Spy Kids 4

Ikväll gick jag in på Voddler för att se om det fanns någon bra film att spendera kvällen med, jag hittade då den nyaste Spy Kids filmen och som ett barn som växte upp med de första tre filmerna så fick jag ju bara lov att titta på även den här!Marissa Cortez Wilson pensionerar sig från sitt jobb som spion dagen då hon ska föda sin lilla dotter, hon är gift och har två styvbarn. Men dom gör det inte så lätt för Marissa att ta rollen som deras förälder. Ett år efter att Marissa pensionerade sig så blir hon tillbaka kallad till jobbet och nu sätts hela hennes familj i fara. Nu måste hon och hennes familj tillsammans med två välkända spioner rädda världen.

Bara nostalgikänslan av att se en Spy Kids film gör hela filmen lite bättre än vad den kanske skulle varit om man såg den utan att ha sett de andra filmerna som liten. Det är ju en film som är gjord för barn och det märks ju när man stör sig på specialeffekter och hur det är klippt. Men bortser man från de där små sakerna och bara fokuserar på själva filmen så är den inte så dålig.

Skådespelarna gör ett relativt bra jobb, Rowan Blanchard och mason Cook spelar barnen och de nya små barnspionerna. De är duktiga för det mesta även om deras skådespeleri och trovärdhet brister på sina håll. Jessica Alba är inte direkt en av mina favoritskådespelare men hon är duktig, inte mer än så enligt mig dock. Joel McHale som är mest känd för sin medverkan i Community, en serie som jag aldrig kollat på, gjorde mig lite besviken. Ingen jättebra insats enligt mig.

Men i helhet är det en okej film och hade jag varit några år yngre så hade jag nog gillat den mycket bättre, men jag ångrar inte att jag såg den. Jag ville ha sett den på grund av att jag sett de andra filmerna. Och det som är roligt är ju att de gamla skådespelarna är med, hade det bara varit nya skådespelare och en helt ny handling så hade den nog inte varit lika bra.Fun Facts: One Tree Hill

1. Serien skulle från början vara en TV film med namnet "Ravens" men när kanalen bestämde att det fanns tillräckligt många bra ideer för att göra det till en serie så byttes namnet till "One Tree Hill".

2. Namnet "One Tree Hill" kommer från en U2 låt med samma namn.

3. I första säsongen så har James Laffery's karaktär Nathan Scott sin bröstvårta piercad, James har dock inte en piercing på riktigt utan varje gång han skulle vara utan tröja i en scen så limmade dom dit piercingen.

4. Peyton's internet adress punkndisorderly.com leder till en riktig hemsida där man kan se hennes konst och webbcameran.

5. One Tree Hill var den andra tv-serien i historien som hoppade framåt i tiden då man hoppade fram 4 och ett halvt år mellan säsong 4 och 5. Serien Alias hade nyligen gjort samma sak när dom hoppade fram två år efter säsong 2.

6. Haley James Scott's pappa heter "Jimmy" vilket är en förkortning på namnet James, troligtvis heter alltså Haley's pappa James James.

7. Brooke Davis fick sitt namn efter Sophia Bush's rumskamrat på college.

8. Payton, Brooke och Haley har alla barn som är döpta efter deras flicknamn: Sawyer, Davis och James.

9. Moira Kelly (Lucas mamma) var gravid under första säsongen och hennes karaktär blev därför skickad på matlagningsskola i Italien.

10. James Lafferty var den enda av skådespelarna som faktiskt var en tonåring under tiden som karaktärerna gick i High School. Även om han hade hunnit fylla 20 i säsong 2.

11. Mouth's hemsida ravenshoops.com finns på riktigt.

12. Chad Michael Murry och Sophia Bush träffades på inspelningen av serien och blev tillsammans, de gifte sig den 16 April 2005, men skiljde sig bara några månader senare.

Kommentera jättegärna här under om det är någon speciell serie som ni önskar läsa lite onödig information om!
    Moira Kelly was pregnant during the first season, so Karen was sent to chef school in Italy.
    All of episodes are named after punk-rock songs or albums, in reference to Peyton and her expertise in the field of rock.
    The show was originally going to be made as a TV movie with the title "Ravens". It was only when the network decided that there was enough good ideas in the concept to turn it into a complete series that the title was changed to "One Tree Hill".
    The name "One Tree Hill" was taken from a U2 song of the same name. The creator, Mark Schwahn, was listening to 'U2''s 'The Joshua Tree' album. When the song "One Tree Hill" came on, he decided to make it the title. (The song itself is named after One Tree Hill, a volcanic cone in the city of Auckland, New Zealand's largest city. The tree was removed in 2000 after being attacked in 1994, however, a plaque exists there and the location is still known as One Tree Hill, or more recently, its Maori name: Maungakiekie.)
    Chad Michael Murray (Lucas Scott) and Sophia Bush (Brooke Davis) met on the set of One Tree Hill and married on April 16, 2005. They subsequently divorced.
    In the first season James Lafferty's character, Nathan, is often shown with his left nipple pierced. He doesn't actually have the piercing, they glued it on when he was shirtless in a scene.
    James Lafferty is the only regular cast member to be the actual teenager playing a high school student even though he's already 20 years old by the end of season two.
    After no theme song the entire fifth season, Gavin DeGraw does a cameo on the season finale and sings the theme song in the first scene, at the piano with Jamie.
    Haley is not shown driving a car until season 5. The first four seasons she is driven around by Lucas, Nathan, Peyton, Brooke, or Skills.
    Peyton's Internet address punkndisorderly.com leads to an actual page featuring her art and the web cam.
    The often mentioned ravenshoops.com is an actual Internet page created by Mouth of the fictional Ravens-team of Tree Hill High School.
    Was the second show in television history to jump the story's time line into the future. They jumped 4 1/2 years into the future between seasons 4 and 5. Alias, had done so previously at the end of it's second season, jumping ahead two years in the future.
    Cast Members Chad Michael Murray (Lucas), Bethany Joy Galeotti (Haley), and 'James Lafferty' (Nathan) each directed an episode for the first time during season 6.
    Haley James Scott's father is name is "Jimmy" which is short for James, presumably making her father James James.
    Brooke Davis was named after Sophia Bush's college roommate.
    Peyton, Brooke, and Haley all have children named after their maiden name: Sawyer, Davis, and James, respectively.


Splice

För någon vecka sen såg jag filmen Splice med bland annat Adrien Brody, en sci-fi film från 2009 som är minst sagt annorlunda.

Filmen handlar om Elsa och Clive, två forskare som kämpar med att skapa nya organismer genom att korsa människors och djurs DNA. När ett experiment går på tok skapas Dren, en varelse som är helt olik någonting dem någonsin upplevt. Dem berörs av henne och skapar band med henne, men allting står inte rätt till med Dren...

Jag blev tvingad att se den här filmen, jag gillar vanligtvis inte Sci-Fi och jag skulle nog inte kollat på den om någon inte övertalat mig. Men jag är glad att jag blev tvingad! Splice är en otrolig historia, spännande, rolig, rörande och sådär härligt irriterande som bara vissa filmer kan vara. Den berör och chockerar och har allting som en bra film ska ha. Skådespelarna är bra och den är riktigt välgjord! En riktig höjdare!


Filmen finns att hyra bland annat på Voddler.A Little Bit of Heaven

Imorse såg jag drama-komedin "A Little Bit of Heaven" från 2011 med Kate Hudson i huvudrollen.Filmen handlar om Marley, en tjej som är emot förhållanden och gärna inte talar om sina känslor. När hon får reda på att hon är döende i cancer, samtidigt som hon utveckar känslor för din läkare så vänds hela hennes värld uppochner. Även om hon kanske inte medger det så är hon rädd, men kasnke mer rädd för att bli kär än att dö.

Det här är en film som ger väldigt blandade känslor, jag både skrattade och grät vid flera tillfällen. Det är en inspirerande historia om hur man ska ta vara på livet och människorna runt om en. För man vet aldrig vad som kommer att hända imorgon. Kate Hudson gör ett riktigt bra jobb som huvudpersonen Marley, jag brukar faktiskt nästan alltid gilla filmer som hon är med i. Hon är en duktig skådespelerska.

Men som sagt så är det en riktigt bra film och jag rekomenderar den verkligen till de som inte är rädda för att följa med på en känslosam bergochdalbana.Uppehåll - När kommer serierna tillbaka?

Just nu är det en del serier som har ett litet uppehåll och kommer tillbaka igen i mars-april. Här kommer en lista på de serier som har tagit en paus och när dom återvänder!5 Mars - Once Upon a Time, The Lying Game (avsnitt som vanligt på tisdag)

6 Mars - 90210

7 Mars - One Tree Hill (avsnitt som vanligt på torsdag)

16 Mars - The Vampire Diaries, The Secret Circle, Grey's Anatomy, Supernatural

11 April - Glee

Är det någon serie som jag missat som ni undrar över så är det bara att fråga på så kollar jag upp det!

Tips i TV Tablån - Pearl Harbor

Ikväll klockan 21.30 visar Sjuan filmen Pearl Harbor från 2001. I huvudrollerna kan vi se Ben Affleck, Josh Hartnett och Kate Beckinsale.

Rafe och Danny har varit vänner sedan barnsben. De har följt varandra genom livet och båda har tagit värvning i armen. Det är mitt under andra världskriget och Rafe blir förälskad i den vackra sjuksköterskan Evelyn. När Rafe försvinner under ett farligt uppdrag tror alla att han är död. Danny och Evelyn blir båda förflyttade till Hawaii och Danny försöker trösta Evelyn. Snart upptäcker de att de har känslor för varandra. Men när det visar sig att Rafe inte är död och återvänder blir de två vännerna bittra fiender och Evelyn måste ta reda på vem av de båda männen hon verkligen älskar.

Det här är verkligen en helt underbar film på många sätt, den är otroligt gripande och fruktansvärt bra. Jag har sett den flera gånger och varje gång så måste jag förbereda mig själv mentalt. Alla kanske dock inte är lika blödiga som jag men jag grät som en gris när jag såg den förra gången. Så jag säger så här, ni ser den på bevåg men glöm inte att lägga fram lite näsdukar.


Skeleton Key

Såg Skeleton Key med Kate Hudson för några veckor sen och jag tänkte skriva lite om thrillern/skräckfilmen från 2005.

Filmen handlar om Caroline, en sjuksköterska som inte gillar sättet sjukhuset behandlar patienter och bestämmer sig för att byta jobb. Hon får jobb som hemhjälp hos en gammal man som bor i ett stort gamalt hus tillsammans med sin fru. Mannen har råkat ut för en olycka och kan verken prata eller gå och behöver hjälp med allting. Allting verkar okej till en början men efter att Caroline hittar ett gömt rum uppe på vinden med massa konstiga saker så börjar hon misstänka att mannens olycka inte var någon olycka utan att någon vill honom, och henne, mycket illa.

Jag hade inte stora förväntningar på den här filmen och jag måste säga att jag blev glatt överraskad! Riktigt spännande och riktigt bra. Den gör en oväntad twist och jag älskar sånt! Helt klart sevärd!

Svenska premiärer

Några nya serier har snart premiär på svensk TV, själv tittar jag inte på någon av serierna eftersom dom inte är riktigt i min smak, men jag tänkte att det finns nog någon av er läsare som är intresserade!

The River, ikväll den 9 februari på Kanal 5 kl 21.55
Den här serien har jag skrivit om i ett inlägg tidigare och nu har den slltså presmiär på Kanal 5. Vi möter Emmet Cole, en stor tv-stjärna som blivit berömd genom fantastiska dokumentärer där han utforskar jordens mest avlägsna platser tillsammans med sin fru och son. När Cole försvinner spårlöst under en av sina upptäcktsfärder i Amazonas djungel, reser hans familj och vänner dit för att söka reda på honom. Snart befinner de sig långt bort från civilisationen där oförklarliga fenomen och onda krafter lurar i mörkret.

Hell on Wheels, fredagen den 10 februari på TV6 kl 21.00
Det Amerikanska inbördeskriget är slut. Abraham Lincoln är död. Sydstatssoldaten Cullen Bohannon är ute efter hämnd på den Nordstatssoldat som mördat hans fru. Han söker jobb hos Union Pacific Railroad som just håller på att binda samman USA med sitt jätteprojekt, den transkontinentala järnvägen. I huvudrollen som Cullen Bohannon ser vi Anson Mount (Burning Palms, Straw Dogs).

Smash, måndagen den 27 februari på TV3

Glee gjorde serier med mycket musik poppis och nu kommer det ännu en serie fylld med musiknummer. I serien Smash får vi följa med bakom kulisserna då man förbereder sig för en ambitiös Broadway musikal om Marilyn Monroes liv. I huvudrollerna kan vi se bland andra Katherine McPhee, debra Messing och Jack Devenport.


Pretty Little Liars 2x16 - 2x19

Eftersom jag inte har skirvit på ett tag så blir det nu en liten sammanfattning av vad jag tyckte om de senaste avsnitten av Pretty Little Liars.

2x16 "Let the Water Hold Me Down" Riktigt bra och spännande avsnitt som vanligt, Lucas är fortfarande borta och man vet alltså inte vad man ska tro om vad som hände i båten mellan honom och Hanna. Caleb är dock orolig och försöker få Hanna att prata, men hur kan hon säga något utan att berätta allt om "A"? Det visar sig att Lucas hemlighet inte var så farlig ändå och tjejerna kan utesluta honom som "A's" hjälpare.

2x17 "The Blond Leading the Blind" "A" gör allt för att förstöra tjejernas kärleksliv. Toby försöker få tillbaka Spencer men hon vill skydda honom och det enda sättet hon vet att hon kan göra det på är att hålla sig borta från honom. Hanna är också orolig och vill inte att Caleb ska vara inblandad i nått som har med "A" att göra och ber tjejerna att sluta använda honom som hjälp. Samtidigt försöker Aria rädda sitt förhållande med Ezra och använder Holden som täckmantel för att kunna träffa Ezra.

2x18 "A Kiss Before Lying" Tjejerna går bakom Hanna's rygg och fortsätter ta hjälp av Caleb för att få information från "A's" telefon. Smatidigt måste Hanna handskas med att hennes pappas flickväns dotter har börjat på deras skola och hon försöker vara ockej med det. Men det är lättare sagt än gjort när nogon skickar en nakenbild från Hannas's telefon på Kate och alla tror att det är Hanna som har gjort det.

2x19 "The Naked Truth"
Det är "Truth-Up Day" på tjejernas skola vilket ger alla chansen att berätta sanningen om deras problem och sorger. Spencer vill få svar på vad som försigår mellan Jason och hennes pappa och får reda på att hon och Jason är halvsyskon. Aria försöker få reda på vad Holden har för sig när dom har sina "träffar". Hanna försöker övertala alla om att det inte var hon som skickade bilden och försöker ta reda på vem det var som gjorde det, vilket i själva verket var Kate själv.

Åsikter
Fyra riktigt bra avsnitt, otroligt spännande som vanligt. Hela Lucas historien gjorde mig dock lite irriterad. jag har aldrig gillat honom och dom får honom att se så skyldig ut och sen så visar det sig inte vara nånting alls. Att Spencer och Toby inte är tillsammans gör mig inte så mycket, dom är inget bra par enligt mig, men det är ändå hemskt att se hur "A" förstör deras kärleksliv. Caleb gjorde mig lite irriterad när han ljög för Hanna om att gjälpa till med "A's" telefon. Men jag förlåter honom. jag hoppas att allt går bra för Aria och Ezra, dom e det ultimata paret och måste måste hålla ihop. Kate är en irriterande liten bitch som jag hoppas försvinner snart, var skönt att man fick reda på sanningen om vbilden ganska snabbt i alla fall. Hatar långa storys om hur folk tror att nån har gjort nått som dom inte har gjort. Holden e också lite irriterade. Det stora OMG momentet var ju att Jason och Spancer har samma pappa, herregud. Vi får se vart dom tar den storyn.Memorable Quotes #5

 


 
 
RSS 2.0