Filmvärlden har fått sagofeber

Det känns som att Hollywood har fått lite sagofeber just nu, inom de närmaste åren kommer det komma vad som känns som hur många filmer som helst som är baserade på olika sagor. Några projekt har kommit längre än andra och några har ni nog redan hört talas om.

Redan i år har det ju kommit filmer som är baserade på sagor, nämligen Red Riding Hood som är baserad på Rödluvan och Beastly som är en modern tolkning av Skönheten och Odjuret. Det har även nyligen kommit ut två nya serier som baseras på olika sagor, vi har Once Upon a Time där vi får träffa karaktärer som Snövit, Den elaka häxan, prince Charming och Askungen. Sedan har vi Grimm som sätter en ny tvist på Bröderna Grimms sagor.

Nästa år kommer det inte bara en utan två filmer som är baserade på Snövit, Snow White and the Huntsman med Kristen Stewart och Chris Hemsworth i huvudrollerna och Mirror, Mirror (The Brothers Grimm: Snow White) med bland andra Lily Collins och Julia Roberts. Men även om filmerna är baserade på samma saga så skiljer dom sig åt ganska mycket då Snow White and the Huntsman fokuserar mer på Snövit och jägaren som sänds av den elaka drottningen för att döda henne. I Mirror, Mirror så får vi följa Snövit och de sju dvärgarna i deras jakt att försöka återta deras förstörda kungarike.

Några andra filmer som vi kommer kunna se inom en snar framtid är Pan, som är en modern tolkning av Peter Pan med bland andra AnnaSophia Robb i huvudrollerna. Sedan har vi Hensel & Gretel: Witchhunters som tar vid där sagan om Hans och Greta tog slut. En ny version av Beauty and the Beast kommer 2013 och även en nytolkning av Den Lilla Sjöjungfrun.

Så alla som gillar den här sortens filmer har mycket att se fram emot de kommande åren, vi hoppas att dessa filer bli någonting bra och att de inte bara förstör vår bild av originalen.


Kommentarer

» Ingen reklam för din blogg

» Ingen reklam för tävlingar

» Ingen reklam för frågestunder


« Namn

« Mail (visas ej)

« BloggSpara uppgifter?


Trackback