Johnny Depp - The Rum Diary

Drama-komedi från 2011 med Johnny Depp i huvudrollen.

Journalisten Paul har tröttnat på storstadslivet och beger sig till Karibien för att prova på livet där. Där får han livet på en avdankad tidningsbyrå. Snart är han omgiven av oberäkneliga kollegor och människor man inte kan lita på och hela dagarna kantas av rom och droger. En natt möter Paul den vackra Chenault som är förlovad med affärsmannen Sanderson. Sanderson ser nytta i Paul och försöker anlita honom som en av hans egna. Problemet är att den giriga affärsmannen planerar att bygga hotell på en ostörd ö och Paul måste välja mellan att överge sina chanser att träffa Chenault eller att stanna kvar och förstöra livet för massor av människor i ett olagligt projekt, för sin egen lycka.

Jag hade inte stora förväntningar på den här filmen och jag måste säga att jag blev glatt överraskad! Den är faktiskt ganska underhållande, välgjord och rolig, dock så är den lite för lång och jag har ändå lite svårt för filmer som främst handlar om sprit och droger, dem blir lätt så flamsiga och röriga, det blir även den här lite. Men Johnny Depp är som vanligt otroligt bra i sin roll och jag kan inte tänka mig att någon skulle kunnat gjort ett bättre jobb. Aaron Eckhart som spelar Sanderson gör också ett riktigt bra jobb men dem andra skådespelarna kändes lite trötta och oengagerade i sina roller. Men filmen är minst sagt sevärd även fast den kanske inte är en sån man ser om och om igen.


Ni kan hyra filmen på Voddler.


Veckans kändis - Zac Efron

17 Again (2008) -  Mike är 37år, inte framgångsrik, skild och otroligt missnöjd med sitt liv när han plötsligt får en andra chans. Efter en olycka blir han 17år igen och har chansen att ändra sitt liv till det bättre, han blir skolans basketstjärna, alla tjejers dröm och han börjar känna sig nöjd igen, tills han inser att han kanske inte är där för att göra sitt eget liv bättre, utan för att undvika att hans barn också blir missnöjda med sina liv.

En lätt komedi som kan få en att le i alla lägen, jag tycker Zac Efron passar utmärkt i rollen som den unga versionen av Mike. Filmen är bra gjord, har bra musik och en riktigt rolig handling. Kanske inte den mest seriösa filmen som någonsin gjort och den kanske är på gränsen till larvig, men det är precis den här sortens film man behöver i bland.


Charlie St. Cloud (2010) - Efter att Charlie St.Cloud förlorar sin bror ser han livet ur en helt annan synvinkel. Han ser fortfarande sin döda bror och kommunicerar med honom för att lindra sin sorg. Mitt i alltihopa dyker en vacker tjej upp och Charlie börjar må bättre, men snart märker han att det bara är han som ser henne och inser sen att han kan se fler än sin döda bror. Men allting verkar inte hopplöst och han kanske kan rädda henne, men det betyder att han måste välja mellan att resa och rädda henne och lämna sin brors ande bakom sig, eller stanna med sin bror.

Den som inte gråter floder av den här filmen har inga känslor, den är otroligt tung, sorglig och väldigt vacker. Jag har dock bara sett den en gång för jag tyckte den var så himla jobbig. Det är kul att se Zac i en seriös roll och jag tycker han är riktigt bra i den. Filmen är välgjord, effekterna är bra och den har nästan en Nicholas Sparks känsla och det gillar jag. Jag gillar filmen jättemycket men som sagt, väldigt jobbig och jag får nog vänta ett tag till innan jag ser den igen.

Hairspray (2007) - Tracy Turnblad är en kraftig tjej som har en enda stor passion i livet, att dansa! Men när ens omgivning säger att hon är för stor,så sänks hennes självförtroende och hon börjar tro att det är omöjligt att följa hennes dröm, att få dansa med The Corny Collins show! Men det är hennes kall i livet och hon vägrar ge upp och när hennes pappa säger att hon ska kämpa för det hon vill så tar hon tag i saken!

Jag kommer ihåg att jag hade ganska stora förväntningar på den här filmen när jag såg den när den kom 2007, tyvärr så nådde den inte upp till dem alls. Flamsig, rörig och larvig och verkligen inte en film jag kommer se någon gång igen inom dem närmaste framtiden i alla fall. Bottennapp.

Me & Orson Welles (2009) - Richards drömmer om att bli en stor skådespelare. Han kämpar hårt för att nå drömmen till varje pris och till slut får han en roll i en pjäs av Orson Welles, en ung och omtalad regissör. Plötsligt ligger hela Richards liv i Orsons händer och Orson har inga problem med att göra hans liv lite problematiskt. Richards måste växa upp fort och inse att allt inte är en dans på rosor, verken inom skådespeleriet eller i kärlek.

Långtråkig är ett ord som beskriver den här filmen, det tar enormt lång tid innan den börjar på riktigt och jag ska vara ärlig, jag stängde av, något jag bara gör när en film inte verkar leda någonstans. Skådespelarna i den här filmen är överlag värdelösa (Zac är den enda som har någon talang), den är dåligt gjord och ett rejält sömnpiller.


Jag har också sett alla High School Musical filmerna (helt okej, förutom den andra), New Years Eve som jag skrivit om här på bloggen och The lucky One som jag också skrivit om.

The Lucky One (2012) - Läs min recension här
New Years Eve (2011) - Läs min recension här

Bloggpaus för Beatrice

Ni kommer märka snart att det bara är jag som bloggar här just nu. Det är för att mina kära vän och "bloggkollega" Beatrice är på Kreta just nu, hon åkte onsdags natt och kommer inte hem förrän fram emot helgen. Hon har tidsinställt ett par inlägg men det kommer mest vara jag som ska försöka att hålla den här bloggen levande medans hon är borta. Så jag hoppas ni uppskattar bloggen även fast hon saknas. Om den är någonting ni saknar och vill att jag ska skriva om så är det bara att slänga in en kommentar!

The Apparition

I Augusti kommer en skräckfilm med Ashley Greene ut i USA, filmen som ska vara riktigt obehaglig, har också Tom Felton som spelar Draco Malfoy och Luke Pasqualino som spelar Freddie i Skins i rollerna. Jag kommer absolut se filmen, men om det blir på bio eller om jag väntar tills den kommer på dvd får vi se. Den verkar ganska bra i alla fall.

Johnny Depp - Dark Shadows

Någonting jag inte nämnt här på bloggen är att jag är ett enormt Johnny Depp fan och avgudar både honom och de flesta filmer han är med i. Nu tyckte jag det var dags för en ny kategori här på bloggen - Johnny Depp - där jag kommer skriva om hans filmer, hans kommande projekt och helt enkelt min åsikt om denna underbara skådespelares filmer. Först ut är filmen jag såg i helgen, hans senaste film Dark Shadows.
Dark Shadows, Rysar-komedi från 2012 med Johnny Depp, Helena Bonham Carter och Michelle Pfeffier i rollerna.

Barnabas Collins svartsjuka häxa till ex-flickvän ser honom kyssa sin livs kärlek och bestämmer sig för att straffa honom på värsta tänkbara sett och skickar hans kärlek nerför en klippa framför hans egna ögon och sedan förvandra honom till en vampyr för att han ska kunna vara med henne för evigt. Problemet är att hon inte ens då kan vinna hans hjärta och hon spärrar in honom i en kista där han ska lida i all evighet. 200år senare hittas han dock och en vampyr sätts fri och är tillbaka i civilisationen. När Barnabas vaknar upp och ser sitt gamla liv i ruiner så bestämmer han sig att få tillbaka det till sitt vackra ursprung, problemet är dock att häxan som förstört hans liv bor kvar i samma stad, och är precis lika angelägen att få honom som för 200år sedan.

Johnny Depp är som vanligt grym i sin roll som Barnabas Collins och även Helena Bonham Carter är lika storslagen som alltid. Tyvärr når inte själva filmen upp till mina höga förväntningar och den är inte hälften så rolig som jag hoppats, den är tyvärr långtråkig vissa stunder. Men det är en unik handling, bra effekter, dem bästa tänkbara skådespelarna och bra soundtrack. Tyvärr så var nog Tim Burton lite ringrostig när han skapade filmen, den hade inte riktigt hans magi. Men den är absolut sevärd tack vare skådespelarna i den och sin orginalitet.

Fear Island

Skräck från 2009 med bland andra Haylie Duff, Lucy Hale och Aaron Ashmore i huvudrollerna.

Fem vänner åker till en stuga på en ö för att spendera en helg tillsammans. Snart hittar de stugans vaktmästare död och den enda båten på ön är borta. De är nu strandade på ön och offer för en mysisk mördare som söker hämd för något som vännerna har gjort.

Spännande film, inte särskilt läskig dock. Man fastnar i historien och vill veta hur det ska sluta. Det är lite förutsägbart vart storyn är på väg men det är ändå en oväntad tvist på slutet. Så även om den kan kännas lite sådär halvlång ibland så rekomenderar jag er att hålla ut till slutet då den blir bättre när man får veta hur saker och ting verkligen är.

16 Candles

Komedi från 1984 med Molly Ringwald i huvudrollen.

Samantha's liv går inte riktigt som hon tänkt sig, hon är kär i en av skolans mest populära killar och skolans tönt är kär i henne. Hennes syster ska gifta sig och på grund av all stress i och med bröllopet så glömmer Sam's föräldrar bort hennes 16-års dag. Dessutom är hennes enorumt pinsamma far- och mor-föräldrar på besök och de hade med sig en utbytesstudent vid namn Long Duc Dong.

Det här med 80-tals filmer är inte min grej, jag gav både den här och The Breakfast Club en chans och nu har jag kommit fram till att jag inte gillar sånna här filmer. Det är för det första inte min slags humor så även om filmen skanske skulle vara rolig i någon annans ögon så är den inte det enligt mig. Skådespelarna är sådär, ingen hög standard direkt. Sedan hade filmen en del konstiga och väldigt irriterande ljudeffekter som gick mig på nerverna under hela filmen.The Switch

Komedi från 2010 med Jennifer Aniston och Jason Bateman i huvudrollerna.

Kassie vill ha barn, enda problemet är att hon inte har en man och hon har inte heller lust att vänta på en, så hon bestämmer sig för att ta hjälp av en spermadonator. Hon hittar en bra kandidat och håller en stor fest för att fira att hon ska ta steget och bli mamma. Men hennes pessimistiska bästa kompis Wally, som inte vill erkänna att han har känslor för henne, under festen gör någonting som han inte vet hur han ska förklara för henne. Han bytte ut donatorns sperma mot sin egen. Kassie, helt ovetande om att pappan till barnet inte är donatorn, flyttar till New York, när hon 7 år senare kommer tillbaka så inser Wally att han måste berätta sanningen om han ska kunna behålla henne som vän, och för att kunna vara en pappa till hennes barn.

Jag blev lite besviken på den här filmen, jag trodde den skulle varit roligare, men den är faktiskt mer allvarlig och sorglig än rolig. Men det är en bra film och skådespelarna gör ett bra jobb. Den är ganska förutsägbar men ibland är det skönt att se en film som inte är så komplicerad också. Kort sagt, sevärd och underhållande, men ingen man ser om och om igen.
The Breakfast Club


Amerikansk drama-komedi från 1985 med Judd Nelson, Molly Ringwald, Anthony Michael Hall, Emilio Estevez och Ally Sheedy i huvudrollerna.

Fem studenter som inte känner varandra och inte har någonting gemensamt tvingas spendera en Lördag av kvarsittning tillsammans i skolans bibliotek. Vid dagens början hade de ingenting att prata om men efter att ha spenderat dagen tillsammans så har de lärt känna varandra.

Ganska långtråkig och händeslselös film enligt mig, skådespelarna gör ett sådär halvbra jobb. Den är bra och rolig på sina håll men ibland kom jag på mig själv att titta på tiden och tänka att är den inte slut än. Ingen film i min smak helt enkelt.Moulin Rouge

Drama/Musikal från 2001 med Nicole Kidman och Ewan Mc Gregor i huvudrollerna.

En passionerad poet kommer till Moulin Rouge för att hitta inspiration till sin bok då hans hamnar mitt i ett musikalgenrep och blir en av musikproducenterna. På sin första dag träffar han den vackra huvudrollsinnehavaren och blir blixtförälskad. Men livet är inte som en musikal då kvinnan är lovad till en annan mycket mäktig man och samtidigt dödligt sjuk. Det är en film om att ta vara på kärleken medans man kan och inte ta någonting för givet.

Kan börja med att säga att sånna här filmer är ingenting för mig. Den kändes rörig, osammanhängande och jag tycker att dem annars så duktiga skådespelarna Kidman och Mc Gregor faktiskt känns väldigt tillgjorda i rollerna, troligen är det meningen men jag störde mig på det. Det här är en film som man antingen älskar för dess orginalitet eller så tål man den inte. Men jag kan förstå att vissa älskar den. Ett plus för musiken då jag tycker dem valt väldigt bra låtar i scenerna, det gjorde att jag kunde se klart den. Sevärd, men inte mer.


Cassadaga


Rysare från 2012 om en onskefull dockmakare vid namn "Geppetto".

När den döve konstläraren Lilys syster dör i en bussolycka så bestämmer hon sig för att flytta ifrån allt elände och skaffar ett hem och jobb i Cassadaga. Allting verkar gå åt rätt håll för henne, hon bor i ett fint hus, hon jobbar på en bra skola, och hon hittar snart även en del vänner. Men när hon och hennes vänner bestämmer sig för att försöka kontakta Lily på andra sidan går allting väldigt fel och dem får i stället kontakt med en kvinna som först verkar allt annat än god. Men snart märker Lily att kvinnan inte vill henne något ont, hon vill bara berätta sitt öde. Lily står plötsligt och balanserar mellan att hjälpa kvinnan och mellan att riskera att gå samma ödet till mötes. Det här är en väldigt unik dockteater.

Det var av en slump vi hittade den här filmen, hade aldrig hört talas om den men den verkade riktigt bra så vi ville ge den en chans, och jag är faktiskt inte besviken! Det är en riktigt obehaglig, spännande och oförusägbar film och twisten i slutet är så sjukt bra! Skådespelarna, även fast det inte är några stora namn i den, gör ett riktigt bra jobb och den är otroligt bra gjord för att vara en "B-film". Ett litet minus är att det inte är riktigt lika många "hoppa till" scener som jag önskat, men jag är också ganska immun mot skräckfilmer vid det här laget, min bror och hans tjej tyckte det var alldeles lagom med sånna scener, kanske till och med för många. Men eftersom jag anser att en riktigt bra skräckfilm ska skrämma alla, så drar det ner betyget lite, men den får ändå ett riktigt bra betyg! Se den, men inte ensam!The Carrie Diaries


The Carrie Diaries är en av The CW's nya serier som kommer att starta midseason. Jag längtar verkligen efter den här serien, tror att den kan bli riktigt bra. Särskilt med AnnaSophia Robb i huvudrollen.

Serien är baserad på böckerna av Candace Bushnell och är en prequel till Sex and the City där vi får följa Carrie Bradshaw när hon går sista året i High School 1984.

Update: Jag hade en video i det här inlägget men tydligen så har de tagit bort videon på grund av upphovsrättsliga skäl.

Fun Facts: 902101. Hilary Duff erbjöds rollen som Annie Wilson, men tackade nej till rollen. Shenae Grimes fick då rollen som Annie.

2. Teddy Montgomery spelas av nu 33 årige Trevor Donovan, han är 14 år äldre än karaktären som han spelar. Detta förekom även i orginal serien där Luke Perry var 28 år när han spelade 16 år gammal.

3. Jessica Stroup provspelade från början för rollen som Annie men fick sedan rollen som Silver.

4. Producenterna sa att när dom såg Shenae Grimes provspela för första gången så visste dom att hon skulle vara perfekt för rollen som Annie.

5. AnnaLynne McCord erkände att hon från början var lite motvillig att ta rollen som Naomi.

6. I Jessica Lowndes första kontrakt så stog det att hon skulle vara med i max fyra avsnitt.

7. Tristan Wilds var den sista av huvudkaraktärerna som rollsattes, när han kom in så hade de andra skådespelarna redan börjat fotats för promos för serien.

8. Dustin Milligan som var en av huvudkäraktärerna i säsong 1 skrevs ut ur serien efter första säsongen och var tillsagd att inte komma tillbaka för säsong 2.

9. Karaktären Erin Silver som var Kelly och Davids halvsyster i orginal serien var från början tänkt att heta Daphne Silver och skulle vara Kelly och Davids kusin. Men efter att ha bestämt sig för att ha fler länkar till Beverly Hills 90210 så fick karaktären heta Erin Silver.


Limitless

Actionfilm från 2011 med Bradley Cooper i huvudrollen.

Ett piller kan få dig att lösa alla problem som kommer upp, det kan göra dig framgångsrik, effektiv och smart, låter lite för bra för att vara sant eller hur? I Limitless får den oeffektive Eddie Morra testa en drog av sin exfrus bror, en drog som gör att hela hjärnan vaknar till liv och får upp hjärnaktiviteten till 100%. Snart så blir Eddie miljonär, populär bland damerna och får livet han alltid drömt om. Men allting har en baksida och Eddie hamnar i en röra som han aldrig kunnat förutse, en röra som kan kosta honom, och dem han älskar, livet.
Har blivit mycket actionfilmer på senaste tiden men jag har faktiskt fastnat lite för den genren just nu. Limitless var tyvärr inte riktigt så bra som jag velat att den skulle vara. Jag gillar historien, skådespelarna och allting är bra gjort, men, den blir långdragen och lite småjobbig, det känns som om dem kunde kortat ner den minst en halvtimme för jag spenderade ganska mycket tid med att kolla på klockan. Men det är en unik handling som i alla fall inte jag sett förut och det känns spännande. Men som sagt, att den var seg drar ner betyget lite. Men det är nog en smaksak, min pappa som jag såg den med älskade den, så smaken är som baken, men för min del förstör det lite.Förnyade och Nedlagda Serier

Här kommer en lista över vilka serier som har förnyats och vilka som har lagts ned, har ni några frågor eller om det är någon serie som jag glömt som ni undrar över så är det bara att fråga.

 

THE CW

90210: Förnyad
America's Next Top Model: Förnyad
Gossip Girl: Förnyad
Hart of Dixie: Förnyad
Nikita
: Förnyad
Remodeled: Nedlagd
Ringer: Nedlagd
The Secret Circle: Nedlagd
Supernatural
: Förnyad
The Vampire Diaries: Förnyad

 

ABC

The Bachelor: Förnyad
The Bachelorette: Förnyad
Body of Proof:
Förnyad
Castle: Förnyad
Cougar Town: Förnyad (Byter kanal till TBS)
Dancing With the Stars: Förnyad
Desperate Housewives: Nedlagd (Serieavslutning 13/5)
GCB: Nedlagd
Grey's Anatomy
: Förnyad
Happy Endings: Förnyad
Last Man Standing: Ej Bestämt
Man Up: Nedlagd
The Middle: Förnyad
Missing: Nedlagd
Modern Family: Förnyad
Once Upon a Time: Förnyad
Pan Am: Nedlagd
Private Practice
: Förnyad
Revenge: Förnyad
The River: Nedlagd
Suburgatory: Förnyad
Work It: Nedlagd

 

ABC Family

Pretty Little Liars: Förnyad
The Secret Life of the American Teenager: Förnyad
Make It or Break It: Nedlagd
The Lying Game: Förnyad
The Nine Lives of Chloe King: Nedlagd

 

Fox

Alcatraz: Nedlagd
American Idol: Förnyad
Bones: Förnyad
Breaking In: Nedlagd
Family Guy: Förnyad
The Finder: Nedlagd
Fringe: Förnyad
Glee: Förnyad
House: Nedlagd (Serieavslutning 21/5)
I Hate My Teenage Daughter: Nedlagd
New Girl: Förnyad
Raising Hope
: Förnyad
The Simpsons: Förnyad
Terra Nova: Nedlagd
Touch: Förnyad
The X Factor
: Förnyad

 

CBS

2 Broke Girls: Förnyad
The Amazing Race: Förnyad
The Big Bang Theory: Förnyad
Blue Bloods: Förnyad
Criminal Minds: Förnyad
CSI: Förnyad
CSI: Miami: Ej Bestämt
CSI: NY: Ej Bestämt
A Gifted Man: Ej Bestämt
The Good Wife
: Förnyad
Hawaii Five-0: Förnyad
How I Met Your Mother: Förnyad
How to Be a Gentleman: Nedlagd
The Mentalist
: Förnyad
Mike & Molly: Förnyad
NCIS: Förnyad
NCIS: Los Angeles: Förnyad
Person of Interest: Förnyad
Rob: Ej Bestämt
Rules of Engagement: Ej Bestämt
Survivor: Förnyad
Two and a Half Men: Ej Bestämt
Undercover Boss: Förnyad
Unforgettable: Ej Bestämt


NBC

30 Rock: Förnyad
Are You There, Chelsea?: Nedlagd
Awake: Nedlagd
Bent: Nedlagd
Best Friends Forever: Nedlagd
The Biggest Loser: Ej Bestämt
Celebrity Apprentice: Ej Bestämt
Community: Förnyad
Grimm:Förnyad
Harry's Law: Nedlagd
Law & Order: SVU: Förnyad
The Office: Ej Bestämt
Parenthood: Förnyad
Parks and Recreation: Förnyad
Smash: Förnyad
The Firm: Nedlagd
Up All Night: Förnyad
The Voice: Förnyad
Whitney: FörnyadVeckans Kändis - Dakota FanningThe Secret Life of Bees (2008) - Filmen utspelar sig i South Carolina år 1964, Lily Owens är en 14 årig flicka som plågas av minnet av hennes avlidna mamma. Hon flyr från sin våldsamma pappa tillsammans med Rosaleen, familjens hemhjälp och Lily's enda vän, för att ta reda på hemligheten bakom hennes mammas förflutna.

Underbart bra och rörande film med ett viktigt budskap, om hur livet i USA's söder under 60-talet kunde se ut. Jag fastnar nästan alltid för sånna här sorts filmer och den här är inget undantag. Riktigt bra film!The Runaways (2010) - Året är 1975 och tonåringen Joan Jett vill starta ett band bestående av endast tjejer. Den ovårdade managern Kim Flowly gillar ideen och de ger sig ut för att hitta de rätta medlemmarna till bandet. Snart stöter de på femtonåriga Cherie Curry som blir ledsångare i bandet. Kim skickar ut de unga tjejerna på turne och de blir llt mer kända. Men snart blir relationen mellan tjejerna spänd och saker och ting går fort utför.

Jag vet inte varför men jag gillar filmer som inte utspelar sig i nutid, det får dock inte vara allt för långt tillbaka i tiden. men 60/70-tal gillar jag. Den här filmen är baserad på verklighet, om hur bandet The Runaways kom till. Det är en riktigt bra film enligt mig, men den är nog inte för alla.Hide and Seek (2005)
- Filmen handlar om änklingen David och hans dotter Emily. Efter mammans tagiska död flyttar de till ett nytt hus. Emily skapar snart en låtsatskompis som heter Charlie och saker och ting blir allt mer skrämmande. David och familjens doktor börjar nu bli oroliga över Emilys alltmer fasansfulla vanor.

Riktigt nerkittlande film där man sitter på helspänn för att få veta vad som verkligen försigår. Filmen har en oväntad vändning på slutet som är riktigt intressant. Jag gillar filmen, det är inte den bästa men den är ändå bra. Dakota var inte mer än 11 när hon gjorde filmen och hon gör ett riktigt bra jobb.Push (2009) - En grupp unga amerikaner med telekinetiska och synska förmågor gömmer sig från en hemlig agentur inom USA's regering. Nu måste de slå ihop sina förmågor för att kunna fly från agentuen för alltid.

En actionfylld och spännande film om folk med övernaturliga krafter. Skådespelarna är duktiga och historien är riktigt bra. En bra film helt enkelt.
The Secret Circle och Ringer läggs ned, Hart of Dixie och Gossip Girl förnyas

Nu har det kommit lite mer information om vilka serier vi kommer kunna se en fortsättning på i höst. Kanalen CW har nu gått ut med att de har lagt ned serierna The Secret Circle och Ringer. Båda serierna fick alltså bara en säsong och läggs nu troligen ned på grund av dåliga tittarsiffror.

Fans av Hart of Dixie kan dock andas ut så serien har blivit förnyad och alltså får en andra säsong. Även Gossip Girl får ännu en säsong vilket blir seriens sjätte och sista. Dessa serierna får alltså en plats på CW's schema i höst tillsammans med kanalens fem nya serier "Arrow", "The Carrie Diaries", "Cult", "Beauty and the Beast" och "First Cut". Sedan kommer vi även kunna se en tredje säsong av Nikita och nya säsonger av 90210, Supernatural och The Vampire Diaries.

Både glada och tråkiga nyheter enligt mig, jag är lite ledsen över att The Secret Circle inte får en andra chans. Hade du frågat mig för några månder sedan hade jag nog inte varit lika ledsen men nu mot slutet så tyckte jag att det blev riktigt spännande och säsongsavslutningen var riktigt bra. Jag hade gärna sett en fortsättning. Hart of Dixie har jag tröttnat lite så så jag får se om jag fortsätter följa serien även i höst. Gossip Girl hoppas jag får en bra sista säsong då serien har gått lite utför den senste tiden. Hoppas att dom ger serien ett bra avslut.

21 Jump Street


Komedi från 2012 med Channing Tatum och Jonah Hill i huvudrollerna.

I High School var Schmidt (Jonah Hill) en riktig nörd och Jenko ( Channing Tatum) var en av de populära sportfånarna. Efter att de tagit studenten så går båda två med i poliskåren och blir parterns som poliser på cykel. Men saker och ting får inte sådär jättebra för de nyblivna poliserna och dom får ett nytt uppdrag av sin chef. Ett undercover jobb som high school studenter där de ska försöka stoppa spridningen av en ny drog.

Jag har endast sett något avsnitt sådär av serien som den här filmen är baserad på men jag såg ändå många skillnder. Själva storyn är baserad på serien men om man jämför humorn och stilen på filmen med serien så är de väldigt annorlunda. Men det är en riktigt rolig film och skådespelarna gör ett bra jobb. Jag rekomenderar alla att se den!And Soon the Darkness

Skräck från 2010 med Amber Heard, Odette Yustman och Karl Urban i huvudrollerna.


Stephanie och Ellie är två amerikasnka tjejer som är på semester i Argentina. En dag så börjar de bråka och Stephanie cyklar iväg och lämnar Ellie ensam, men när hon återvänder för att leta efter Ellie så är hon spårlöst försvunnen. Nu måste Stephanie ge sig ut och försöka hitta henne innan hennes värsta mrdrömmar går i uppfyllelse.

Jag skulle inte riktigt kalla det för en skräckfilm, den är dock väldigt spännande och man sitter på helspänn. Den är lite förutsägbar, man förstår väldigt tidigt vem som har tagit Ellie. Amber Heard är rikigt duktig men dom andra skådespelarna är lite sådär. Över lag så är det en helt okej film.


Pretty Little Liars Trailer

Det har nu kommit ut en trailer för säsong 3 av Pretty Little Liars som har premiär på ABC Family i USA den 5 Juni.

Själv längtar jag jätemycket efter premiären då PLL är en av mina favoritserier just nu.


The Lucky One


Drama från 2012 med Zac Efron i huvudrollen. Baserad på boken av Nicholas Sparks med samma namn.

Logan är en marinsoldat i krig när han plötsligt hittar ett foto på en ung kvinna mitt ute i ingenstans. Efter att ha kämpat med inte hittat ägaren till fotot så behåller han det och efter ett tag tror han att det ger honom tur. Han överlever saker som ingen av dem andra gör och han bestämmer sig för att om han tar sig levande hem så ska han söka upp kvinnan på fotot och tacka henne för att hon räddat hans liv. Logan överlever och tar den långa vandringen för att nå kvinnan. Men någonting som bara skulle vara ett tack utvecklas snart till något mycket mer och mycket mer komplicerat. Plötsligt har han inte bara hittat sin räddare, han kanske också har hittat någonting som han länge längtat efter, en plats där han hör hemma.

Jag läste boken The Lucky One för flera år sen och sen när jag fick höra att den skulle bli film blev jag överlycklig och ännu mer lycklig när jag fick höra att Zac Efron skulle ha huvudrollen. Jag hade alltså enorma förväntningar när jag satt mig i biosalongen idag. Tyvärr så nådde den inte riktigt upp till dem, men den är nära. I början av filmen kändes det inte riktigt som en Nicholas Sparks film, den hade inte samma "magi" som bland annat The notebook och The last song, och jag hann tänka att "tusan, ska jag bli besviken av en Nicholas Sparks film nu?" Det fick jag äta upp sen, för efter jag tänkt det så satt jag med gåshud resten av filmen, jag grät, jag skrattade, jag höll andan och jag kände att varför tvekade jag? Det går inte att misslyckas med en Nicholas Sparks film! Ett litet minus till kvinnan som Logan söker upp, jag tycker hon kunde spelats av en bättre skådespelare, hon känns inte riktigt som hemma i rollen, men det är nog mest en tolkningsfråga, jag har ju läst boken och hade redan fått upp en bild på hur hon skulle vara. Nu i efterhand älskar jag i alla fall den, det är en riktigt gripande film och även fast den inte riktigt når upp till samma kvalite som boken så är den inte långt ifrån. Men som sagt, lite seg i början med ge den en chans, magin är värd att vänta på.This Means War


Action komedi från 2012 med bland annat Reese Witherspoon, Tom Hardy och Chris Pine i rollerna.

Två vänner som blir kära i samma kvinna är inget nytt, men när dessa två vänner råkar vara CIA-agenter så blir det helt andra spelregler. I This means war får vi följa två unga agenters kamp, och tävling, över samma kvinna. Någon som först började som en oskyldig lek går snabbt överstyr och äventyrar deras vänskap, båda deras chanser med kvinnan, och till och med deras liv. Alla medel är tillåtna i kärlek och dem här två killarna tar det mycket mycket allvarligt.

En av dem roligaste filmerna jag sett på ett bra tag, den har precis rätt humor för mig utan att det går överstyr och blir larvigt. Det finns ändå spänning, action och äventyr som gör att det inte blir en av dem vanliga komedierna utan som gör att den står ut från mängden. Skådespelarna är grymma och även fast den är en gnutta långtråkig en bit av filmen så är den ändå helt klart sevärd och den får gärna flytta in i min filmsamling sen.
Real Steel

Action/Sci Fi drama från 2011 med Hugh Jackman i huvudrollen.

Real Steal utspelar sig i en nära framtid där allting kretar kring robotboxning. Charlie (Hugh Jackman) är en avdankad boxare som försöker livnära sig på robotboxningen men som verkar ha alla odds mot sig. Han är arrogant, envis och självisk. Hela hans liv ändras när hans ex dör och han får lov att ta hans om sin son Max som han aldrig varit intresserad av att känna. När hans son hittar en gammal robot på en skrot ändras dock allt och han och hans son tränar upp roboten som snart blir en mästare och som kan tävla bland dem allra bästa. Problemet är att ett enda misstag så förlorar dem allt igen.

Det är på den senaste tiden jag börjat gilla sånna här filmer, för bara några månader skulle jag aldrig ens kunnat tänka mig att se den här men jag är väldigt glad att jag ändrat smak. Filmen var riktigt bra, spännande, rörande och riktigt rolig på sina ställen. Jag är ett stort fan av Hugh Jackman och han gjorde mig än en gång inte besviken. Alla roller spelas riktigt bra och grabben som spelar Charlies son Max är så otroligt duktig! Det är en riktigt bra film som jag tycker alla ska ge en chans.Country Strong

Drama från 2010 med Gwyneth Paltrow, Garret Hedlund, Leighton Meester och Tim McGraw i huvudrollerna.

En ung countrysångare på uppåtgående blir involverad med den labile, f d countrysångerskan Kelly Canter. Tillsammans ger sig de två, samt Kellys make/manager och en skönhetsdrottning med countrysångsambitioner, ut på vägarna för att återuppliva hennes karriär. Men mellan konserterna och romanserna börjar relationerna mellan dom successivt att braka samman.

En rörande historia med mycket drama och en del sorgliga stunder. Den är lite deppig, ingen feel-good film alls, särskilt slutet är riktigt sorgligt, men ska inte avslöja mer än så. Skådespelarna är duktiga men inte världsklass direkt. Gillar även musiken då jag kan tycka att country musik är riktigt bra. En bra film som jag skulle rekomendera alla att se faktiskt.

The Vampire Diaries, 90210 och Supernatural föryas


Alla som har varit oroliga att dessa serier inte skulle få en ny säsong kan nu andas ut. Kanalen CW har alltså meddelat att de har förnyat serierna The Vampire Diaries, 90210 och Supernatural.

Serier som vi fortfarande väntar på information om är Gossip Girl, The Secret Circle, Hart of Dixie och Ringer.

Själv är jag väldigt glad att dessa tre får nya säsonger även om 90210 börjar gå lite utför nu. Inte alls lika bra som i början men förhoppningsvis kanske det blir bättre igen. Jag blir inte jätteledsen om någon av de andra serierna inte för någon fortsättning, Ringer kollar jag inte på och de andra har jag börjat tröttna lite på.

Gossip Girl, Nikita, The Secret Circle, Ringer och Hart of Dixie

Pretty PersuasionDrama från 2005 med Evan Rachel Wood i huvudrollen.

Kimberly Joyce är en manupulativ femtonåring som går på en privat skola i Beverly Hills. Hon övertalar sina vänner Brittany och Randa att stämma deras engelska lärare för att ha sexuellt utnyttjat dom. Något som inte är sant men alla tre vill av olika anledningar hämas på deras lärare.

Ingen film för mig kan jag börja med att säga, jag trodde jag var uttråkad när jag började titta på filmen men efter att inte ens halva hade gått kändes det som en evighet hade paserat. Långtråkig och konstig skulle jag beskriva den som. Men gillar man lite halvknäppa filmer med huvudpersoner som seriöst borde överväga att gå till en terapeut så kanske man gillar den här filmen. Men jag kan tyvärr inte rekomendera den.

Den här filmen visas på kanalen Silver i samband med deras American Independent Week. Filmen visas ikväll kl 21.00 och även imorgon kl 11.00.
I Don't Know How She Does It

Komedi från 2011 med Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan och Greg Kinnear i huvudrollerna.

Filmen handlar om Kate Reddy, en affärskvinna verkar ha allt. Hon är den i familjen som tjänar pengarna och hon är duktig på det hon gör. Men på grund av hennes konstanta resande med jobbet så blir familjelivet lidande och hennes man pch två barn är inte riktigt lika nöjda som hennes chef.

En riktigt tjejig film enligt mig, mycket skratt men även lite sorgliga delar. Ibland känns den lite lång och den är även lite förutsägbar. Skådespelarna är duktiga och gör ett bra jobb och överlag så är det en helt okej film, sevärd. 
 
RSS 2.0