The Silver Linings Playbook

Drama från 2012 med Bradley Cooper, Jennifer Lawrence och Robert DeNiro med flera i huvudrollerna.
 
En före detta lärare som precis släppts ut från den psykiatriska anstalten där han suttit efter att ha försökt slå ihjäl sin frus älskare. Nu tvingas han flytta hem till sina föräldrar och gör allt han kan för återförenas med sin motvilliga ex-fru. På en brokig väg dit möter han Tiffany.
 
Jag hade riktigt höga förväntningar på den här filmen, troligen för höga för tråkigt nog så vart jag lite besviken. Den kändes seg och lång på sina håll men hade även en hel del bra stunder, särskilt i slutet. Över lag är det ingen dålig film men den är inte heller sådär jättebra. Måste däremot säga att skådespelarna gör ett bra jobb, särskilt Jennifer Lawrence som verkligne förtjänade Golden Globe priset som hon fick för sin insats.
 När går serierna?

Jag fick en förfrågan av en vän att skriva när alla serier går så jag tänkte att jag gör ett inlägg där man kan se vilken veckodag som serierna kommer ut här i Sverige, allstå dagen efter de kommer ut i USA.
 
Måndag: Girls
 
Tisdag: How I Met Your Mother, The Carrie Diaries, 2 Broke Girls, 90210 (Börjar den 22 Januari)
 
Onsdag: Hart of Dixie, The Lying Game, Pretty Little Liars
 
Torsdag: Arrow, Supernatural, Suburgatory, Chicago Fire, Nashville
 
Fredag: Greys Anatomy, The Vampire Diaries, Beauty and the Beast
 
Om ni tycker att jag glömt någon serie så är det bara att säga till!

The Perks of Being a Wallflower

Drama från 2012 med Logan Lerman, Emma Watson och Ezra Miller i huvudrollerna.
 
Filmen handlar om 15-åriga Charlie, en älskvärd men naiv kille som försöker hantera den första kärleken , hans bästa väns självmord, och hans egna psykiska problem. Samtidigt kämpar han för att hitta en grupp människor att umgås med, där han kan hänna tillhörighet. Den introverta förstaårseleven tas under vingarna av två seniorer, Sam och Patrick, som välkomnar honom till den verkliga världen.
 
Jag vet att det är många som verkligen älskar den här filmen, eller kanske först och främst boken som den är baserad på, vlket gjorde att jag hade ganska höga förväntningar. Jag vart lite besviken dock och tyckte att filmen händes ganska långtråkig på sina håll. Dock är det en rörande historia med många fina stunder. Men samtidigt är den även lite konstig, men det kanske ska vara en del av dess charm? Men som sagt, den för inte mig helt i smaken tyvärr.
 

Bachelorette

Komedi från 2012 med Kirsten Dunst, Isla Fisher, Lizzy Caplan och Rebel Wilson i huvudrollerna.
 
När deras sin bästa vän Becky ska gifta sig, återförenas Regan, Gena och Katie i New York för att gå på hennes bröllop och vara hennes brudtärnor. Av misstag gör de dock en katastrofal röra av Beckys brudklänning kvällen innan hon ska giftta sig. Nu måste de tillbringa hela natten med att försöka lösa situationen och få klänningen tillbaka till Becky i tid innan bröllopet börjar. Samtidigt försöker de även upptäcka vad de själva vill med sina liv.
 
Jag vart lite besviken på den här filmen faktiskt, inte alls så rolig som jag hade förväntat mig efter at ha sett trailern. Visst var den rolig på sina håll men ibland blev humorn bara jobbig på något sätt. Skådespelarna gör en medelmåttig insats enligt mig vilket drar ner mitt betyg ännu ett snäpp. Inte riktigt min sorts film helt enkelt även om jag kan tänka mig att den nog faller andra bättre i smaken.
 

House at the End of the Street

Skräck från 2012 med Jennifer Lawrence, Max Theriot och Elisabeth Shue i huvudrollerna.
 
Elissa och hennes mamma flyttar från Chicago till ett stort hus i en småstad, granne till ett hus där un en tjej mördade sina föräldrar. Elissa blir snart vän med sonen till de som bodde i huset som fortfarande bor kvar där. Snart får hon dock reda på att allting inte riktigt står rätt till med deras nya granne.
 
Den här filmen inte var så läskig som jag hade förväntat mig utan lite mer gåtfull, vilket troligen gjorde att jag gillade den mer än jag hade gjort annars då jag inte är något stort fan av att bli sådär riktigt skrämd. Det är ingen jättebra film dock äen om storyn är intressant och får en att vilka fortsätta titta så lämnas man ändå lite besviken när den väl är slut på något sätt. Den är helt okej, men inte mycket mer än så.
 

Now Is Good

Drama från 2012 med Dakota Fanning, Jeremy Irvine och Kaya Scodelario med flera.
 
Filmen handlar om Tessa som har luekemi, hon har bestämt sig för att sluta sin behandling som gör att hon bara mår ännu sämre vilket betyder att hon måste göra sig redo för att dö och ta vara på den lilla tiden som hon har kvar.  Filmen är baserad på boken Before I Die av Jenny Downham.
 
Jag hade sett fram emot den här filmen ett bra tag och jag har även börjat läsa boken som den är baserad på (blev dock smått deprimerad och slutade). Det är en helt okej film, inte den bästa men inte heller den sämsta. Dakotas instats kändes lite smått otrovärd på sina håll, kanske på grund av accenten, jag vet inte riktigt. Men det är en väldigt fin och rörande historia och jag grät en hel del kan jag erkänna. 
 

 
 
RSS 2.0