Tävlingen är avslutad!


Tävlingen där ni hade chansen att vinna någon av dessa filmer är nu avslutad och en vinnare kommer att utses och presenteras här på bloggen inom kort!

Never let me go

Såg precis dramat Never let go med Keira Knightley, riktigt gripande och hemsk historia som inte är för den veke.

Filmen handlar om ungdomar som aldrig kommer bli gamla för dem är skapade för att donera organ till sjuka människor. Dessa ungdomar blir hjärntvättade och tvingas bo på internatskolor och hem i väntan på att bli gamla nog att börja donera. Kathy, Ruth och Tommy är tre av dem ungdomarna och man får följa dem på resan mot att bli vuxen, och för att dö.

Som sagt, inte en film för den veke, även efter den var slut så kände jag mig nere och deprimerad, den träffade rakt i hjärtat på mig. Den är otroligt välgjord, skådespelarna gör ett fantastiskt jobb och historien, ja tack och lov att den inte är verklighetsbaserad. Den är en tankeställare och jag kommer nog bära med mig den här filmen länge. Helt klart sevärd för den som gillar gripande och tårfyllda filmer!


Squirm/Maskarna


Jag måste först berätta varför jag ens började se den här filmen. Min mamma och pappa var på bio när den här kom ut 1976 med två kompisar, och mamma och den andra tjejen fick lov att gå ut ur biografen för att den var så äcklig och läskig. Sen dess har pappa sagt att den vill jag se igen, den var skitbra! Nu hittade vi den och jag tänkte att jag måste ju i alla fall se den och se om den är så illa.

Jag skäms nu över mina föräldrars filmsmak.

SPOILERVARNING!

Filmen utspelar sig 1975 i en liten stad som varit med om den värsta stormen genom tiderna, elen slås ut, telefonerna slutar fungera och det är översvämmningar över hela staden. Men allt detta går att åtgärda, om det inte vore så att strömmen gått ner i backen och tvingar upp miljarder maskar som attackerar människorna och äter upp dem. Nu måste dem stoppa det innan dem tar över hela staden!

Jag skulle nog kunna prata i år om den här filmen, den hade så många delar som gjorde ont i hela mig, för det första, skådespelarna, herregud, jag skulle kunnat göra ett bättre jobb och jag skojar inte ens. För det andra, på långt håll såg maskarna ut som godissnören, på nära håll som tjocka larver som skriker, helt naturtroget. Sen, om man blir medvetslös och det ligger en planka över en, så är chansen stor att den ligger kvar på samma ställe när man vaknar! Sen, om alla andra dör av maskarna, så borde en som attackeras av dem 2 gånger och som dränkts av dem, också göra det, eller så är jag bara kräsen? Som sagt, jag skulle kunnat prata om den i år, men jag tror ingen skulle orka läsa det. Men kort sagt, den är inte värd att se, jag plågades igenom en och en halv timme av detta, skulle hellre städat eller något...


(jag var snäll när jag gav betyget)

New Year’s Eve

I fredags var jag, Bea och en till kompis på bio och såg komedin New Year’s Eve, en riktigt underhållande film som man bara måste se!

Filmen utspelar sig i New York under festernas högtid, nyårsafton. Man får följa ett gäng människor vars historier skiljer sig drastiskt men som alla sammanflätas på ett eller annat sett. I filmen medverkar bland annat Ashton Kutcher, Zac Efron, Hilary Swank mm, en riktigt kändispackad film alltså.

Jag hade stora förhoppningar på den här filmen, har längtat efter den jätte länge jag och måste säga att jag inte blev besviken den här gången! Riktigt rolig utan att bli larvig, riktigt bra skådespelare och jag gillar att den har mörka stunder också. Riktigt bra gjord och den som inte har lust att fira nyår i New York efter att ha sett den här filmen är galen! Grymt bra! Påminner mycket om Valentines day, inte konstigt eftersom det är samma som gjort den här, men jag måste säga att jag nog gillar den här ännu mer än vad jag gillar valentines day, eller i alla fall lika mycket.Fun Facts: The OC

Jag tyckte att det var på tiden att jag gjorde ett fun facts inlägg igen. Den här gången är det OC som vi får veta lite mer om!

1. Poolen i Cohen familjen trädgård är egentligen bara ca 1,2 meter djup och därför så fick de spela in alla scener i poolen ståendes på knä.

2. Serien skulle från början heta Orange County men en film med samma namn hade precis kommit ut.

3. I ett tidigt skede av utvecklingen av serien så skulle Ryan vara Sandy's utomäktenskapliga son.

4. Chad Michael Murray erbjöds en roll i serien men tackade nej när han fick chansen att spela Lucas i serien One Tree Hill istället.

5. I de första avsnitten så hade Cohen familjen en hushållerska och Cooper familjen hade en hund, de försvann dock utan något spår under seriens gång.

6. Rachel Bilson och Melinda Clarke skulle egentligen baa vara gästroller i serien men de blev så populära och viktiga för seriens historia att de fick bli återkommande roller.

7. I en scen i serien pratar karaktärerna om hur Seth "spydde som tjejern i Sjätte Sinnet". Ett skämt eftersom det är Mischa Barton som spelar tjejen i Sjätte Sinnet.

8. Kelly Rowan är endast 14 år äldre än Adam Brody som spelar hennes son.

9. Karaktären Kaitlin Cooper lämnade serien efter första säsongen för att åka till en internatskola, När hon kommer tillbaka nästan 18 månader senare i säsong 3 säger Ryana tt han inte sett henne sedan hon var elva år. Senare pratar Katlin om hur hon åkte till internatskolan när hon var 12 år och några avsnitt senare firar hon sin 15:onde födelsedag. 18 Månader efter att ha åkt iväg till internatskolan.

10. När Adam Brody provspelade för rollen som Seth Cohen bestämde han sig för att inprovisera allting. Det gillade dock inte manusförfattaren och sa att han aldrig ville se honom igen. En månad senare hade de fortfarande inte hittat den rätte Seth och producenterna tog in Adam för ett nytt test och han fick sedan rollen.

Supernatural 7x12 "Time After Time"

Igår kom ett nytt avsnitt av Supernatural "Time After Time" som var riktigt bra. Här kommer mina tankar om avsnittet!

SPOILERVARNING!


Bröderna jagar ett monster som mumifierar sina offer. Dom lyckas hitta personen som de tror är den skyldige och när Dean ska försöka stoppa honom så tas han med till 1944. Det visar sig att monstret är en Gud, Chronos guden av tid. Dean är nu fast i 1944 och jobbar med Elliot Ness för att fösöka döda Chronos medan Dean och Sheriff Mills försöker i nutid försöker komma på ett sätta att få tillbaka Dean.

För alla som har sett Veronica Mars känner ju igen Jason Dohring som gästspelar i detta avsnittet. Jag har knappt sett honom i något sedan Veronica Mars så det var roligt. Han är en duktig skådespelare.

Avsnittet i helhet var bra, det var ganska spännande men inte som vissa andra SPN avsnitt kan vara. Det var en intressant historia och gudar har det ändå inte handlat så mycket om förrut. Okej några avsnitt här och där man inte som till exempel demoner och spöken.

Jag gillar vekrligen inte att Bobby är borta, trodde verkligen inte att han skulle dö på riktigt. Jag menar hur många gånger har inte folk kommit tillbaka från döden i den här serien. Varför inte Bobby lixom? Sorgligt.


Red Riding Hood

Igår så jag Red Riding Hood, en film som jag såg på bio när den kom ut och nu har köpt. En fantasy film med Amanda Seyfried i huvudrollen.

Filmen handlar om Valerie som bor i en by som är plågad av en varulv. Valerie är kär i Peter, en vedhugare men hennes familj vill att hon ska gifta sig med Henry eftersom han har pengar. Valeries syster dödas av varulven och nu när det är blodmåne så riskerar alla att bli omvandlade till en varulv. Men varulven verkar bara vara intresserad i Valerie.

Jag gillade verkligen den här filmen första gången jag såg den på bio och andra gången var den minst lika bra. Vet faktiskt inte varför jag inte sett den igen förrän nu. Det är en spännande film med mycket mystik och osvarade frågor vilket gör att man verkligen sitter klistrad. Man vill ju veta svaren. Så har ni inte sett filmen så rekomenderar jag er starkt att göra det!The Vampire Diaries 3x11 "Our Town"

Igår kom ett nytt avsnitt av Vampire Diaries, riktigt bra var det som vanligt.

SPOILERVARNING!

Det är Carolines födelsedag och Elena, Bonnnie och Matt överaskar henne med en liten fest på ett ovanligt ställe. Damon och Stefan kommer inte överens om hur de ska handskas med Klaus och Stefan bestämmer sig för att riskera alla hans närmastes liv för att få övertaget. På ett founders-möte träffar Alaric återigen doktor Fell där hon har ett livligt bråk med sitt ex.

Somsagt så var avsnittet riktigt bra även om det inte var det bästa eller det mest spännande avsnittet. Man blir så bortskämt med att avsnitten är så jäkla bra så man har väldigt höga förväntningar när ett nytt avsnitt kommer.

Några saker som jag störde mig på var Klaus, som vanligt, han kan ju lixom gå och gräva ner sig nånstans. Vart så jäkla förbannad när han sa åt Tyler att bita Caroline och sen att han gjorde det gjorde ju att man vart förbannad på Tyler också, en karaktär som jag verkligen gillat. Allt är Klaus fel. Dumma Hybrid. Och när han kom hem till Caroline, creeepy var typ min tanke. Först frösöka döda henne sen kommer han o räddar livet på henne. Sätter sig på sängkanten och har lixom, herregud lixom.

Jag vill inte att Jeremy ska åka iväg, hoppas han kommer vara med ändå. Gillar inte att dom compelade honom att åka iväg.

Efter förra veckan efterlängtade kyss mellan Damon och Elena kan man ju inte mer än hoppas hoppas påa tt det blir dom två på riktigt snart. Båda älskar ju varandra, vad fan väntar dom på lixom. Kom igen!

The blind side


Häromdagen såg jag dramat The blind side med Sandra Bullock, en riktigt gripande historia som baseras på en sann händelse.

Michael Oher är hemlös, tillbakadragen och får dåliga betyg och ännu dåligare rykte. Han har i princip gett upp hoppet om att få ett bättre liv när han träffar Leigh Anne Tuohy, en välställd kvinna som lever det perfekta livet med sina två barn och sin make i ett stort hus. Leigh Anne blir berörd av Michael och bjuder in honom för att sova på deras soffa i några nätter tills han kan hitta någonstans att bo, men så blir det såklart inte. Michael blir snabbt en del av familjen, får bättre betyg, börjar i ett american fotball-lag och börjar förstå att alla människor inte vill honom illa. Leigh Anne beslutar att göra honom till en permenent familjemedlem, men att uppfylla den önskan blir inte det lättaste när man inte egentligen vet någonting om Michael eller hans förflutna.

Jag hade stora förväntningar på den här filmen, och jag måste säga att jag blev lite besviken ändå. Den är bra, gripande och skådespelarna i filmen är fantastiska i sina roller, men jag trodde den skulle vara ännu bättre och ännu mer gripande. Sen är lite långtråkig vissa delar och jag hade önskat mer djupa scener, det känns som om dem bara skrapar på ytan och kunde visat så mycket mer av Michael Oher och Leigh Annes familj. Men den är helt klart sevärd!


Winter´s bone


Nu är jag, Sandra, tillbaka och redo att få fart på bloggandet igen, först ut är drama-thrillern Winter´s bone som jag såg i går.

Filmen handlar om 17åriga Ree som beger sig på en farlig resa för att hitta sin pappa som lagt huset som borgen för att slippa fängelse. Nu måste Rue fa tag på honom för att kunna få behålla huset där hon tar hand om sina två småsyskon och sin sjuka mamma innan dem kastas ut på gatan för att leva som hundar.

Jag kan beskriva filmen med ett ord, överskattad. Jag hade ganska stora förväntningar eftersom den fått riktigt bra kritik från filmkritikerna, men som vanligt så fastnade jag inte för den, brukar inte gilla samma filmer som kritikerna. Den var seg, repeterande och ganska förutsägbar. Jennifer Lawrence som spelar huvudrollen gjorde ett bra jobb och henne vill jag se i mer. Men annars, platt som en pannkaka, synd, historien skulle kunnat vara väldigt gripande, men jag är besviken.Pretty Little Liars 2x14 "Through Many Dangers, Toils and Snares"

Bättre sent än aldrig. Tänkte ta och skriva lite om veckans avsnitt nu när jag äntligen har lite tid och ork. Först ut är Pretty Little Liars avsnitt 2x14 "Through Many Dangers, Toils and Snares".

Det är en månad sedan "A" satte dit tjejerna för mordet på Alison. Spencer avvisar Toby, Hanna återförenas med Caleb och Lucas svarsjuka sida kommer fram. Aria och Ezra berättar för Arias föräldrar om deras förhållande, vilket inte går sådär jättebra. Tjejernas förhållande är inte som det en gång var efter det att de arresterades.

Ett minst sagt efterlängtat avsnitt från min del. Inte blev jag besviken heller, satt som klistrad under hela avsnittet. Riktigt spännande var det verligen.

I börjat vart jag lite WTF när Spencer och Toby började bråka, men som tur var var det ju bara för att lura "A". Äntligen står de inte bara och tar emot all skit från "A" utan de gör någonting vilket jag gillade starkt. Och de fick ju ut någonting av det. "A's" mobiltelefon. Ska bli riktigt spännande att se vad som händer.

Älskar Hanna och Caleb tillsammans asså. Måste erkänna att jag har en liten crush på Tyler Blackburn också. Aria och Ezra berättar för hennes föräldrar. Minförsta tanke va typ shit vad ska hända. Gick ju sådär men nu har dom ju i alla fall talat om sanningen. De är ju det bästa paret i serien och de måste vara tillsammans. Annars jävlar. Nu längtar jag efter nästa avsnitt, bara några dagar kvar.


Glöm inte tävlingen!

Glöm inte bort tävlingen som vi har här på bloggen där du har chans att vinna en film! Klicka HÄR för att vara med och tävla!

Min Brors Flickvän

Igår såg jag filmen Min Brors Flickvän, eller Dan In Real Life som den heter på engelska. En komedi med Steve Carell i huvudrollen.

Filmen handlar om Dan Burns som är änkling och har tre döttrar. När han åker på en familjeträff hos sina föräldrar stöter han ihop med Marie i den lokala bokhandeln. Han blir genast förtjust i henne och det är första gången han haft känslor för en kvinna sedan hans hustru dog. Men snart visar det sig att Marie är tillsammans med Dans bror Mitch och under helgen blir Dan alltmer förälskad i sin brors flickvän.

Jag är inte jätteförtjust i Steve Carell som skådespelare, hans framföranden brukar kunna vara lite för överdrivna på nått sätt för min smak. I den här filmen var han dock helt okej. Jag gillade filmen överlag, det var en helt okej film. Det är ju absolut inte den bästa jag sett men den är sevärd om man inte har något bättre för sig. Vill man dock ha lite mer kvalitet ska man nog fortsätta leta.
Fun Facts: Supernatural


1. Seriens orginalkoncept var att en reporter skulle undersöka gamla legender och skriva i dom i sin kolumn.

2. Jeffery Dean Morgan som spelar John Winchester är endast 12 år äldre än Jensen Ackles som spelar hans äldsta son i serien.

3. De enda kända inkomster som bröderna har är kreditkortsförfalskning, och att spela poker och biljard.

4. Producenterna funderade på olika metoder att motivera Sam till att följa med Dean och leta efter deras pappa. Att göra Jessica ond var ett alternativ, men till slut var det hennes död som fick Sam att åka.

5. När dom filmade säsong 2 bröt Jared Padalecki handleden när han utförde en av sina stuntscener.

6. Många av avsnitten är baserade på riktiga legender, myter och spökhistorier.

7. Många av avsnitten är döpta efter filmer eller klassiska rock låtar.

8. Rollen som Ruby skrevs för Kristen Bell men hon tackade nej, istället fick Katie Cassidy rollen.

9. Katie Cassidy spelade Ruby fram till säsong fyra då skådespelerskan byttes ut till Genevieve Cortese och hennes roll blir romantiskt involverad med Sam, i verkligheten är nu Genevieve och Jared (Sam) gifta och väntar sitt första barn.

10. Rollen Bobby Singer är döpt efter seriens producent Robert Singer.

Tips i TV Tablån - Two Weeks Notice

Om man blir sittandes i soffan framför TV'n så här på nyårsdagen och är sugen att se på en riktigt mysig romantisk komedi så kan jag rekomendera filmen Two Weeks Notice som visas på TV3 nu klockan 20:00 ikväll.

Filmen handlar om George Wade som är en jagcentrerad mångmiljonär och är VD för ett av New Yorks ledande fastighetsbolag. Lucy Kelson är Georges skickliga men något neurotiska jurisdiska rådgivare som efter fem år av minst sagt påfrestande arbetsuppgifter är redo att säga upp sig. George är dock övertygad om att han inte kan leva utan Lucy och har inga som helst planer på att låta henne sluta. Frågan är om han kan få henne att stanna av egen fri vilja.

Det här är en riktigt mysig feel good film som är så där lite halvt förutsägbar men ändå så bra. Så är man ute efter en romantisk film där man kan få sit några skratt så rekomenderar jag den verkligen. Både Sandra Bullock och Hugh Grant som gör huvudrollerna i filmen gör ett riktigt bra jobb!

Bel Ami


Ett utav Robert Pattinsons nyaste project är filmen Bel Ami som även har skådespelare som Uma Thurman och Christina Ricci i huvudrollerna. Filmen har premiär den 2 mars i USA men ett datum för sverigepremiär är ännu inte satt.

Filmen är en bersättelse om en ung man vid namn Georges Duroy som genom att manipulera Paris mest inflytelserika kvinnor skaffar sig makt i staden.

Filmen är baserad på den franske författaren Guy de Maupassant's bok med samma namn som kom ut 1885.

Skins Series Six Trailer

Nu har det kommit en trailer för säsong 6 av Skins UK som är tillbaka den 23 januari, i den här säsongen kommer vi även få se en helt ny karaktär. Kolla in trailern och videon om den nya kraktären Al här nedanför!
 
 
RSS 2.0