Trailer för The Carrie Diaries

 
För ett tag sedan skrev jag om den nya serien The Carrie Diaries som har premiär i Januari men trailern togs sedan bort. Nu har trailern kommit tillbaka igen så här är den igen, för er som inte har sett den.
 
Klicka här för att läsa vad jag skrev i det förra inlägget.
 

Oplanerat Uppehåll för Gossip Girl och 90210

För alla er som är förvirrade över att det inte kom några nya avsnitt av Gossip Girl och 90210 idag så kan jag berätta att det är på grund av stormen som just nu härjar i USA. Eftersom på pass många är utan el så bestämde sig CW för att skjuta upp veckans avsnitt till nästa vecka istället. 
 
Så vi får alltså stå ut och vänta ännu en vecka helt enkelt, tråkigt tycker jag.
 

The Amazing Spider-Man

Amerikansk action från 2012 med Andrew Garfield, Emma Stone och Rhys Ifans i huvudrollerna.
 
När Peter Parker försöker hitta sanningen om sina föräldrars försvinnande hittar han något som leder honom till hans pappas föredetta kollega Dr. Connors. Peter hjälper honom med en ekvation som leder till framsteg i doktorns forskning. Något som Peter sedan får ångra.
 
Jag måste börja me att säga att jag inte förstår varför dom gjorde en ny Spider-Man film, jag menar den sista filmen kom ju ut 2007. Det var ju inte alls så länge sedan. Men men ville ändå ge den nya filmen en chans, men jag vart inte särksilt positivt överraskad. Jämfört med orginalet så känns den här filmen ganska löjlig. Mycket av handlingen är densamma och enligt mig är skådespeleriet bara sämre. Det som petar upp betyget dock är att den i alla fall är välgjord och det syns att man har lagt ner en del pengar på den.
 Multiplicity (I flesta laget)

Komedi från 1996 med Michael Keaton och Andie Macdowell.
 
Dough Kinney är en underbar far till sina barn och en bra äkta man han är dessutom en framgångrik tjänsteman. Han får inte tiden att räcka till. Han behöver ett mirakel för att kunna vara på alla ställen samtidigt. Han hittar en genexpert som ger honom den underbara idén, kloning. Nu har han någon som kan vara på jobbet åt honom men tiden räcker ändå inte till, Dough bestämmer sig för att klona sig en gång till.
 
Det här är en alldeles underbar film. Det var många år sedan jag såg den sist, den var bra då och nästan bättre nu. Det är en klassisk komedi. Den får med allt, det roliga, det panikslagna och det sorgliga. man skrattar såklart inte hela tiden men den har sina stunder, det är en lätt film att smälta, inte så mycket tjafs.
En perfekt film för en fredagkväll.

Pretty Little Liars 3x13 "This is a Dark Ride"

Årets Halloween avsnitt av Pretty Little Liars var riktigt spännande och bra men lämnade en del frågor bakom sig. I alla fall för mig. 
 
SPOILERS!
 
Man visste ju att det var någon som skulle dö i avsnittet och jag förtod att det inte skulle vara nån av huvudpersonerna och jag tänkte faktiskt att det troligen skulle bli Garret. Och så rätt jag hade. Riktigt creepy när man fick se honom där i lådan tillsammans med Aria. 
 
Vilken chock det vart det där med Aria's pappa. Att han kanske har något med Alisons död att göra trodde jag verkligen inte. Man vet ju inte riktigt varför han var där den dagen hon blev mördad men det känns som att han inte är så oskyldig som man trott. Ska bli intressant att se vad som händer.
 
Sen den lilla (spök?) flickan som kom till Ashley. Väldigt förvirrande, det är ju samma flicka som man fick se i Alisons historia i förra Halloween avsnittet. En spännande tvist tycker jag. Hoppas bara att dom inte lämnar det så, jag vill veta vem hon är och vad hon gjorde där.
 
Toby blir mer och mer irriterande nu när man vet att han är med i the A-team. Mona är creepy som vanligt. Riktigt glad att Caleb är okej och att allt är bra mellan honom och Hanna, efter Aria och Ezra så är de mitt favvo par i serien. Riktigt spännande slut där med handen som kom upp ur jorden. Jag vill ha nästa avsnitt nu!
 

Kommande Film - Safe Haven

 
Genre: Drama
 
Skådespelare: Josh Duhamel, Julianne Hough
 
Releasedatum: 8 Februari 2013 (USA)
 
En ung kvinna med ett mysitskt förflutet kommer till Southport, North Carolina, där hon träffar en änkling som tvingar henne att konfrontera sitt mörka förflutna som följer henne vart hon än går.
 
Nicholas Sparks i mitt hjärta. Kommer definitivt att se den här filmen. Började läsa bocken för ganska länge sedan men har inte läst ut den på grund av tidsbrist. Kanske ska ta och läsa ut den nu innan filmen kommer ut. 
 

Carrie

Rysare från 1976 med Sissy Spacek och John Travolta. Filmen är baserad på boken av Stephen King med samma namn. 
 
Carrie är en utstött, annorlunda tonåring med en minst sagt annorlunda mamma. När Carrie börjar utvecklas och blir äldre märker hon att hon verkligen inte är som alla andra. Hon har krafter som hon anar hur mäktiga de är. När skolbalen närmar sig beslutar sig några av skoleleverna att spela henne ett spratt och en av skolans populäraste killar bjuder ut henne. Carrie har en jättetrevlig kväll, helt ovetandes om att dem andra eleverna snart kommer göra någonting som dem verkligen kommer ångra. 
 
Det är inte den nyaste filmen och det ska man ha i åtanke när man börjar se den. Det är inte den mest välgjorda filmen och specialeffekterna är ibland lite larviga men det är också lite charmigt. Skådespelarna gör överlag ett riktigt bra jobb, Sissy Spacek är grym i sin roll och man blir rädd för henne. Handlingen är bra, spännande och annorlunda och jag tror inte att den nya versionen som kommer nu kommer ha samma mäktikhet. Helt klart en klassiker man måste ha sett.
 

Prometheus

Sci-fi från 2012 med bland annat Noomi Rapace, Logan Marshall-Green och Charlize Theron.
 
Elizabeth (Rapace) och Charlie (Marshall-Green) hittar en utgrävning med väggmålningar som är ca 3000 år gamla. De visar en människa som pekar upp mot stjärnorna.
Det här är beviset på att det finns liv i rymden. Dom gör en expedition mot en främmande planet i rymdskeppet "Prometheus".
Elizabeth och Charlie tror att dom har hittat våra skapare. Dom landar på planeten och hittar det dom söker, men det finns inte många överlevande som kan ge dom några svar.
 
Den här filmen var inget vidare, den hade dålig handling och den var absolut inte likt "Alien" den som tycker om "Alien" kommer att bli besviken, det här var bara en dålig kopia. Man får inga som helst svar på någonting. Men filmen hade några ljusglimtar. Skådespelet var riktigt bra och effekterna lika så. Det var som sagt bara handlingen som ställde till det! Man ville att filmen skulle ta slut men ändå tyckte jag att jag inte hade sett klart filmen när den var slut. Jag är ganska splittrad när det gäller den här filmen.
Den som gillar bra handling i en film se INTE den här och den som inte bryr sig om handlingen utan mer tittar på hur filmen är uppbyggd kan verkligen se den.
 

 

Tenty8k

 
Brittisk thriller från 2012 med Paraminder Nagra, Stephen Dillane, Kaya Scodelario, Michael Socha med flera i huvudrollerna.
 
När en tonårskille blir ihjälskjuten utanför en nattklubb återvänder Deeva Jani till England för att rentvå sin bror som är misstänkt för mordet. Hon upptäcker dock snart en mycket djupare konspiration.
 
Spännande och underhållande film med helt okej skådespelarinsatser. Det är roligt att se Paraminder Nagra (Skruva den som Beckham och Cityakuten) i något annat, hon är faktiskt en duktig skådespelerska. En helt okej film helt enkelt!
 
 

Tävlingen är avslutad!

 
Tävlingen där ni hade chans att vina årskort till Stockholms filmfestival är nu avslutad, vinnarna kommer att meddelsas via mail inom en snar framtid.
 
Glöm inte att gå in på  www.stockholmfilmfestival.se och kika på programmet som släpps idag!

Ny Serie: Beauty and the Beast

Tänkte dela med mig om mina tankar kring Beauty and the Beast, en ny serie med Kristin Kreuk och Jay Ryan i huvudrollerna.
 
En sen kväll blir Catherine och hennes mamma anfallna av maskerade än och hennes mamma blir skjuten till döds. Catherine lyckas fly ut i skogen men blir snart ifattjagad men just när männen ska skjuta henne så kommer ett mystiskt odjur och räddar henne.
 
Jag hade inte så högs förväntningar på den här serien så jag blev varken besviken eller glatt överraskad. Stryn intresserade mig inte för fem öre, skådepelarna var meddelmåttiga och jag kom på mig själv att sitta och göra annat istället för att kolla. det är inget nytänk alls utan det känns som att man redan vet vad som kommer att hända. Ingen serie för mig helt enkelt. Kommer inte att förtsätta titta.
 

Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet

Animerad actionfilm från 2011 där bland andra Jamie Bell, Daniel Craig och Andy Serkis gör rösterna.
 
Den modiga reportern Tintin ger sig tillsammans med sin hund Milou (Snowy) och Kapten Haddock ut på äventyr för att hitta skatten som hör till ett sjunket skepp som ägdes av Hafdock's förfäder. 
 
Eftersom att jag brukar kunna gilla animerade filmer och även gillade Tintin som barn så tänkte jag att jag säkert skulle gilla filmen. Den var absolut inte dålig men den var inte heller så bra som jag hade hoppats. Animationen var dock riktigt bra gjord och det såg nästintill verkligt ut, även röstskådespelarna gjorde ett bra jobb. Det var kanske storyn som jag inte riktigt gillade, jag vet fakiskt inte, men som helhet så var det inte mer än en helt okej film i mina ögon.
 
 

Glöm inte bort tävlingen!


Glöm inte bort att vara med och tävla om två årskort till Stockholms Filmfestival, tävlingen avslutas på tisdag den 16 Oktober.
 
Den 7-18 november slår Stockholm filmfestival upp portarna till årets stora filmupplevelse med 170 filmer från över 50 länder! Årets tema är makt och programmet släpps den 17 oktober. Nu har du chans att vinna ett medlemskort (värt 220kr)!
 
Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

The Vampire Diaries 4x01 "Growing Pains"

Äntligen är TVD tillbaka! Avsnittet var awesome även om det medförde blandade känslor i alla fall för min del.
 
SPOILERS!
 
Elena är nu vampyr, vet inte om jag ska gilla det eller ogilla det, det är liksom bara Matt kvar nu som är mänsklig. Jag har alltid gillat grejen att hon har varit människa och på på grund av det sårbar, att Damon och Stefan har behövt vara där för att se till att hon inte har blivit skadad. Men samtidigt ska det bli roligt att se henne som vampyr. Somagt blandade känslor för min del.
 
Jag önskar att Klaus kunde ta och försvinna, visst han har bidragit till en del bra i serien men jag har aldrig gillat honom. Över huvud taget. Och att han och Caroline ska bli tillsammans är en big no no för mig, hoppas verkligen att det aldrig kommer att hända. Så ja, jag är lite butter över att behöva drass med Klaus ännu en säsong men jag får väl försöka bortse från det. 
 
Sedan valde Elena, Stefan, vilket vi egentligen fick reda på redan förra säsongen och nu är det bekräftat. Är lite smått sur över att Elena och Damon aldrig ens har fått en chans. Hoppades på att nu när Elena kom ihåg allt som Damon hade raderat ur hennes minne så skulle hon ändra sig. Men icke sa nicke. Synd tycker jag. 
 
I helhet så var det ett bra avsnitt och det ska bli intressant att se vad den här säsongen kommer att bjuda på!
 

Ny Serie: Chicago Fire

Igår kollade jag på pilotavsnittet av den nya serien "Chicago Fire" där skådespelare som Taylor Kinney /The Vampire Diareis), Jesse Spencer (House), Lauren German (Hawaii Five-0) och David Eigenberg (Sex and the City) medverkar.
 
Serien följer de brandmän och sjukvårdare som jobbar på Chicago Fire Department.
 
Jag hade inte tänkt se den här serien egentligen, kändes inte riktigt som min grej och jag behöver verkligen inte fler serier att följa. Men efter att ha sett första avsnittet så är jag fast. Jag gillade det starkt. Det är svårt att säga efter bara ett avnsitt om det blir en serie som jag kommer att fortsätta följa men om de kommande avsnitten är lika underhållande så kommer jag troligen att fortsätta kolla.
 

The Secret Life of the American Teenager läggs ned

De resterande 12 avsnitten av den femte säsongen av The Secret Life of the American Teenager som kommer att visas på TV i USA i mars blir seriens sista. På grund av dåliga tittarsiffror så har ABC Family bestämt sig för att inte förnya serien för ännu en säsong.
 
Jag har inte kollat på The Secret Life på sedan det hade premiär 2008, gillade själva storyn men jag klarade bara inte av det dåliga skådespeleriet och de irriterande karaktärerna. Så för mig har inte denna nyhet någon betydelse men det e alltid tråkigt när en serie går i graven och för de som följer och gillar serien så är det extra tråkigt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommande Film - Movie 43

 
Genre: Komedi
 
Skådespelare: Emma Stone, Gerard Butler, Chloe Grace Moretz, Richard Gare, Elizabeth Banks, Hugh Jackman, Halle Barry, Kate Winslet med flera.
 
Releasedatum: 25 Januari 2013 (USA)
 
En ensemble film där vi får följa olika mäniskors historier som på något sätt hänger ihop med varandra. 
 
Verkar inte som den roligaste humorn enligt mig men jag kommer nog ändå att se den här filmen när den kommer ut, mest på grund av att jag gillar ensemble-filmer och för att det är många bra skådespelare med i den.
 

"Bad Teacher" blir TV serie

Den amerikanska kanalen CBS håller på att skriver om filmen  "Bad Teacher" från 2011 med Cameron Diaz som spelade en hårt drickande och gräs rökande högstadielärare.
 
Komediserien kommer att skrivas av Hilary Winston som tidigare jobbat med serier som "My Name Is Earl", "Community" och "Happy Endings".
 
Kan nog bli en rolig serie tror jag, jag gillade filmen så jag är positiv till detta projekt. Ska bli kul att se den sen när den väl kommer ut.
 

Boot Camp

Amerikanskt Drama/Thriller från 2008 med Mila Kunis, Gregory Smith och Peter Stormare i huvudrollerna.
 
Några uproriska ungdommar skickas iväg av sina föräldrar till ett läger för att lära sig diciplin och respekt. Men vad dom tror är ett ställe för rehabilitering visar sig vara ett fängelseliknande läger där ungdommarna blir torerande både fysiskt och psykiskt och även blir hjärntvättade.
 
Den här filmen är baserad på verkliga händelser vilket gör den ännu mer hemsk. För hemsk är det enda ordet jag kan komma på för att beskiva den. Det ä en hjärtskärande film som får en att ifrågasätta hur människor kan behandla andra människor så illa.  En bra film, inte jättebra men ändå bra, skådespelarna gör ett bra jobb även om man märker att det kanske inte är den mest påkostade filmen som gjorts. Det som drar ner betyget lite är att den känns lite utdragen.
 Memorable Quotes #8


Seriestarter Vecka 41

Detta är när vi kan se serierna här i Sverige, alltså en dag efter det att de har premiär i USA.
 
Tisdag: Gossip Girl, 90210
 
Torsdag: Arrow - NY, Nashville - NY, Chicago Fire - NY
 
Fredag: The Vampire Diaries, It's Always Sunny in Philadelphia, The League, Beauty and the Beast - NY
 
 
 

Bait

Australiensisk skräck från 2012 med Xavier Samuel, Sharni Vinson, Julian McMahon, Phoebe Tonkin med flera i huvudrollerna.
 
En grupp människor blir fast i ett snabbköp efter att en tsunami träffar kusten av Queensland, Austalien. De upptäcker snart att de har mer att oroa sig över än att vara instängda i en översvämmad affär, det simmar nämligen runt en över tre meter lång haj i vattnet, och den är hungrig.
 
Det är faktiskt första gångden jag ser en "haj-film" och efter att Sandra har sågat de flesta som hon har sett så hade jag inte så höga förväntlingar. Jag såg den mest för att jag tycker att det är roligt att se något annat än amerikasnkt ibland och det är även en del skådespelare som jag gillar med i den. Jag vart positivt överraskad och tycker att den var välgjord och att skådespelarna gjorde ett bra jobb. Dom tjänar nog en del på att ha med lite skådisar som man känner igen, det gör filmen lite bättre än va den hade varit om det hade varit helt okända skådespelare. Jag rekomenderar den till de som gillar den här sortens filmer, och även till de som vill vidga sina vyer lite!
 
Läste även nu att det troligen kommer att komma en uppföljare eftersom filmen har fått så pass bra respons. Hoppas bara att de ser till att göra den lika bra så att den inte blir sådär dålig som vissa uppföljare är. 
 
 

Ted

Komedi från 2012 med Mark Wahlberg, Seth MacFarlane och Mila Kunis i huvudrollerna.
 
Det här är historien om när en liten pojke vid namn John Bennet som får en alldeles speciell julklapp. John hade inga vänner, han får inte ens vara med och mobba de andra barnen. Så när han fick Ted den där julaftonsmorgonen så önskar han att Ted fick liv så att dom kan vara vänner för resten av livet, och den natten hände det!
Nu är John 35 år och bor tillsammans med sin flickvän Laura och självklart Ted. Dom umgås hela tiden och hittar mest bara på bus men tillslut måste Ted flytta ut, för att Laura tycker han är i vägen hela tiden.
Så nu måste Ted klara sig själv med allt vad det nu innebär, jobb, lägenhet, och framför allt ansvar!
 
Det här måste nog vara den absolut BÄSTA komedin jag sett på bra länge!!! Filmen hann inte ens börja och jag satt och skrattade ihjäl mig nästan.
Han (Seth Macfarlane) som har skapat Family Guy har även varit med och gjort den här och då kan man förstå hur galen den är.
Men filmen har sina sega stunder med kärlek och sorg men även där är den bra. dom har helt enkelt fått till alla delar i filmen utmärkt. Några tårar fälldes av skratt och sorg. Jag låter Betyget tala för sig själv.
 
 
 
 

Tävling - Vinn Årskort till Stockholms Filmfestival

 
Den 7-18 november slår Stockholm filmfestival upp portarna till årets stora filmupplevelse med 170 filmer från över 50 länder! Årets tema är makt och programmet släpps den 17 oktober. Nu har du chans att vinna ett medlemskort (värt 220kr)!
 
Vi kommer att utse tre lyckliga vinnare som vinner två årspass var!
 
Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att svara på de fyra frågorna här nedan, glöm inte att motivera ditt svar väl på sista frågan.
 
1. Den 17/10 visas den nya svenska filmen Blondie på en av Stockholms filmfestivals  medlemsvisningar. Vem har regisserat filmen? 

2. Vilken regissör erhöll Visionary Award förra året på Stockholms filmfestival? 

3. Om man är intresserad av latinamerikanskafilmer vilken filmsektion i programmet ska man titta på då? 

4. Vad lockar dig mest med Stockholms filmfestival? Motivera varför!
 
Maila dina svar till themoviediaries@hotmail.se och märk mailet med "Tävling" glöm inte att skriva namn, adress och telefon i mailet. 
 
Tävlingen är avslutad!
 
För mer info om Stockholms filmfestival gå in på www.stockholmfilmfestival.se
 

Men in Black III

Action/Sci-Fi komedi från 2012 med Will Smith och Tommy Lee Jones i huvudrollerna. Filmen är den tredje delen i serien om agent J. och K. 
 
I filmen måste agent J. resa tillbaka i tiden för att rädda sin kära partner K. Någon har lekt med det förflutna och J. måste ändra tillbaka det om han någonsin ska kunna behålla sin partner vid liv. När han reser tillbaka i tiden får han reda på många hemligheter som K. alltid hållit hemligt för honom, hemligheter som förklarar väldigt mycket om varför saker och ting är som dem är idag. Med utomgjordingar och galningar överallt måste J. ge allt för att rädda K. och resten av planeten.
 
Kanske inte den genren jag ser mest filmer i direkt, men jag har sett dem andra filmerna i serien och dem är helt okej så jag kände att jag måste ju ge den här en chans också. Den är bra, skådespelarna är bra och jag gillar att man får reda på varför K. är som han är och det är också kul att se hur han en gång varit. Handlingen med galningen som ändrat det förflutna är spännande och twisten på slutet älskar jag! Men, den är inte lika bra som dem andra delarna och det är mest det komiska som jag tycker dem dragit ner för mycket på. Men det är helt klart en sevärd film och om man sett dem andra delarna så måste man ju se den här också, det är den värd!Extremely Loud And Incredibly Close

Drama från 2011 med Sandra Bullock, Tom Hanks och Tomas Horn i huvudrollerna. Filmen är baserad på boken med samma namn av Jonathan Safran Foer.
 
Oskar Schell är en väldigt annorlunda kille som har en enda person som han känner förstår honom, hans pappa. Men när hans pappa dör i Wold Trade Center - attacken vänds hela hans värld upp och ner. Han försöker hitta logiken i det ologiska som har hänt och när han en dag hittar en nyckel i hans pappas garderob tar han det som en utmaning från hans pappa, han måste hitta låset nyckeln låser upp. Detta blir början på en otrolig resa som innebär att han måste möta sina rädslor. På vägen möter han otroliga människor och det kanske inte alls är låset han behöver hitta utan insikten att allting inte går att styra?
 
En ganska svårsmält film som jag tror man antingen älskar eller hatar, det är en typisk djup drama och sånna kan ju lätt bli lite småsega. Jag är en av dem som älskar den, jag älskade skådespeleriet, Sandra Bullock är alltid bra och Tomas Horn som spelar Oskar gör en riktigt bra debut. Även handlingen, soundtracket och själva filmens upplägg gillar jag och själv blev jag aldrig uttråkad utan det fanns spänning och sorg hela filmen igenom. En riktigt bra film enligt mig, men som sagt, om man inte gillar djupa och komplicerade draman så är det kanske ingenting för er, min mamma tillexempel höll på att somna medans jag satt på spänn. Smaken är som baken, ge den en chans. 

Supernatural 8x01 "We Need To Talk About Kevin"

Som jag har längtat. Igår hade äntligen Supernatural premiär och idag kunde vi se avsnittet "We Need To Talk About Kevin" här i Sverige.
 
Dean är tillbaka från purgatory och upptäcker att Sam har gett upp deras jagande efter övernaturliga väsen. De åker iväg för att hitta Kevin som lyckats ta sig ur Crowley's grepp och när de väl hittar honom så har han nyheter om ett ord från Gud som säger att de kan stänga portarna till helvetet för alltid.
 
Sam känns sådär jobbigt känslokall på något sätt när Dean kommer tillbaka, så som han va när han inte hade nån själ. Det gillar jag inte, gillar inte heller att han inte ens hade försökt att hitta Dean under hela året som han var borta. Men man fick ju ändå se lite an hans mänskligs sida när han hade kört på hunden. Men det kunde ändå va lite mer broderlig kärlek enligt mig.
 
Är det någon mer än jag som stör mig lite på hur lik storyn är den som var när Dean hamnade i helvetet? Att han ett år senare bara är tillbaka hux flux liksom. Men efter 8 säsonger kanske man får leva med lite återanvända storys. Hoppas att det inte blir så mycket tjat om Leviathans och skit den här säsongen utan att det går tillbaka lite till hur serien såg ut de tidigaste säsongerna. 
 

Kommande Film - The Lone Ranger

 
Genre: Action
 
Skådespelare: Johnny Depp, Armie Hammer, Helena Bonham Carter med flera.
 
Releasedatum: 3 Juli 2013
 
Indianen och krigaren Tonto ger liv åt de aldrig tidigare berättade historierna som gjort John Reid, en lagens man, till en rättvisans legend. Publiken får följa med på ett skenande tåg av överraskningar och humoristisk osämja. De två osannolika hjältarna måste sida vid sida lära sig att samarbeta och bekämpa girighet och korruption.
 
Får inget riktigt grepp om den här filmen även efter att ha sett trailern. Den verkar inte superbra men inte heller dålig och jag kommer troligen att se den i vilket fall som helst eftersom Johnny Depp har huvudrollen. 
 
 

The Secret Circle på TV11

Den 9 Oktober har fantasy serien The Secret Circle från 2011 premiär på tv i Sverige, klockan 20.00 på TV11 kan du se första avsnittet.
 
Cassie Blake är en vanlig tonåring som lever med sin mamma Amelia. Tills hennes mamma dör i vad Cassie tror är en olycka, och hela hennes liv vänds upp och ner. Cassie lämnar livet i Kalifornien bakom sig och flyttar till den lilla staden Chance Harbor för att bo med sin mormor Jane. 
 
Jag har sett hela färsta (och tyvärr sista) säsongen av denna serie och måste säga att den är riktigt bra. Den var lite småseg i början men mot slutet så höjdes kvaliteten enligt mig. Den är bra gjord och har hyffsat bra skådespelare. Så gillar man fantasy och övernaturliga krafter så tycker jag definitivt att man ska ge serien en chans. Dock så lades den tråkigt nog ner efter endast en säsong. 
 

En dag

En dag, eller One Day som är dess orginaltitel, är ett romantiskt drama från 2011 med Anne Hathaway och Jim Sturgess i huvudrollerna. Boken är baserad på boken med samma namn av David Nicholls.
 
Emma och Dexter är så olika som man bara kan bli, Emma är en principfast student som vill bli författare, Dexter är en förmögen överklass charmör som inte ser allvarligt på någonting. Men när dem spenderar en dag tillsammans den 15 Juli 1988, så förändras allt och detta blir början på en livslång vänskap. Man får följa vännerna och deras förhållande den 15 Juli den följande tjugo åren och får se hur dem spenderar dagen, ibland tillsammans och ibland åtskilda. Man följer en vänskap som överlever konflikter, dödsfall och skiljsmässor tills dem till slut inser det som varit oundvikligt från första början. 
 
Jag hade ganska höga förväntningar på den här filmen för jag brukar älska den här sortens filmer, och för en gångs skull blev jag inte besviken! Det är en väldigt fin historia och för första gången på länge tycker jag Anne Hathaway passar perfekt i sin roll. Även Jim gör ett bra jobb och jag hoppas se honom i flera större roller framöver. Filmen är riktigt välgjord, den blir aldrig seg eller tråkig som vissa filmer av den har typen kan bli utan det hände saker hela tiden som gjorde att man aldrig tappade intresse. Älskar och hatar slutet på samma gång, det är en film som är kvar hos en långt efter att den tagit slut, otroligt vacker.


Ny Serie: 666 Park Avenue

Det blir mycket inlägg om nya serier nu, men så är det såhär på höstkanten när alla nya serier sätter igång. I måndags kollade jag på första avsnittet av 666 Park Avenue, en ny serie inom "skräck" genren.
 
Den här serien handlar om hyresfastigheten The Drake som är belägen på Manhattans Upper East Side och ägs av den mystiske Gavin Doran och hans fru Olivia. Det unga paret Jane och Henry blir anställda av Gavin och tror att alla deras drömmat har besannats, men snart upptäcker de att huset är fullt av ondska, besatthet och manipulation.
 
När jag började se avsnittet så hade jag ingen aning om vad den ens handlade om, hade inte sett trailern och visste inte ens till vilken genre den hörde. Fattade dock snart att det inte var en verklighetstrogen serie utan att det var en mix av skräck och övernaturligt. Det här med Gavin och hans deals och det påminner mycket om Supernatural och deras crossroad-demons, men det var inte så att jag störde mig på det. Många kända ansikten var det också, kul att Rachael Taylor fick en ny chans så snabbt efter att Charlie's Angels floppade totalt och inte ens fick en helt säsong. Det var även roligt att se Robert Buckley i någonting annat än One Tree Hill. Det verkar som en spännande serie som jag definitivt kommer att ge en chans och troligen blir det en serie som jag börjar följa.
 

Ny Serie: Guys With Kids

Amerikansk serie som är skapad av bland andra Jimmy Fallon och i huvudrollerna kan vi se Zach Cregger, Jesse Brandford och Anthony Anderson.
 
Guys with kids handlar om Nick, Chris och Gary som föröker få livet att funka som småbarnspappor med allt som det innebär. Chris försöker ge sig in i dejtinglivet igen efter skilsmässan, Gary är hemmapappa coh har fyra stökiga barn och Nick och hans fru stöter på lite gupp i deras förhållande.
 
Underhållande och rolig serie, troligen inte något jag kommer att se varje vecka men när det kommit ut lite fler avsnitt så kasnke jag sträckser den. Svårt att säga om den kommer att hålla i längden, finns en viss risk för att det blir en kortlivad serie. Vi får vänta och se helt enkelt.
 

Seriestarter Vecka 40

Detta är när vi kan se serierna här i Sverige, alltså en dag efter det att de har premiär i USA.
 
Måndag: Dexter, The Good Wife, The Mentalist, Revenge, Once Upon a Time, Homeland, 666 Park Avenue - NY
 
Onsdag: Hart of Dixie, Raising Hope
 
Torsdag: Supernatural
 
Fredag: 30 Rock
 
 

 
 
RSS 2.0