Shutter.

Rysare från 2004 med Ananda Everingham och Natthaweeranuch Thongmee.
 

Fotografen Tun (Everingham) och hans flickvän Jane (Thongmee) är påväg ifrån en fest och kör plötsligt på en tjej, de får panik och i all hast så kör de ifrån platsen. Jane har efter det svårt att släppa händelsen då det var hon som körde bilen och vill nu ta reda på hur det gick för flickan. Efter denna händelsen så börjar det visa sig skepnader som inte kan förklaras på Tuns fotografier. 
 
Det här var en helt okej film. den var hyfsat bra gjord och handlingen var också helt okej. det ända som man kan påpeka är att den är ganska lika "The Grudge" när det gäller effekterna.
Den hade ganska många "hoppa till" scener vilket jag tycker är viktigt i en skräckfilm. den va kanske något seg ibland men slutet var nog det absolut bästa.
Helt klart en sevärd film.

Sinister

Skräckfilm från 2012 med bland annat Ethan Hawke, Juliet Rylance och Vincent D'Onofrio i rollerna. 
 
Ellison (Hawke) skriver skräckromaner baserade på verkliga händelser. När han och hans familj flyttar till ett nytt hus i en ny stad så nämner han inte en riktigt viktig detalj för sin fru, att huset tillhört en familj som blivit makabert avrättad. Han ser chansen att hitta material till sin senaste roman i huset och när han hittar en låda gamla filmer i huset så tror han att han hittat viktiga ledtrådar.  Vad han inte anat var att denna låda skulle göra honom till en del av ren ondska som utvecklar sig och blir till fara för både honom och hand familj.
 
Riktigt bra film, helt klart 2012s bästa nya skräckfilm av dem jag sett. Mycket spännande, nagelbitande och intressant och handlingen känns unik och fräsch vilket är sällsynt när det kommer till skräckfilmer då nästan alla har samma handling. Skådespelarna gör ett riktigt bra jobb och känns trovärdiga, filmen är överlag riktigt bra gjord, den har sina småfel men den är så bra att det förlåts ganska snart. Litet minus för slutet som kunde gjorts bättre men överlag en helt klart sevärd film som jag troligen kommer köpa när den kommer ut på Blu-ray! 
 
 

Sons of Anarchy Säsong 1-2

För inte många dagar sedan alls så bestämde jag mig för att börja kolla på Sons of Anachy, vet inte riktigt varför egentligen eftersom det inte alls känns som min slags serie. Men jag vart positivt överraskad och på bara några dagar så har jag sett klart de två första säsongerna. Till mitt försvar så är ju säsongerna faktiskt bara 13 avsnitt långa. Men jag har verkligen fastnat vilket är riktigt roligt, har inte haft någon serie att sträckse på länge, i alla fall inte någon där jag verkligen ville se avsnitt efter avsnitt. 
 
För er som inte vet så handlar serien om motorcyckelklubben Sons of Anarchy, men den här serien är så mycket mer än bara massa motorcycklar, vapen och våld. Så om ni har funderat på att se den men inte gjort det på grund av att det troligen inte är en serie för er så gör det ändå tycker jag! Ni kanske bli glatt överraskade som jag. 
 

Home Alone: The Holiday Heist

Komedi från 2012 med Christian Martyn, Jodelle Ferland och Malcolm McDowell med flera.
 
Den femte "Ensam Hemma" filmen handlar om Finn Baxter och hans familj som flyttar från California till Maine. Finn är livrädd och tror att deras nya hus är hemsökt av ett spöke och sätter ut fällor i huset för att fånga det. En kväll åker Finn's föräldrar iväg och han blir ensam hemma med sin syster när det visar sig att Finn's "spöke" egentligen är tre tjuvar som har deras hus som mål.
 
I brist på annat så bestämde jag mig att se den nyaste filmen av de ensam hemma filmer som gjorts under åren och mina förväntningar var verkligen nere i botten efter att både trean och fyran var riktigt dåliga. Ändå lyckades jag bli besviken, den här filmen är verkligen inte bra någonstans, över huvud taget. Hädan efter håller jag mig till de två första filmerna, de enda som är någonting att se.
 

Pitch Perfect

Komedi från 2012 med Anna Kendrick, Brittany Snow, Skylar Astin och Rebel Wilson med flera i huvudrollerna. 
 
Beca börjar på Barden University där hon blir övertalad att gå med i en av skolans acapella grupper, The Bellas. Efter mycket hårt arbete tävlar dom för att nå toppen bland skolkörerna där de möts av tuff konkurrens. På vägen träffar även Beca, Jesse, som är med i den manliga motsvarigheten till hennes sångrupp på skolan.
 
Jag har sett fram emot den här filmen ett tag nu och hade ganska höga förväntningar eftersom den verkade väldigt rolig. Jag vart varken besviken eller positivt överraskad utan den var ungeför så som jag hade tänkt mig. Den har humor, hyffsade skådespelare och bra musik, en blandning som jag faktiskt gillade. 
 


Arthur Christmas

Animerat från 2011 med röster av James McAvoy, Hugh Laurie, Jim Broadbent och Bill Nighy.
 
När det begås ett misstag efter att Jultomten med hjälp av en högtekonologisk operation har delat ut alla världens julklappar så måste hans yngsta son Arthur rycka in och rädda dagen.
 
Jag gillar animerat, jag tycker det är sådär härligt småbarnsligt så något sätt och bakom ytan har oftast dessa animerade filmer ett riktigt fint budskap. Även den har filmen är riktigt mysig och nu när det snart är jul så fick jag bara lov att ta att kolla om det var något att se. Och jag vart inte besviken! Så om ni vill ha lite julkänska såhär i december så rekomenderar jag den här filmen starkt!
 
Ska bara ta att tala om att jag är lite av ett julfilmsfreak så nu när det faktiskt snart är jul så kommer det nog att bli en hel del julfilmer för min del och självklart kommer det att komma upp recensioner på de filmer som inte redan finns på bloggen. Så för alla er som vill ha lite tips, fortsätt att kika in! Och för er som är halvt allergiska mot julen så kan det ju vara en varning att hålla lite avstånd för ett tag.
  

Sandra tar en paus

Hej, Sandra här. Som ni kanske märkt så har det varit väldigt tomt på inlägg av mig på senaste tiden. Det är av personliga skäl som jag måste ta ett steg tillbaka just nu och fokusera på viktigare saker. Jag ska försöka komma tillbaka allt eftersom men bloggen är sista prioritet just nu. Tills vidare så får ni njuta av Beatrices och Emelies inlägg så försöker jag slänga in något inlägg när jag orkar.

Gil McKinney får en roll i Supernatural

 
SPOILERVARNING!
 
Friday Night Lights skådespelaren Gil McKinney har fått en roll i ett uppkommande avsnitt av Supernatural som Sam och Deans farfar.
 
Precis som i avsnittet “In the Beginning,” i säsong fyra då de åkte tillbaka i tiden och träffade sin morfar så kommer detta avsnittet att innefatta en resa i tiden, men istället för att Dean och Sam besöker det förflutna så kommer de att träffa på din farfar i nutiden. I avsnitt 12 kommer de alltså att stöta på sin pappas pappa som kommer att ge dem en inblick i deras familjs liv och deras arv, något som de inte visste innan. 

Fun Facts: Doctor Who

Eftersom Doctor Who är mitt senaste project som jag håller på att plöjer mig igenom så känndes det ju ganska passande att jag skulle skriva lite rolig fakta om serien. Så här kommer det lite onödig info för er som är intresserade!
 
1. Georgia Moffett som spelade dottern till doktorn mellan 1982-1984 bad producenterna att få provspela för rollen som Rose men dom sa nej eftersom att hon ansågs vara för ung. 
 
2. Mellan starten av serien 1963 och 2012 så har 29 skådespelare vart med i både orginalserien och den nya.
 
3. Christopher Eccleston som spelar doktorn nummer nio, visste inte mycket om Doctor Who när han fick rollen eftersom han aldrig varit något fan av serien. Så för att förbereda sig kollade han på "The Talons of Weng-Chiang" på DVD, ett äventyr med Tom Baker (fjärde doktorn).
 
4. Mike Tucker som jobbar med specialeffekter, regissören Graeme Harper, K9 operatorn Mat Irvine och kostymtecknaren Barbara Kidd är de enda i seriens kamerateam som också jobbade med orginalserien.
 
5. Penelope Wilton som spelar Harriet Jones vart erbjuden rollen som Lady Pienforte i orginalserien. 
 
6. En planerad spin-off serie vid namn "Rose Tyler: Earth Defence" lades ned under ett tidigt stadie i augusti 2006 efterssom att  Russell T. Davies kom på att avskedet mellan Rose och the Doctor efter säsong 2 skulle vara helt onödigt. Sedan tyckte han att det skulle bli för många spin-off serier eftersom  Torchwood och The Sarah Jane Adventures redan fanns. 
 
7. Förrutom de mest uppenbara scenerna är de flesta london-scenerna inspelade i Cardiff, Wales istället för London.
 
8. Några av de skådespelare som man övervägde när man letade efter den elfte doktorn var James NesbittRobert CarlyleBill Nighy (som visade intresse), David Walliams (som också visade intresse och var väldigt nära att få rollen, men konflikter med Little Britain USA tvingade honom att tacka nej), Harry LloydDavid MorrisseyPaterson Joseph, David Knijnenburg, Daniel RadcliffeCatherine Zeta-JonesJohn SimmRussell ToveySean PertweeRussell Crowe and Randy Orton.
 
9. Varje 45 minuter långt avsnitt tar i genomsnitt tre veckor att spela in och de en timme långa specialavsnitten kan ta upp till en månad. 
 
Som vanligt är det bara att önska på om det är någon speciell serie ni vill ha lite fun facts om nästa gång. Sen kan ni självklart passa på att önska lite andra inläg också om ni känner för det!

'Girls' Season 2 Trailer

 
Serien 'Girls' är tillbaka med en andra säsong på HBO den 13 Januari nästa år och nu har det kommit ut en trailer. Så ta en titt på videon ovan för att se vad vi kan vänta oss av serien när den är tillbaka i tv rutan.

 
 
RSS 2.0