästa, men jag längtar tills nästa och håller tummarna att dem får tillbaka kvalitén igen.

The Change Up

Igår såg jag filmen The Change Up, en minst sagt Freaky Friday inspirerad film med Jason Bateman och Ryan Reynolds i huvudrollerna.

Filmen handlar om Dave och Mitch som har känt varandra hela livet men nu lever två helt olika liv. Dave är gift och har tre barn och ett jobb som advokat. Medan Mitch lever ett ungkarlsliv med nya tjejer varje dag och utan jobb. När dom träffas en kväll och börjar prata om deras liv så önskar dom att dom hade varandras, samtidigt som dom kissar i en fontän. När dom vaknar upp nästa morgon så befinner dom sig i varandras kroppar och fontänen står inte kvar där den var kvällen innan.

Även om den här filmen var underhållande och hade sina roliga stunder så hade den inte så mycket mer än så. Två personer byter kroppar, lär sig en läxa och får komma tillbaka till sina egna liv med en helt ny syn på livet. Det känns som att man har sett det förrut. Den här filmen känns ihopplockad, som att dom tagit små bitar från olika filmer och satt ihop. Den har ingen orginalitet.

Något jag däremot inte kan klaga på är skådespelarnas insatser. Jag gillar de flesta som är med i den här filmen. Jason Bateman gör alltid ett bra jobb, Ryan Reynolds är riktigt bra och Olivia Wilde som spelar Daves kollega har jag gillat ända sedan hon var med i OC.

Jag skulle rekomendera den här filmen till de som vill se en rolig komedi och inte bryr sig om att det käns som man har sett den förrut. Vill man däremot ha en lite mer orginell film ska man nog fortsätta leta.
Gossip Girl 5x8 "All the Pretty Sources"


Jag såg nyss klart på veckans avsnitt av Gossip Girl "All the Pretty Sources" som var riktigt bra.

SPOILERVARNING!


Serena planerar Blairs bridal shower och för att Blair inte ska få reda på några detaljer så har Serena gett ut lite falsk information om festen. Dan och Chuck spenderar dagen ihop eftersom de inte blivit bjudna till Blairs fest men Dan bestämmer sig för att dyka upp ändå. Nate och Serena lyckas få fram viktig information för Dianas krig mot Gossip Girl men brottas med om de ska använda den eller inte.

Jag gillade det här avsnittet, det hände mycket och man ville ha mer när det tog slut. Jag gillade att Serena och Blairs vänskap verkligen kom fram i slutet av avsnittet. Om deras vänskap förvann skulle serien inte ha så mycket kvar nu känns det som.

Chuck var där för Dan vilket var lite udda men ändå riktigt fint, Chuck är verkligen en annan person, den person man alltid har velat att han ska vara. Hoppas bara att det håller i sig. Det han gör mot Blair är ju det mest osjälviska han gjort under hela serien känns det som. Men jag hoppas ändå att det blir som två igen, och nu när Blair vet sanningen känns det som att det finns en chans ändå. Det verkade ju också som att Blair called off the wedding men eftesom man sett bilder från inspelningen av bröllopet så undrar man ju.

Jag gillar att Diana åkte sin väg, hoppas att hon håller sig borta. Nate ska inte vara med henne. Undrar vad det är med Nates morfar, vad han och Diana håller på med. Hoppas man får reda på det snart, och den där bilden som hon hittade på sig själv i en av mapparna från Barts kassaskåp, jag vill veta vad den gjorde där!

Riktigt bra avsnitt!Ny Serie: The River


The River är en ny serie som kommer att ha premiär på ABC i USA den 7 Februari 2012. Första säsongen kommer till en början att bestå av 8 avsnitt.

Den kända upptäckaren Dr. Emmet Cole åkte och letade efter magi i djupet av den outforkade Amazonfloden och återvände aldrig. Den chockerande saningen om hans förvinnande finns där ute, någonstans, och bara väntar på att bli upptäckt. Hans son och fru ger sig nu ut, sex månader efter hans förvinnande, för att leta efter honom.

Serien har inslag av övernaturligt, äventyr, fantasy, skräck och mysterie och kommer troligvis vara en riktig nagelbitare. Inte direkt den typ av serie som ajg brukar titta på men jag kasnke ger den en chans.


Supernatural 7x9 "How to Win Friends and Influence Monsters"


Förlåt att jag har varit lite efter på serie fronten. Jag såg det nya Supernaturalavsnittet i Lördags men det har inte blivit av att jag har skrivit om det.

SPOILERVARNING!

Sam, Dean och Bobby gömmer sig fortfarande från the Leviathan men dom tar fortfarande jobb. Den här gången letar dom efter något som dom tror är en Jersey Devil. Men det visar sig istället vara en man som försvunnit en tid tillbaka och nu har förvandlats till en hyperaktiv kannibal efter att ha ätit en smörgås skapad av the Leviathan.

Det här avsnittet var spännande, det hade flera OMG! moments och det gillar jag. Jag gillar Bobby och när alla tre jobbar tillsammans. Jag gillar inte ledargubben av the Leviathan, han Dick Roman. Jag hoppas vekrligen inte att Bobby är död där bak i bilen, då blir jag pissed. Längtar till nästa veckas avsnitt!

Breaking Dawn - Part 1


Jag, Beatrice och några andra kompisar såg Twilight Saga - Breaking Dawn part 1 i fredags och jag har velat skriva om den men mitt internet har varit oberäkneligt dem senaste dagarna så jag har knappt kunnat använda det alls, men nu verkar det lite bättre igen så nu tänkte jag dela med mig av mina åsikter om den senaste Twilight-filmen.

I tredje filmen fick vi se Bella tacka ja till Edwards frieri och nu i fjärde filmen får vi följa dem under bröllopsplaneringarna, bröllopet själv, smekmånaden och genom en resa som kan leda till Bellas död. Man får också följa Jacobs svåra val, om han ska stanna vid hennes sida även fast det går emot allt han tror på, eller om han ska följa sin natur och avsluta det.

Jag är ett stort Twilight fan, jag har läst alla böcker flera gånger och jag hade stora förväntningar på den här filmen, och även fast den är riktigt bra så är jag nog ändå lite besviken. Jag hade förväntat mig mer fart och mer känsla i filmen än vad det är. Jag tycker att det hände någonting hela tiden, men scenerna var lite långdragna så det kändes som om dem kunnat få med mycket mer detaljer som finns i böckerna. Jag saknade också Rosalies och Jacobs småtjafs som är med i boken, den saknade lite av humorn som beskrivs i böckerna. Men filmen är riktigt bra ändå, första gången jag varit nära att gråta när jag sett en Twilightfilm, och under bröllopet var det riktigt nära, även fast jag inte ens är Team Edward! Dem lyckades få fram kärleken otroligt bra och jag tycker att dem gjorde ett riktigt bra jobb att ta bröllopet från bok till film. Jag älskade när Jacob inpräglades av Renesmee, dem fångade hans känslor väldigt bra.

Sammanfattningsvis, en riktgit bra film, men den når inte riktigt till en 5a. Men jag ser fram emot nästa och jag hoppas att den är ännu bättre!

Ny serie: Jane by Design

Den 3 januari nästa år har en den nya serien Jane by Design premiär på ABC Family.

Serien handlar om Jane, en high school student som lyckas få ett jobb på Donovan Decker, ett modehus, när dom misstar henne för att vara vuxen. Nu måste jane försöka balansera livet som student och som arbetande, och samtidigt försöka hålla sin riktiga indentitet hemlig.

I Jane By Design får vi se skådespelare som Erica Dasher (The Lake) som spelar Jane Quimby; Nick Roux (Lemonade Mouth), Rowly Dennis (Desperate Housewives), India De Beaufort (One Tree Hill), Meagan Tandy (10 Things I Hate About You) och Matthew Atkinson (CSI). Vi får även se Andie MacDowell (Four Weddings and a Funeral) som spelar Janes stränga chef.

 

Serien kommer att produceras av Gavin Polone (Gilmore Girls), John Ziffren (Melissa & Joey) och April Blair (Lemonade Mouth).

 

Källa


Vinnarna i Voddler Tävlingen


Nu är Voddler tävlingen avslutad och vi har slumpvis utsett 5 vinnare som får 3 Voddler Tickets var!

Vinnarna är:

Victoria Svensson

Ida R

Marianne Eriksson

Madeleine

Miriam

Ni har fått ett mail med era Voddler Tickets-koder!

Om du inte blev en av vinnarna denna gång så behöver du inte vara ledsen, vi kommer snart anordna ännu en tävling.

One Tree Hill är färdiginspelat!

Så här skrevs det på twitter igår och den sista scenen av One Tree Hill har nu alltså spelats in. Säsong 9 har premiär i Januari nästa år men produktionen är alltså redan klar.

Det känns lite sorgligt för min del, den här serien har verkligen haft sina stunder och särskilt i början så var den riktigt bra. Jag tror även att säsong 9 kommer att bli riktigt bra och att serien kommer få ett bra slut. Ser fram emot säsongsstarten.


Hart of dixie 1x07 The Crush & the Crossbow

Såg precis det senaste avsnittet av Hart of Dixie, The Crush and the Crossbow heter det och jag gillade det verkligen!

Varning för spoilers!

Jag gillade handlingen i det här avsnittet, det är skönt att det inte är bara medicinsnack och sånt utan också romantik och komedi. Jag har också tyckt att Zoe borde försöka lära känna lite mer folk så det passade väldigt bra att hon skulle börja dejta, även fast hon är Wades själsfrände!

När man fick reda på att Wade var gift så tänkte jag direkt KRÄK men jag släppte det snabbt då jag tror att Wade är en riktigt schysst kille när han väl hittar den rätta, så jag tror inte han hade varit otrogen om han älskat henne så jag förstod ganska bra att det inte var ett direkt klassiskt äktenskap.

George och Zoe har ju helt klart kemi och man ser att George framför allt har känslor för Zoe men kom igen! Han har typ noll personlighet, nej jag säger det igen, Zoe behöver en kille som Wade.

Veterinären som Zoe träffade tror jag inte kommer vara med i bilden länge, han kommer nog vara med i åtminstonde nästa avsnitt också men jag tror inte det kommer hålla (hoppas inte det heller) men det kan bli så att Zoe leker runt lite för att kolla hur det är att dejta någon på riktigt.

Lemon börjar tina lite, och man såg faktiskt lite av hennes roliga sida under det här avsnittet och det gillar jag, hon börjar växa in i sin karaktär ordentligt och jag tror faktiskt att hon bara kommer bli bättre och bättre. Sen hennes förhållande med borgmästaren tror jag kommer utvecklas ytterligare, det är inte en chans att hon kommer gifta sig med George.

Kort sagt, riktigt bra avsnitt och jag längtar tills nästa, ser fram emot att se hur Zoe och Wade kommer utvecklas, om veterinären är någonting att ha och om Lemon fortsätter att växa för mig!

Orginalbilder här

Mirror, Mirror Trailer


Idag kom den första trailern för filmen Mirror, Mirror ut. Filmen som jag redan skrivit lite om i ett tidigare inlägg.

Filmen handlar om hur Snövit tillsammans med de sju dvärgarna föröker återta deras kungarike från den elaka drottningen. Självklart är det lite romantik mellan Snövit och prinsen också.

90210 4x09 "A Thousand Words"

SPOILERVARNING!

I det här avsittet läcker en video från Teddy's bröllop och han skyller det på Shane men det var egenligen Marissa som läckte videon efter att Silver hade råkat skicka den till henne. Naomi har inte pratat med Austin om vad som hände i Las Vegas och försöker att glömma sina bekymmer genom att hjälpa Alana med hennes kärleksproblem. Annie konfronterar Patrick men han säger inte direkt förlåt och Annie lämnar honom, men när hon behöver pengar för Dixon's rehab så går hon tillbaka till honom. Adrianna kör Dixon till rehab och säger att deras förhållande får vänta då han behöver fokusera på sig själv.

Det jag gillade i det här avsnittet var att Raj äntligen är frisk, att han och Ivy kommer få en framtid tillsammans. Jag hoppas nu att dom inte h¨ller på och förstör saker och ting med Ivy och fotoläraren. Raj och Ivy ska vara tillsammans. Jag gillar verkligen inte Adrianna och Dixon tillsammans, jag har sagt det förrut men det tålsa att sägas igen att de passar verkligen inte ihop. Jag hoppas att det inte blir någonting där. Annie och Liam måste hitta tillbaka till varandra. Typ nu! Får panik på han Patrick snubben.

Vi såg inte skymten av Navid i avsnittet så hur det ska gå med hans lilla samarbete med polisen får vi väl se i nästa avsnitt. Jag hoppas att Austin inte förlåter Naomi och försvinner, dom ska inte vara tillsammans. Det är verkligen inte många par i 90210 som jag gillar just nu. Är kaske därför som serien känns så tråkig.

90210 gör mig sällan jätteexalterad nu för tiden, och det här avsnittet var inget undantag. Det känns som sagt platt och ganska tråkigt, dom behöver komma på något nytt för att få liv i serien igen. Det börjar gå lite utför nu. Förhoppningsvis händer det någonting snart som ger serien lite ny driv.

Vad tyckte ni om avsnittet?

A Cinderella Story: Once Upon a Song

Såg A Cinderella Story: Once Upon a Song med Lucy Hale i huvudrollen för ett tag sen och jag tänkte skriva lite kort om vad jag tyckte om filmen.

Filmen är ännu en modern tolkning på Askungen men den här gången är det musiken som står i centrum. Den handlar om Katie, en ung tjej som efter sin pappas död tvingas leva med sin styvmor och hennes barn. Katie drömmer om att slå igenom som artist med hennes styvmor står alltid i vägen för hennes drömmar. När en ny kille börjar på Katies skola, och vars pappa råkar vara musikproducent, så försöker Katie få hans uppmärksamhet och lyckas. Men när hennes styvmor får reda på detta så ljuger hon och säger att det inte är Katie som är den talangfulla utan att det är hennes tondöva dotter. Plötsligt så får styvsystern all uppmärksamhet medans Katie blir utpressad att låtsas som ingenting och att hjälpa sin syster fejka sin talang. Vilket gör att hon både förlorar killen hon gillar och hoppet om en karriär inom musiken. Man följer henne i motgångar och framgångar i jakten på hennes drömmar och sin frihet.
Trots att jag är ganska rejält trött på alla Askungen filmer så är den här nog bäst så här långt ändå. Den känns mer seriös en sina föregångar och visst, det är fortfarande en ungdomsfilm och den är förutsägbar och lite barnslig fortfarande men jag tycker ändå att den här är ganska bra. Den är underhållande, med helt okej musiknummer och humor och det gör det till en riktigt lätt komedi som man kan se om och om igen. Kort sagt, jag gillar den, alla filmer man gillar måste inte vara superspännande och djupa, ibland är det en sån här film precis det man behöver för att få skratta av sig lite.

Filmen kan du hyra på Voddler, eller så är du med i vår tävling och vinner tickets så att du kan se den!

Filmvärlden har fått sagofeber

Det känns som att Hollywood har fått lite sagofeber just nu, inom de närmaste åren kommer det komma vad som känns som hur många filmer som helst som är baserade på olika sagor. Några projekt har kommit längre än andra och några har ni nog redan hört talas om.

Redan i år har det ju kommit filmer som är baserade på sagor, nämligen Red Riding Hood som är baserad på Rödluvan och Beastly som är en modern tolkning av Skönheten och Odjuret. Det har även nyligen kommit ut två nya serier som baseras på olika sagor, vi har Once Upon a Time där vi får träffa karaktärer som Snövit, Den elaka häxan, prince Charming och Askungen. Sedan har vi Grimm som sätter en ny tvist på Bröderna Grimms sagor.

Nästa år kommer det inte bara en utan två filmer som är baserade på Snövit, Snow White and the Huntsman med Kristen Stewart och Chris Hemsworth i huvudrollerna och Mirror, Mirror (The Brothers Grimm: Snow White) med bland andra Lily Collins och Julia Roberts. Men även om filmerna är baserade på samma saga så skiljer dom sig åt ganska mycket då Snow White and the Huntsman fokuserar mer på Snövit och jägaren som sänds av den elaka drottningen för att döda henne. I Mirror, Mirror så får vi följa Snövit och de sju dvärgarna i deras jakt att försöka återta deras förstörda kungarike.

Några andra filmer som vi kommer kunna se inom en snar framtid är Pan, som är en modern tolkning av Peter Pan med bland andra AnnaSophia Robb i huvudrollerna. Sedan har vi Hensel & Gretel: Witchhunters som tar vid där sagan om Hans och Greta tog slut. En ny version av Beauty and the Beast kommer 2013 och även en nytolkning av Den Lilla Sjöjungfrun.

Så alla som gillar den här sortens filmer har mycket att se fram emot de kommande åren, vi hoppas att dessa filer bli någonting bra och att de inte bara förstör vår bild av originalen.


Gossip Girl 5x07 "The Big Sleep No More"


I det här avsnittet av Gossip Girl så har Diana ögonen på att förgöra Gossip Girl med hjälp av Serena. Serena träffar en ny kille som är Charlie's ex, eller ska vi kasnke kalla henne Ivy? Dan är ute på sin bokturne men saker och ting är inte riktigt som de verkar. Blair försöker bevisa att Chuck inte alls har ändrat på sig och fortfarande är likadan som han alltid varit, men hur är det egentligen?

SPOILERVARNING!

Jag gillar fortfarande inte Diana, hon kan verkligen få försvinna snart tycker jag, allt hon gör är att förstöra för alla. Det känns även som att Charlie har gjort sitt snart och jag hoppas att dom kan gå vidare ifrån henne. Blair och Chuck ska enligt mig vara tillsammans så jag gillade inte riktigt vad som hände mellan dom. Även om Chuck gjorde det så att Blair kunde gå vidare i tron om att han inte har förändrats, han tycker väl inte att han förtjänar henne. Men jag tror fortfarande att det är Chucks barn på nått sätt och att dom visst kommer bli tillsammans i slutändan, eller jag hoppas det i alla fall.

Hela serien börjar dock falla lite i mina ögon, den är så inte lika bra som den en gång var. Jag saknar Serena och Dan när allt var nytt och spännande, jag gillar inte vad som har hänt med karaktärerna. Jag gillar inte hur Dan har blivit som person och vad han skrev i sin bok, särskilt om Serena för han älskade ju henne och han va den som såg det goda i henne. Jag vill ha bort Blair hela failrytale grej, prinsen kan gå och gräva ner sig och hon kan bli tillsammans med Chuck igen. Jag saknar Jennys karaktär, som den var i början av serien vill jag då tillägga. De hade kunnat blivit något riktigt bra om dom inte hade förstört henne. Nej det kasnske är dags för GG att ta farväl snart och göra plats för något bättre.

Vad tyckte ni om avsnittet?

The Hunger Games Trailer


Nu har den riktiga trailern för The Hunger Games kommit. Filmen handlar om Katniss som tillsammans med Peeta blir utvalda från deras distrikt att tävla i Hungerspelen.

Filmen har premiär den 23 mars 2012.

Once Upon a Time 1x04 "The Price of Gold"


SPOILERVARNING!

I det nya avsnittet av Once Upon a Time fick vi träffa lite nya karaktärer, Cinderella (Aksungen) var en av dessa. Man får se hur Rumplestiltskin dödar hennes Fairy Godmother och hon gör istället en deal med honom som slutar med att hon måste ge honom sitt förtfödda barn. När man får se Cinderella i nutid så heter hon Ashley och är en gravid 19 åring och Rumplestiltskin eller Mr Gold som han nu heter är fortfarande ute efter hennes barn.

Det var roligt att få se ännu fler sagokaraktärer och sedan få se dom i nutid. Deras historia ändras ju också och är inte som när man kollade på Disneyfilmen när man var liten och jag är nyfisken inför varje avsnitt vad dom ska hitta på. Jag gillade avsnittet och storyn var riktigt bra, det var spännande och kul att kolla på. Jag gillade dock inte att Emma gjorde en deal med Mr Gold i slutet, man vet ju aldrig vad han hittar på.

Supernatural 7x08 "Season 7, Time for a Wedding!"Eftersom jag har varit bortrest i helgen så har jag inte kunnat sett nya Supernatural avsnittet förrän nu, men nu när jag har sett det så tänkte jag skriva några rader om vad jag tyckte.

SPOILERVARNING!

I det här avsnittet är bröderna i Las Vegas där Sam gifter sig med det fanatiska Supernatural fanet Becky. Sam och Becky åker till Delaware för att starta sitt liv som nygifta och Dean följer efter för att undersöka ett antal mysteriska dödsfall av solk som precis har fått någon slags önskan uppfylld.

Avsnittet var bra, jag gillade att man vart lite förvirrad i början eftersom Sam skulle gifta sig men det visade ju sig vara på grund av att Becky hade fått en önskan uppfylld. Det var ju en crossroadsdemon som dom hade och göra med och dom har vi ju träffat på under många avsnitt förrut. Men hellre det än att de kommer på någonting nytt som gör serien sämre vilket dom har gjort flera gånger förrut.


Cradle will fall


Såg Cradle will fall på Voddler i morse. Det är en skräckfilm från 2008 om en familj som är i livsfara när den som ska älska dem villkorslöst, inte gör det längre.


Filmen handlar om en familj vars mamma hamnat i svår förlossningsdepression efter att ha fött hennes fjärde barn. När pappan i familjen åker i väg på ännu ett jobb och lämnar familjen hemma så tappar mamman kontrollen, och gör det otänkbara. Som i trans dränker hon sin 3 månader gamla son i badkaret, och sen fortsätter hon mot sina tre andra barn. Det äldsta barnet i familjen, Jimmy, är den enda som kan rädda dem.

En riktigt nagelbitare som är riktigt obehaglig. Det hemskaste med den här filmen är att det skulle kunna hända i verkligheten, det är inget onaturligt eller någonting sånt utan det här skulle kunna hända vem som helst och det är det som ger mig kalla kårar. Filmen är riktigt bra, spännande och lika hemsk som den låter, man sitter och skriker på tvn för man tror att man ska kunna stoppa det men självklart fungerar aldrig det. Skådespelarna gör ett bra jobb även fast det inte är några stora namn i filmen. Om jag ska klaga över någonting är att allting går så fort i början när det börjar hända saker men sen blir det lite långdraget mot slutet. Men den är spännande rakt igenom och en helt klart sevärd film!

Filmen kan du hyra på Voddler, eller så är du med i vår tävling och vinner tickets så att du kan se den!  
The Vampire Diaries 3x09 Homecoming


Igår kom sista Vampire Diaries avsnittet för i år, så det här blir sista gången för i år jag kan berätta min åsikt, sorligt men sant, men den 4 Januari är vi i gång igen!

Varning för spoilers!

Jag gillade verkligen det här avsnittet, det var riktigt spännande och jag gillade verkligen när den försökte lura Klaus och jag gillade att dem fick hjälp av både Michael och Rebekah, även fast jag tror dem gjorde rätt i att inte lite helt på att Rebekah skulle klara av att döda Klaus.

Michael är lite av ett frågetecken för mig, jag gillar hans karaktär så jag vill verkligen lita på honom, men jag gör ändå inte det, och jag tror verkligen inte att han kommer vara död länge, han kommer tillbaka, han försvinner inte så lätt.

Jag hade verkligen hoppats att vi skulle blivit av med Klaus i det här avsnittet, men tydligen måste vi stå ut med honom ett tag till, förhoppningsvis så kommer han försvinna snart.

Stefan kom tillbaka lite under det här avsnittet, och jag gillade verkligen det, man såg broderskapet mellan han och Damon igen och jag hoppas verkligen att han kommer tillbaka till sitt gamla jag igen nu när han är fri från Klaus, även fast jag börjat tveka över om det verkligen kommer bli som det en gång var mellan han och Elena, det har hänt så mycket.

Jag litar inte på Tyler, inte det minsta, Klaus har honom precis där han vill ha honom och även fast han älskar Caroline så tror jag inte att det kommer hålla mellan dem. Han kommer nog gå över till den onda sidan inom kort.

Katherine är tillbaka! Äntligen, jag älskar hennes karäktar och jag har saknat hennes spydiga repliker och kaxighet. Jag visste väl att hon inte kunde vara död.

Någon jag saknade under det här avsnittet var Alaric, vad var han liksom? Han borde hjälpt till med att lura tillbaka Klaus, jag gillar verkligen han och Damons diskussioner och småbråk.

Som sagt, grymt bra avsnitt, bra handling, bra repliker, ja, allt var bra, och slutet! Varför ska cliffhangers vara så jobbiga?!

Tävling: Vinn Voddler Tickets


TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD OCH VINNARNA PRESENTERAS INOM KORT!

Nu är det tävlingsdags! I samarbete med Voddler lottar vi nu ut 3 stycken Voddler Tickets till 5 lyckliga vinnare. Med en Voddler Ticket kan du hyra en valfri film på Voddler!

För att vara med och tävla så skriver du en kommentar till det här inlägget och skriver att du är med och tävlar. Glöm ej att skriva din e-mail adress så att vi kan kontakta dig.

För extra chans att vinna:

- Följ oss på bloglovin' och gilla det här inlägget.

- Skriv ett inlägg på din blogg om den här tävlingen.

Skriv i kommentaren vad du har gjort och länka till inlägget där du har skrivit om tävlingen!

Tävlingen avslutas om en vecka, alltså den 18 November!

Här är några av alla filmer som du kan se om du blir en av vinnarna:Var snälla kommentera endast om tävlingen under detta inlägg!

The Collector


Hyrde The Collector på Voddler nyss, det är en skräck/thriller från 2008 om en galen man som samlar på någonting väldigt ovanligt, människor.

The Collector handlar om Arkin, en förre detta fånge som försöker hjälpa sin fru att undvika lånehajarna. För att kunna hjälpa henne bestämmer han sig för att råna sin arbetsgivare när denne och hans familj är bortresta. Men allting ställs på sin ända när det visar sig att han inte är den enda i huset, han har sällskap av en galen man som håller hela familjen fångad i källaren. Arkins uppdrag blir inte längre att rädda sin fru från lånehajarna, det blir att rädda familjen han tänkt råna, och sig själv.

Jag kan direkt säga att den här filmen är inte för den veke. Den är gjord av skaparna av Saw bland annat och det märks verkligen, dem har inte snålat på verken fantasin eller blodet. Det är en riktig nagelbitare minst sagt och den är stundvis riktigt obehaglig. Negativt med filmen, den är lite småseg i början innan den verkligen kommer i gång, och jag tycker att dem kunde valt bättre skådespelare till rollerna. Slutet vet jag inte om jag gillar eller inte, men jag tror dem gjorde slutet medvetet så att man skulle känna så. Det är en helt okej film, inte den mest välgjorda kanske, men sevärd är den, om man inte är känslig. Till och med jag satt och höll för ögonen stundvis, och jag är inte en av dem veka.

Filmen kan du hyra på Voddler, eller så är du med i vår tävling och vinner tickets så att du kan se den!Orginalbild här


The Vampire Diaries 3x09 "Homecoming"


Nya Vampire Diaries avsnittet var riktigt bra som vanligt, väldigt spännande och jag satt som klistrad hela tiden. Det här var som sagt sista avsnittet för i år och självklart hade dom en liten cliffhanger i slutet.

SPOILERVARNING!

Efter att skolgympasalen blivit översvämmad flyttas Homecoming dansen till Tylers hus. katherine posar som Elena som en del av Damons plan för att döda Klaus, men saker oxh ting går inte direkt som han hade tänkt sig och Klaus lyckas istället att döda Mikael.

När man inte visste att det inte var Elena som var på dansen så var jag ganska snabb med att tänka att det där är inte Elena, vet inte varför men jag fick den känslan. Jag vart glad för jag hopades på att Katherine inte skulle va död, serien behöver lite av hennes bitchiga personlighet tycker jag.

Jag gilar inte hur Tyler beter sig, att han har en lojalitet till Klaus och alltid kommer att skydda honom. Även om han även skyddade Caroline så vill jag inte att han ska ha nått att göra med Klaus. Känns som att det inte kommer att sluta så bra det där.

Sen måste jag ju kommentera Damon och Elena också, avsnittet hade behövt lite mer Delena scner för min smak faktiskt. Men jag gillade att Elena sa att dom måste låta Stefan gå, att hon har kommit till rätta med att han kanske inte kommer tillbaka. Självklart skulle dom bli störda av att Ktherine ringde Damon också. Så typiskt den här serien, ska dom aldrig få va tillsammans?

Vad tyckte ni om avsnittet?


Snow White and the Huntsman


I Juni 2012 kommer Snow White and the Huntsman, en nytolkning på Snövit med Kristen Stewart i huvudrollen. Med på rollistan är även en skådespelare jag nyligen fått upp ögonen för, Chris Hemsworth, och Charlize Theron.

Jag såg precis på trailern och jag längtar riktigt mycket efter den här filmen, jag tror att det kommer vara riktigt bra! Jag kunde inte lägga ut trailern här på bloggen men klicka HÄR för att se den. Jag tror inte jag kommer bli besviken över den här filmen, jag tror den är precis enligt min smak.

Orginalbild här

21 Jump Street


Filmen 21 Jump street, som är influerad av serien med samma namn som Johnny Depp gjorde sitt stora genombrott i, beräknas komma på bio i mars 2012.

Nu har trailern kommit, filmen som har bland annat Channing Tatum och Jonah Hill i rollerna, ska vara en lite roligare nytolkning av serien. Jag är en enormt Johnny Depp fan och jag har sett en hel del 21 jump street avsnitt och jag har väldigt svårt att tro att någon skulle kunna göra detta bättre än honom. Men jag gillar också Channing Tatum och ser fram emot att se honom försöka sig på en sån här roll. Vad jag tycker om Jonah Hill tar vi någon annan gång. Jag är skeptisk över filmen men jag kommer absolut se den och ge den en ärlig chans.

Revenge

Igår i brist på annat så började jag titta på den nya serie Revenge, jag har nu sett de 7 avsnitten som har kommit ut.

Serien handlar om en ung kvinna som flyttar till ett hus i Hamptons, hon välkomnas av samhället, i alla fall av de flesta. Men vad invånarna där vet är att hon endast är där för att hämnas på de som satte dit hennes pappa för ett brott han inte hade begått.

Hittils är serien bra, vissa stunder kan det kännas lite småtråkigt men avsnitten slutar alltid så att man vill ha mer, och då har dom ju lyckats. Det är en spännande serie med mycket drama och många manipulativa bitchar. Skådespelarna gör ett bra jobb, särsikt Emily VanCamp som spelar huvudrollen. Man kan även se Connor Paolo som har saknats från Gossip Girl den här säsongen, det är alltså här han håller hus.

Kollar du på revenge, vad tycker du om serien?

90210 4x08 "Vegas Maybe"


SPOILERVARNING!

Nya 90210 avsnittet var ganska bra, inte det bästa dock. Gänget åkte till Vegas efter att Naomi dragit dit dom för att följa efter Austin som skulle fira sin födelsedag med sin familj. Saker går dock inte riktigt som Naomi tänkt sig när det visar sig att Austins pappa är en känd countrysångare och en riktig idiot. Annie kommer på Patrick att vara med en annan tjej och Dixon försöker handskas med sitt drogberoende. Adrianna försöker hjälpa honom vilket leder till mer än bara vänskap.

Det jag gillade med det här avsnittet var att det nu finns hopp om att det kan ta slut mellan Annie och Patrick, gillar verkligen inte dom två ihop, han är lite creepy enligt mig. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Adrianna och Dixom situationen, det känns som att hon i princip varit med alla killar i serien nu. Man vet inte riktigt hur man ska känna om henne som person heller, ena stunden gör hon något hemskt och man hatar henne, sen är hon snäll och man ändrar uppfattning. Det gör mig lite förvirrad. Silver's chef kan ju gå och gräva ner sig också, och vad ska hända nu när hon råkade skicka fel videofil?

Vad tyckte ni om avsnittet?

Gossip Girl 5x06 "I am number nine"


Gårdagens avsnitt av Gossip Girl var riktigt bra, Blair låter sina föredetta minions och Charlie tävla om vilka som ska få vara hennes brudtärnor i hennes uppkommande kungliga bröllop. Nate använder Charlie för att göra Diana avundsjuk eftersom han är trött på att hålla deras förhållande hemligt. Serena hamnar i en tuff situation med sin chef angående filmrättigheterna till Dan's bok.

SPOILERVARNING!

Somsagt så gillade jag verkligen det här asnittet, jag gillade vad som hände mellan Serena och Dan, att Serena försökte hindra sin chef från att sabotera Dan's bok. Hon visade verkligen hur mycket hon fortfarande bryr sig om Dan, och som en äkta Dan/Serena shipper som jag är så gillar jag det.

Något annat som jag verkligen älskade var i slutet då Chuck bad om ursäkt till Blair, jag blev till och med så inspirerad och rörd att jag gjorde en video på YouTube, den kan den som är intresserad titta på här. Jag tycker att det är skönt att det verkar som att Chuck vill göra förändringar med i sitt liv, särskilt med sig själv, han vill bli en bättre människa. Man kunde se hur ledsen han faktiskt var över vad han har gjort mot Blair under alla dessa år. Så nu hoppas jag på ett återförenande mellan Chuck och Blair, för om inte dom blir tillsammans i slutändan vet jag inte vad jag tar mig till.

Vad tyckte ni om avsnittet?


Hart of dixie 1x06 The Undead and the Unsaid


I natt kom avsnitt 6 av Hart of Dixie och jag tänkte berätta min åsikt om det nya avsnittet som heter The Undead and the Unsaid.

Varning för spoilers!

Jag gillade det här avsnittet riktigt mycket, det var roligt, spännande och faktiskt lite sorgligt, precis som ett avsnitt ska vara helt enkelt.

Historien i det här avsnittet, om "spöket" som Zoe kör över, gillade jag verkligen, även fast man förstod att det inte var ett spöke för det skulle varit helt fel för serien om Zoe plötsligt kan se andar också. Men jag gillade verkligen historien om mannen och att han fejkade sin egen död för att skydda sina barn och sin fru, man blev sur på honom samtidigt som man led med honom.

Wade och Zoe gick mig på nerverna som vanligt, det blir bara tydligare och tydligare att den är menade för varandra och jag tycker att dem ska inse det snart! Älskade alla scener med dem men jag älskade speciellt scenen med dem och Zoes mamma, Wade är så sjukt charmig och jobbig på samma gång.

Jag gillade sidhistorien med Lemons syster, man fick äntligen lite förklaring varför Lemon är så himla gammaldags och spänd hela tiden. Jag började faktiskt gilla Lemon där ett tag, men det gick över snabbt och jag tål henne fortfarande inte, jag förstår varför hon är sträng mot sin syster och vill ha ordning och reda, men hon har ingen rätt att behandla Zoe som hon gör, och jag tycker fortfarande inte om henne och George tillsammans.

På tal och George så kan jag säga ett ord, toffel, i början av serien gillade jag honom men nu börjar han bli för mycket när han gör allt för Lemon för att hon ska få sin vilja igenom, visst, gulligt att han älskar henne, men han känns som han inte har någon egen vilja. Jag hoppas han blir som vanligt igen.

Sammanfattningsvis ett riktigt bra avsnitt och jag ser redan fram emot nästa! Då hoppas jag på en Zoe och Wade kyss!

Orginalbilder här och här

Megalodon


Såg precis klart på filmen Megalodon, jag letade i Voddlers arkiv igen efter fler guldkorn men den här gången hittade jag tyvärr bara sand.

Megalodon handlar om världens största oljerigg och om ett filmteam som skickas dit för att dokumentera den djupaste borrningen genom tiderna. Men någonting går fel under borrningen och dem öppnar upp dörren till en värld som blivit begravd sen före istiden, och dörren till hemmet hos en 11ton tung Megalodon(Jättehaj) som levt där i 60miljoner år. Arbetarna på oljeriggen och filmteamet är alla i livsfara när dem kämpar för sina liv från detta blodtörstiga monster som inte visar bärmhärtighet för någon.

Jag var skeptisk inför den här filmen, den har inte fårr bra betyg på Voddler heller, men jag tänkte att jag kan ge den en ärlig chans, jag gillar hajar och jag gillar verkligen Hajenfilmerna, i alla fall den första. I alla fall så gick jag in med ett öppet sinne och jag blev besviken. Dåligt gjort, dålig handling och dåliga skådespelare. Det är riktigt svårt att säga någonting positivt om den här filmen men om jag ska säga någonting positivt så gillade jag slutet ganska mycket, det gjorde det spännande. Men förutom det så känns allting väldigt B och det är riktigt synd för om rätt personer gjort filmen så skulle den säkert kunnat bli riktigt bra. Den är ändå från 2002 så jag tycker att dem skulle kunnat gjort den hundra gånger bättre än vad den är. Synd, riktigt synd.

Filmen finns att se gratis på Voddler för dem som är medlemmar där!


Orignalbild här

Thor


I morse såg jag och Beatrice filmen Thor, en fantasy/actionfilm med Chris Hemsworth och Nathalie Portman i huvudrollerna, även vår svenska Stellan Skarsgård har en roll i filmen.
 
Filmen handlar om den nordiska krigaren Thor, som är nästa att ta över tronen på hans hemplanet Asgård. Men hans arroganta attityd och stridslust sätter stopp för det här och när han utan tillåtelse attackerar grannplaneten Jotumheim. Som straff blir Thor bannlyst från sin planet, blir av med sina krafter och skickat till jorden där han måste lära sig av sina misstag och inte förrän då får han komma tillbaka hem. Allting förvärras när hans pappa är nära att dö och hans hemplanet håller på att rasa samma, och Thor är helt maktlös.

Jag blev glatt överraskad av den här filmen, jag hade inte så höga förväntningar på den men den är faktiskt riktigt bra. Jag gillar kontrasterna i den, med scener på hans hemplanet där allting känns overkligt och med scener på jorden som skulle kunnat vara min egen hemstad. Jag tycker dem valt riktigt bra skådespelare till huvudrollerna men jag tycker att Thors vänner kunde spelats av bättre skådespelare eller att karaktärerna fått en annan del i historien, nu kändes dem ganska onödiga och lite larviga. Men annars en riktigt bra film med både spänning, sorg och komedi, helt klart sevärd!


Orginalbilder här och här

Vampire Diaries Säsongspremiär på TV6


Bilden lånad här


För alla er som följer Vampire Diaries på TV6 så kan jag meddela att serien kommer tillbaka den 18 november med sin tredje säsong. I premiäravsnittet får vi se när det hålls en stor födelsedagsfest för Elena som fyller 18 år.

Fredagen den 18 november klockan 19.00 kan ni alltså se fortsättningen på denna underbara serie.

Misfits 3x02


Veckans avsnitt av Misfits var inriktat på Curtis, som längtar tillbaka till idrotten han höll på med innan han blev arresterad första gången för narkotikainnehav. Hans nya superkraft tillåter honom att byta skepnad till en tjej och han använder sitt nya jag för att börja springa igen, men allt blir lite mer komplicerat när han träffar en tjej och hans tränare verkar gilla honom lite för mycket.

Jag gillade det här avsnittet även om det hade sina studer av långtråkighet. Är däremot inte jätteförtjust i Curtis nya superkraft och vad den ledde till och den nya karaktären Rudy har fortfarande växt i mina ögon. Jag saknar Nathans karaktär och deras gamla superkrafter. Säsong tre kommer nog inte kunna möta sig upp till de andra säsongerna, i alla fall inte enligt mig.

Vad tyckte ni om avsnittet?The Help


The Help, eller Niceville som den heter här i sverige, utspelar sig i Mississippi på 60-talet under medborgarrättsrörelsen. En ung kvinna vid namnet Skeeter bestämmer sig för att skriva en bok som visar saker och ting ur de svarta hembiträdernas synvinkel. Skeeter kompis hembiträde är en första att öppna sig och Skeeter intervjuar henne för sin bok, snart träder fler fram och hjälper Skeeter att skriva klart boken.

Jag brukar gilla sådanna här filmer som utspelar sig längre tillbaka i tien och den här filmen gjorde mig inte besviken. Det är en otroligt fin historia om mänskliga rättigheter och hur något så litet kan förändra så mycket. Jag tycker att det är viktigt att uppmärksamma att det faktiskt fanns en tid då svarta människor i praktiskt taget var slavar till de vita, vilket den här filmen gör.

Skådespelarna gjorde även ett riktigt bra jobb, Emma Stone har huvudrollen och hennes presation besviker mig inte som vanligt. Hembiträdet Aibileen spelas av Viola Davis som inte heller sviker. Det är för många skådespelare för att gå in i detalj på alla med överlag så gjorde dom ett mycket bra jobb.
Håll Utkik!

För att fira att bloggen har dragit igång ordentligt nu så kommer vi att anordna en tävling här på bloggen inom en snar framtid. Priset kommer självklart att vara något film eller tv relaterat.

Så håll utkik här på bloggen för snart drar tävlingen igång och ni vill väl vara med och tävla eller hur? Tipsa vänner och bekanta och hjälp oss expandera bloggen! På så vis kommer vi att kunna anordna fler tävlingar i framtiden och skriva ännu fler och ännu bättre inlägg.

The black balloon


Såg precis på en otroligt vacker film på Voddler, The Black Balloon, en film jag aldrig hört talas om innan jag kikade runt på voddler nu ikväll men helt klart en film som borde få mer uppmärksamhet.

The Black Balloon handlar om Thomas och hans familj som flyttar till en ny stad och han kämpar för att vara en normal tonåring och för att passa in. Men Thomas liv är inte normalt, med en storebror med autism och en gravid mamma som ligger sängliggandes så måste Thomas hjälpa till på alla sätt och vis för att vardagen ska fungera. Man får följa dem genom kärlek, skratt, gråt och ilska och Thomas hopp om att Charlie någon gång kommer bli normal, någonting som han innerst inne vet inte kommer hända.

Det är en otrolig historia som i alla fall gav mig gåshud. Jag satt och skratta, höll andan och grät när jag såg den här filmen för det är en otroligt känslosam film. Man får se hur hela familjen berörs av Charlie, på både gott och ont och hur elaka folk kan vara. Skådespelarna var riktigt duktiga, inga jättekändisar förutom modellen Gemma Ward men jag tycker att alla spelade sina karaktärer riktigt bra. En riktigt vacker film helt enkelt som jag tycker att alla ska se.

Filmen kan man se gratis på Voddler om man har konto där!


Orginalbild här

Red Riding Hood


Såg precis på Red Riding Hood, riktigt bra film som jag verkligen rekommenderar!

Filmen är en modern version av Rödluvan och handlar om Valerie, en ung kvinna som blivit bortlovat till en man hon inte älskar. Hon älskar Peter, skogshuggaren som varit hennes bästa vän ända sen barnsben, och dem beslutar sig för att rymma iväg tillsammans. Men samma dag som dem äntligen ska göra det så attackeras och dödas Valeries syster av traktens varulv och hela staden sätts i skräck. Dem tillkallar en präst som är van med att handskas med varulvar och dem hoppas att han ska kunna sätta stopp på varulven en gång för alla. Men allting dem trott på sätts på prov när det kommer fram till att varulven kanske inte alls lever ensam uppe i bergen som dem alltid trott, utan den lever kring dem, som en vanlig människa, så vem är det? Grannen? Farmor? Mamma?

Jag hade ganska höga förväntningar på den här filmen, jag hade hört att den var riktigt bra och jag är inte besviken. Den är riktigt spännande och jag älskar att dem gjort så att man misstänker alla samtidigt, den är inte förutsägbar alls och det är riktigt sällan jag blir överraskad av en film längre, men den här gången var jag helt ute och cyklade när jag chansade. Amanda Seyfried gjorde ett riktigt bra jobb i filmen och jag gillar verkligen henne som skådespelerska, även dem andra skådespelarna var riktigt bra och allting kändes trovärdigt. På baksidan av fodralet stod det att det var en Fantasy/Horror film och fantasy biten håller jag med om men skräckbiten är jag lite mer tveksam över, den kunde varit lite läskigare tycker jag så där måste jag dra ner betyget lite, men det är en grymt bra film och jag skulle absolut kunna se den fler gånger.Orginalbild här

The box


21.30 på Tv4 ikväll så visas The box, en thriller från 2009 med Cameron Diaz i huvudrollen, och om ni funderar på att se filmen så kanske jag kan hjälpa er bestämma er genom att berätta min åsikt om filmen.

Filmen handlar om Norma och Arthur som hittar en mystisk låda utanför deras ytterdörr. Några timmar efter lådans ankomst så får dem besök av en man som erbjuder dem en stor summa pengar. Allt dem behöver göra är att trycka på knappen i lådan. Men allting har en avigsida, om dem trycker på knappen så kommer någon dem inte känner dö. Med ett dygn att bestämma sig på så måste paret bestämma sig om dem kan leva med skuldkänslorna över att ha orsakat en människas död för deras egen välfärd.

Den här filmen är förvirrande, och jag fick faktiskt lov att läsa om den för att kunna skriva om vad den handlar om för jag förstår den verkligen inte. Om den bara handlat om lådan så hade jag kanske gillat den lite i alla fall, men dem har blandat in onaturliga andar och massa annat som inte passar in alls och hur mycket jag än försöker så förstår jag inte den. Jag brukar kunna gilla lite halvkonstiga filmer men den här är bara för mycket. Jag såg den med min storebror och hans flickvän när den kom ut och när filmen tog slut så frågade jag vad den egentligen handlar om och min brors flickvän svarade: "En låda...eller nått" och det förklarar våra tankar precis. En riktigt konstig film helt enkelt enligt mig.

Om någon sett filmen och förstår sig på den så hör gärna av er och berätta om vad den egentligen handlar om och hur allting hänger ihop!Orginalbild härOne Tree Hill PremiärDen nionde och sista säsongen av One Tree Hill har premiär i USA onsdagen den elfte Januari 2012, serien kommer bestå av 13 avsnitt och kommer att gästas av Chad Michael Murry som spelar Lucas.

Man kommer att få se Brooke och Julian försöka hantera både föräldraskap och sina karriärer. Haley får det helt plötsligt mycket mer stressigt nu när de har ett till barn och Nathan börjar resa mer med jobbet. Dessutom har hon ett café att ta hand om. Är det dags för bröllop för Quinn och Clay? eller kasnke Mouth och Millicent? och vad kommer att hända med Alex och Chase? kommer deras romans att utvecklas till något mer?

Ja, vad som händer får vi alltså se i början av nästa år. Jag uppdaterar här om det dyker upp några nyheter!

Längtar ni till premiären av One Tree Hill?

Midseason Finale Promos

Eftersom jag va inne på promo spåret så tänkte jag att jag fortsätter med två andra serier, nämligen The Vampire Diaries och The Secret Circle. Båda serierna ser ut att ha riktigt spännande avsnitt nästa vecka och jag tror inte att någon kommer att bli besviken.

Avsnitten som kommer nästa vecka är nämligen de sista för i år, serierna har sedan uppehåll och återkommer igen den femte Januari 2012.
Pretty Little Liars PromoNu är det inte jättelångt kvar tills vinterpremiären av Pretty Little Liars, igår kom en ny lite längre promo där man får en sneak peek på vad som kommer hända när serien återvänder.

Något annat att se fram emot är att direkt efteråt så har även The Lying Game premiär med ett helt nytt avsnitt.

Degrassi: The Next Generation


I samband med att MTV började visa den kanadensiska serien Degrassi: The Next Generation så bestämde jag mig för att ge serien en chans. Jag började dock inte från början med säsong ett utan började med säsong 7 och nu har jag sett klart både säsong 7 och säsong 8. Tänkte därför skriva lite om vad jag tycker om serien hittils.

Degrassi: The Next Generation är den fjärde tv-serien i Degrassiserien som startade 1979 med The Kids of Degrassi Street, därefter kom Degrassi Junior High och sedan Degrassi High. Likson sina företrädare får man i serien följa ett gäng studenter på Degrassi Community School som står inför olika utmaningar i livet. Allt från grupptryck, sexuell identiet och att skada sig själv till  tonårsgraviditet, droger och död.

Många av karaktärerna som man först möter redan i första säsongen får man sedan följa under en lång tid, vissa ända in på säsong nio. Men många av karaktärerna byts ut reglebunder, vissa försvinner och nya kommer till. Jag gillar upplägget som serien har, att man får följa så pass många olika karaktärer, vissa som man gillar jättemycket och även vissa som man inte gillar alls. Men det blir ändå en salig blandning av personligheter och intriger vilket gör att det sällan blir tråkigt att kolla på.

Det finns även en del kända skådespelare som syns i serien (en av anledningarna till att jag började kolla) Vi får bland annat se Shenae Grimes, som vi annars ser som Annie i 90210, hon spelar karaktären Darcy Edwards i säsong 4 och 8. Sedan har vi Nina Dobrev som spelar Mia Jones i säsong 6 till 9, henne brukar vi annars se som Elena Gilbert/Katherine Pierce i The Vampire Diaries. Serien har många väldigt duktiga skådespelare även om det även finns en del mindre bra. Det är dock svårt att skriva om alla eftersom det är så pass många.

Jag hade inga direkt förväntningar på serien innan jag började kolla på den men eftersom den inte blivit så känd runt om i världen så tänkte jag att den kasnke inte är jättebra, och jättebra är den inte men den är bra. Den mäter sig ju inte upp till vissa seriers kvalitet men det ahde jag inte heller förväntat mig. Så om du funderar på att börja titta så tycker jag att du ska ge den en chans, det är nog inte en serie för alla men mig föll den i smaken.

Här kan du titta på serien online


Supernatural 7x07 "The Mentalists"


Jag såg nyss klart på nya Supernatural avsnittet "The Mentalists" vilket var riktigt bra. Många nyare SPN avsnitt har gjort mig besviken men det här var faktiskt riktigt bra.

SPOILERVARNING!

Jag gillar det faktum att det är spöken som det handlar om, det känns lite old school SPN och jag gillar att dom försöker komma tillbaka till det att bröderna åker ut på olika jobb. Det har varit flera säsonger nu där det bara handlat om änglar och djävulen och allt det där. Men jag tror att många håller med mig när jag säger att jag gillar den här typen av avsnitt bättre. Det är kasnke just därför dom har börjat gå tillbaka till det, på grund av fansens begäran.

Jag gillar även att Sam och Deans förhållande är på rätt spår igen, gillar aldrig när dom bråkar och inte kommer överens. Så att Sam fick förståelse för det Dean gjorde och att Dean förklarade hur han kände var nog bra.

Började dock tänka på idag under avsnittet att dom under alla sju säsonger nästan inte har haft några förhållanden med tjejer, Dean hade ju Lisa där ett tag och Sam's enda förhållande är med Ruby som var en demon och visade sig bara utnyttja honom. Så det kasnke är dags att dom får lite mer kärlek snart? Eller vad säger ni?

Vad tyckte ni om avsnittet?

The Vampire Diaries 3x08 Ordinary People


I natt kom nyaste avsnittet av The Vampire Diaries ut, och nu är det min tur att säga min åsikt om avsnitt 8 av säsong 3,Ordinary People.

Varning för spoilers!

Jag gillade verkligen historiebitarna av avsnittet, det gjorde att man lärde känna Rebekah, Elijah och Klaus familj mer och man fick mer förstående över varför dem är som dem är. Det jag gillade speciellt mycket är hur mycket man fick lära känna just Rebekah, en karaktär jag hatat men som jag nu börjar i alla fall kunnat respektera. Och jag tror att hon börjat inse att Klaus ljugit för henne hela tiden och att hon nu kommer vända sig emot honom hon också.

Scenerna i grottan gillade jag också, det tillförde mysik och spänning när dem fick lov att klura ut vad alla symbolerna betydde och när man fick reda på att Mikael är deras pappa! Nu börjar det bli spännande!

Damon och Stefans lilla roadtrip älskade jag, det kändes som om man var tillbaka i tiden och för en sekund där i slutet såg man att Stefan fortfarande känner, oavsett hur mycket han vägrar inse det. Snart kanske vi har vår älskade Stefan tillbaka!

Jag både älskar och hatar Mikael, jag tror verkligen att han kommer döda Klaus, men jag litar inte på honom alls ändå. Även fast han dödar Klaus så är det ingenting som säger att han inte kommer döda dem andra också. Jag tror att det kommer bli mycket med honom framöver och jag tror inte det är bara Klaus som behöver oroa sig.

Man vet fortfarande inte om Katherine lever eller inte! Det gör mig galen för jag saknar verkligen henne!

Vad ska man säga om scenen med Damon och Elena i sängen? Jag är en av dem som pendlar mellan att vilja ha Elena med Stefan och mellan att vilja ha henne med Damon, så varje sån scen gör mig så himla förvirrad, haha. Men jag tror dem kommer bli tillsammans till slut, även fast kanske bara för ett tag.

Överlag så tycker jag det kunde hänt lite mer under det här avsnittet, visst, man fick reda på mycket men jag hade viljat att det skulle hänt mer "nutid". Men som vanligt så är Vampire diaries grymt bra och jag längtar sjukt mycket tills nästa vecka, det blir sista avsnittet innan ett långt avbrott så jag hoppas dem ger oss ett grymt avsnitt så att vi överlever tills nästa år!

Orginalbilder här

The Lucky One


Eftersom jag skrev om hans filmer i förra inlägget så kände jag att jag måste uppdatera om den kommande Nicholas Sparks filmen också!

The Lucky One, som filmen kommer heta, kommer ha Zac Efron i huvudrollen och preliminärt premiärdatum i USA är April 2012 men jag kommer uppdatera så fort jag vet ett definitivt datum! Filmen är baserad på troligen den bästa Nicholas Sparks boken jag läst och jag ser verkligen fram emot att se filmen!


Nicholas Sparks


Det här blir ett inlägg med både film och boktips på sätt och vis, men jag kommer såklart vinkla det mot filmen. Jag tänkte tipsa om min absoluta favoritförfattare och filmerna som är gjorda efter hans böcker, Nicholas Sparks! Jag har läst en del av hans böcker nu och jag blir aldrig besviken och det är samma sak med filmerna! Alla är otroligt välgjorda och känslosamma och jag tänkte skriva lite kort om filmerna jag sett som är baserade på hans underbara böcker!

The last song (2010)
Otroligt fin och välgjord film som träffar rakt i hjärtat. Handlar om Ronnie som blir skickad till sin pappa över sommaren. Hon och hennes pappa har inte pratat på flera år och hon har redan innan bestämt sig att det kommer bli den värsta sommaren i hennes liv. Men sedan dyker Will upp och Ronnie börjar sakta med säkert mjukna och kommer på sig själv med att faktiskt trivas. Men allting förändras igen när hon får reda på att hennes pappa är sjuk och inte har så mycket tid kvar. Det är en film med glädje, skuldkänslor,vacker musik och en otroligt stark historia.
Dear John (2010)
I samma Nicholas Sparks anda som den första, riktigt fin och sorglig film om komplicerad kärlek. Handlar om John Tyree, en yrkessoldat som är hemma över sommaren när han träffar vackra Savannah. Det unga paret faller för varandra och under två veckor så är dem starkare än många är efter flera år. Men John måste återvända till kriget och måste lämna Savannah och bara ha kontakt med hennes över brev. En film om kärleksband och om man kan få ett förhållande att hålla för evigt med hjälp av bara en penna och ett papper. Otroligt känslosam film och jag blir tårögd varje gång.
The Notebook/Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta (2005)
Den kanske kändaste Nicholas Sparks boken och filmen, och det är också den allra bästa. Om oövervinnelig kärlek och att äkta kärlek kan övervinna allt. Handlar om Noah Calhoun och Allie Hamilton, ett par som träffades under en sommar men får lov att skiljas åt på grund av klasskillnaderna. Efter många år så återförenas dem och fyrverkerierna lever fortfarande även fast Allie är förlovad med en annan man. Samtidigt får man följa ett äldre par boende på ett äldreboendes resa och kämpande mot ålder och sjukdom på ett otroligt vackert sätt. Det är en film som garanterar tårar, skratt och drömmar.
A walk to remember (2003)
En film om att ta vara på livet och leva dag för dag. Handlar om Landon Carter som drömmer tillbaka på sin gymnasietid och sin livs kärlek Jamie Sullivan. Dem drogs till varandra även fast dem var så långt ifrån lika som det bara gick och deras kärlek blev snabbt starkare än någonting dem båda någonsin kännt förr. Men Jamie bär på en sorglig hemlighet, en hemlighet som kommer skilja dem åt för evigt. En otroligt sorglig men ändå vacker historia.
Message in a bottle och Nights in Rodanthe är också två av Nicholas Sparks böcker som blivit film men dessa har jag tyvärr inte sett än, men jag lovar att skriva om dem så fort jag får en chans att se dem.

Orginalbilder här,här,här och här

Elsas Värld


Bilden är lånad härifrån

Igår kom det första avsnittet på TV3's nya serie Elsas Värld, en serie som visas exklusivt på TV3Play. Serien är baserad på Sofi Fahrmans bok om modebloggaren Elsa.

Detta är nog ingen serie för mig och jag kommer nog inte att kolla på den, har inte heller läst boken så. Men jag tänkte att det säkert är flera av er som intresserade eftersom boken har blivit väldigt populär.

Här kan du gå in och kolla på premiäravsnittet!


"Charlie's Angels" läggs ner


ABC's nya serie Charlie's Angels läggs ner efter endast 8 avsnitt. Serien har redan från början haft dåliga tittarsiffror och kanalen såg inte syftet med att ha kvar serien.

Det här serien blev alltså inte särskilt långlevd och får nu gå med i klubben för nedlagda serier. Det är inte den enda serien som fått yxan i år. NBC lade ner productionen av sin nya serie The Playboy Club och ABC family satte käppen i hjulet för The Nine Lives of Chloe King.
The Nine Lives of Chloe King

Tipsa oss!Vad vill ni se mer av här på bloggen? Har ni några tips på filmer ni vill se recensioner på eller är det någon genre ni vill se mer av? Det kan vara vad som helst film och tv relaterat.

Kommentera och säg vad det är ni vill ha mer av!

The Vampire Diaries 3x08 "Ordinary People"


Orginalbilder här

Idag kom det ett nytt efterlängtat avsnitt av The Vampire Diaries, "Ordinary People" hette avsnittet och handlar främst om the original family, alltså Klaus, Rebekah och Elijas familj.

SPOILERVARNING!

Elena vänder sig till Rebekah för att få svar på sina frågor om hennes familj och genom flashbacks får vi se vad som hände för cirka tusen år sedan. Vi får reda på att Mikael är deras pappa och att the original witch var deras mamma. Efter att en sv deras söner dödats av en varulv bestämmer de sig för att göra familjen till vampyrer för att skydda dom.

Rebekah tror att Mikael efter att ha fått reda på att hans fru Esther hade en affär med en varulv och att Klaus inte var hans son, dödade Esther. Men med hjäp av ristningarna i grottan får Elena reda på att det faktiskt var Klaus som dödade henne för att ha kastat hybirdförbannelsen över honom.

Det händer alltså en hel del i det här avsnittet och som vanligt så gjorde det mig inte besviken. jag tyckte att det vat väldigt intressant att få se hur det hela började med the original family och man får lite mer förståelse för Rebekah och käner medlinande med henne när hon får veta att Klaus dödade deras mamma. Damon tog Stefan på en liten brother-bonding-trip men utan effekt enligt Stefan, men man vet aldrig om han kanske överdriver hur lite han känner. Min favoritdel var slutet, Damon och Elena scenen i sängen. Kan dom inte bara bli tillsammans snart!!??


Pretty Little Liars är tillbaka 2 januari

Orginalbilder här

Goda nyheter för alla Pretty Little Liars fans där ute, helt nya avsnitt av serien kommer nämligen måndagen den andra januari nästa år.

Tjejerna är nu trötta på att bara sitta och vänta på att "A" ska slå till och de bestämmer sig för att ta saken i egna händer för att försöka få stop på sin torterare. Förhållanden sätts på prov och både nya och gamla hemligheter kommer fram ju närmre de kommer sanningen. Men kommer deras uppoffringar vara värt det i slutändan...?

Är ni ivriga för Pretty Little Liars att börja igen?


PS Detta gäller för er som kollar i USA's takt, inte för er som följer PLL på kanal tre här i Sverige.

Källa

En shopaholics bekännelser


I förrgår såg jag En shopaholics bekännelser för första gången, den kom ut redan 2008 men jag har helt enkelt inte sett den förrän nu, men jag kände att det var verkligen på tiden, och jag är inte besviken!

Filmen handlar om Rebecca Bloomwood, en shoppinggalen journalist som drömmer om att få jobba på Alette Magazine, en otroligt populär modetidning. Tyvärr så tillsätts platsen och hon får i stället jobbet på en ekonomitidning. Hon ser det som chansen in i branshen och tar det. Hon blir snabbt en populär journalist på tidningen och flickan med den gröna scarfen blir hennes väg in i människors hjärtan. Men samtidigt som hon gör karriär på att ge människor råd om deras ekonomi, så bränner hon tusenlappar efter tusenlappar och har kronofogden efter sig. Hur ska hon kunna få sin karriär att fortsätta utvecklas när hennes privatliv rasar samman?

Om jag skulle förklara filmen med ett ord så skulle det vara underhållande! Den är riktigt rolig och även fast den kanske är lite småfånig stundsvis så uppskattar jag varje sekund. Den blandar allvar och komedi på ett riktigt bra sätt och även fast den är på gränsen till för mycket, så trillar den aldrig över helt även fast den svajar över kanten. Jag tycker Isla Fisher passar väldigt bra i rollen som Rebecca men jag tycker att vissa av rollerna kunde spelats bättre av andra skådespelare. Men överlag är det en riktigt bra film och om man gillar filmer som Sex and The City och liknande så måste man se den!


Orginalbilder här

Misfits Series 3


orginalbild här

Härom dagen kom första avsnittet på säsong 3 av den brittiska serien Misfits ut. Till den här säsongen har de gjort lite ändringar, dom har nämligen bytt ut karaktären Nathan som spelades av Rober Sheenan mot en ny karaktär vid namn Rudy som spelas av Joseph Gilgun, han har bland annat varit med i den brittiska filmen This is England. När vi lämnade huvudpersonerna i säsong två så fick vi se när dom sålde sina superkrafter och nu när vi åter träffar dom så har dom skaffat sig helt nya krafter. Simon kan se in i framtiden, Kelly har full kunskap om raket vetenskap,  Alisha kan se ur någon annans ögon och se vad dom ser, Curtis kan ändra kön och förvandla sig till kvinna.

Det känns väldigt annorlunda och nästan som en ny serie nu när alla har olika superkrafter mot vad de hade förrut och eftersom de har bytt ut en karaktär. Nu har jag ju bara sett avsnitt men än så länge gillar jag inte förändringen, jag hade en slags hatkärlek till karaktären Nathan och jag saknar den. Han bidrog verkligen till att göra serien till vad den var. Jag kommer att försätta kolla och hoppas på att ddet blir bättre och jag kommer att uppdatera här och skriva vad jag tycker om de nya avsnitten som kommer ut.


The innkeepers


Snart kommer en ny skräckfilm, The innkeepers, en film som sägs vara riktigt obehaglig.

Filmen handlar om ett hotell där en kvinna hängt sig efter att ha blivit lämnad vid altaret av sin make och som sägs spöka där på jakt efter hämnd. Många personer sägs ha sett kvinnan men dem två som jobbar på hotellet sista natten innan det stängs igen vill veta säkert och börjar snoka runt på hotellet efter dess hemligheter, men det är inte bara kvinnan dem hittar...

Jag tycker filmen verkar ganska bra, men jag har blivit besviken av skräckfilmer ofta förut, tycker inte många är läskiga alls, så jag vill se den innan jag säger någonting mer om den.

Letters to Juliet


Jag och min kompis Nathalie såg för några timmar sen den mysiga dramafilmen Letters to Juliet med Amanda Seyfried. En otroligt fin film med en otroligt fin historia.

Filmen handlar Sophia, en ung tjej som reser till Italien med sin fästman för en "innan bröllopet smekmånad" men väl där märker dem sina olikheter och efter att fått lov att följa med honom på vinprovningar, ostprovningar och liknande så säger Sophia stopp och han får åka på vinauktion själv medan hon stannar kvar och hjälper en gammal kvinna vars 50åriga brev Sophia hittade under en sten i väggen där kvinnor och män lämnar brev till Julia (från Romeo och Julia) för att få svar på sina frågor om kärlek, och som hon beslutar att besvara. Detta leder dem på en resa efter kvinnans själsfrände och under den jakten försöker Sophia lista ut om hon verkligen hittat sin eller om hon ska chansa och kasta sig in i någonting helt okänt.

Jag gillade verkligen den här filmen, den är välgjord, spännande och otroligt vacker. Om man ska gnälla på någonting så var den lite förutsägbar men jag tyckte inte det gjorde någonting under den här filmen för det viktigaste var inte hur den skulle sluta, utan det var att se vad som hände under resan dit. Som jag skrev så är det en otroligt vacker historia och alla fina omgivningar och vackra scener gjorde att jag många gånger fick gåshud. En riktig 5 poängare helt enkelt!

Orginalbilder här och härKing of California


I helgen såg jag King of California tillsammans med familjen, filmen kom ut 2007 och huvudrollerna spelas av Evan Rachel Wood och Michael Douglas.

Filmen handlar om Miranda och hennes pappa Charlie som precis kommit ut från mentalsjukhuset. Charlie försöker nu övertala sin dotter om att det finns en skatt begravd någonstans i staden och att han ska hitta den. Miranda som inte vill förvärra saken går med på att hjälpa sin pappa och snart kommer de fram till att skatten måste finnas under deras lokala grosshandel.

Den här filmen känns som att den har potential till att kunna vara rolig och visst har den sina stunder men för det mesta är den bara ett sömnpiller. Den känns lång och platt, handlingen saknar någon riktig tvist och och ibland känns den bara riktig tråkig.  
 
RSS 2.0