The Decendants

Drama från 2011 med George Cloony, Shailene Woodley och Amara Miller i huvudrollerna.
 
Matt King tvingas omvärdera sitt liv när hans fru råkar ut för en olycka och hamnar i koma, han måste nu ta en mer aktiv roll i sina två döttrars uppväxt och besluta om vad han ska göra med den bit land familjen ärvt från Hawaiianska kungligheter och missionärer.
 
En fin men sorlig historia om familj och relationer. Jag gillade den faktiskt riktigt mycket, George Clooney är riktigt bra i rollen som Matt och jag gillade även Shailene's framträdande. Filmen förstjänar defenetivt de Oscars nomineraingar och vinster som den fick. Rekomenderar den.
 

 
 

Kommande Film - Ted

Universal Pictures/Tippett Studio
 
Genre: Komedi
 
Skådespelare: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth McFarlane
 
Release datum: 5 Oktober
 
John Bennetts teddybjörn Ted kom liv när han som barn önskade det, ända sedan dess har Ted varit vid hans sida. Men deras vänskap testas rejält när John's flickvän vill ha ut mer av deras förhållande.
 
 

One for the money

One for the money eller Lovligt byte som den heter på svenska är en action-komedi från 2012 med Katherine Heigl i huvudrollen. Filmen är baserad på Janet Evanovich bok med samma namn.
 
Filmen handlar om Stephanie Plum är arbetslös och fattig. På jakt efter jobb kontaktar hon sin kusin Vinnie som äger en borgenfirma. Stephanie får jobb hos honom och snart har hon lyckats övertala honom att ge henne uppgiften att hämta in Joe Morelli, Stephanies ex och ärke fiende som sägs ha dödat någon. Den först oerfarne Stephanie inser snart att jobbet inte är lika lätt som hon tror och hon börjar fylla väskan med pepparspray med vapen och fokuserar helt på at få Joe i fängelse, men kanske är det inte han som ska dit?
 
Som alla andra böcker jag läst så har den här blivit film och jag fick såklart lov att se den och se om den var lika rolig och spännande som boken. Den lever nästan upp till mina förväntningar, men tyvärr bara nästan. Det är som om dem har skruvat ner humornivån drastiskt och skruvat upp spänningsnivån istället, den är betydligt mörkare än vad jag kommer ihåg från boken. Men jag tycker Katherine gör sin roll jättebra och även han som spelar Joe gör ett utmärkt jobb. Den är rolig, spännande och faktiskt lite sorglig, men jag hade velat se samma humor som i boken. Men klart sevärd och jag kommer absolut se den igen!
Bildkälla här

Kommande Film - Anna Karenina

© Focus Features
 
Genre: Drama
 
Skådespelare: Keira Knightly, Jude Law, Aaron Johnson
 
Release datum: 15 Februari 2013
 
Baserad på boken av Leo Tolstoy med samma namn. Filmen utspelar sig på 1800-talet i Rysslands överklass samhälle. Aristokraten Anna Karenina kastas in i en livsöndrande affär med den förmögne Count Vronsky.
 

Blow

Drama från 2001 med Johnny Depp, Penelope Cruz och en ung Emma Roberts i rollerna.
 
George Jung har växt upp i en splittrad och fattig familj och när hans situation inte förändras när han blir vuxen bestämmer han sig för att det är dags att göra någonting åt det. Han svär att han aldrig kommer att leva resten av sitt liv i fattigdom som sina föräldrar gjort. Han flyttar till Kalifornien och kommer snart in i fel kretsar och börjar röka och sälja marijuana för att tjäna pengar. Det som till en början verkar vara hans räddning ur fattigdomen ger han inte bara mängder av pengar och kvinnor utan också fängelsetid och förluster. När han kommer ut från fängelset har han förlorat allt och när han blir erbjuden att vara med och sälja kokain ser han inte hur han ska kunna förlora något mer. Hans liv verkar äntligen gå åt det bättre hållet, men ingenting varar för evigt...
 
Den här filmen är baserad på en sann historia och det är en av anledningarna till att den är så otroligt bra! Den är spännande, sorglig och till och med lite smårolig på sina ställen. Skådespelarna är av världsklass och även fast den har 11år på nacken så känns den aldrig ålderdomlig. Det är en otrolig historia och jag tycker att Johnny Depp har hittat rollen som George Jung otroligt bra och man får se det både från hans synvinkel och från lagens. Se filmen!
 
Intresserad av att läsa mer om George Jung och hans öde? Här har du lite fakta om honom. 
 

Kommande Film - Twenty8k

 
Genre:  Thriller

Skådespelare:  Paraminder Nagra, Jonas Armstrong, Nicola Burley, Kaya Scodelario, Michael Socha

Release datum:  Oktober
 
När en tonårs kille blir anklagad för ett mord tar hans syster på sig jobbet att försöka bevisa att han är oskyldig. Men hon blir snart fast i en gömd värld av korruption, media manipulering och ett skrämmande gäng, Twenty8k.
 
Verkar som en spännande film, jag kan tycka att det är roligt att se en brittisk film då och då bara för att komma ifrån dom typiskt amerikanska filmerna.
 

Moonrise Kingdom

Jag och min kära bloggkollega fick äran att få biobiljetter till Moonrise Kingdom, att få chansen att gå på bio är aldrig fel så i tisdags var vi och såg filmen.

Drama komedi från 2012 med bland annat Bruce Willis i rollerna.

Ett ungt förälskat par rymmer och försöker överleva i vildmarken. Allting börjar på ett scoutläger där en föräldralös pojke en natt rymmer. När polisen och scoutledaren inleder jakten på honom så inser dem att han rymt med en ung tjej som han träffat ett år senare och som han nu vill gifta sig med. Dem vuxna försöker hitta paret och sedan försöka få deras liv att bli normalt igen, men hela deras situation kan inte bli normal.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här filmen, den är så absurd att den är lite underhållande. Men absurd är inget speciellt bra betyg på en film och tyvärr så får denna inget speciellt bra betyg av mig. Skådespelarna gjorde att jag ville gråta, inte för att det var en sorglig film utanför att dem var så ohyggligt svåra att tro på. Vad Bruce Willis gjorde i en sån här film har jag ingen aning om. Filmen är konstig, rörig, tjatig och skrattretande. Precis en sån film jag inte gillar. Men det är såklart en smaksak, Beatrice tyckte den var okej så det är verkligen från person till person om man gillar den eller inte, så se den, och ge den en chans.


Pretty Little Liars 3x03 "Kingdom of the Blind"


SPOILERVARNING!

Creepy Mona blir definetivt bara mer och mer creepy, nyss satt hon bara och stirra ut i tomma intet och nu försöker hon vara Hanna's BFF igen. Att hon sedan ställer sig och skriker rakt ut gör ju inte att hon verkar mer normal. Men man förstår ju nu att hon faktiskt fejkar sin sjukdom.

Hatar vad som händer med Hanna och Caleb's relation, Hanna bara ljuger om allting hela tiden och döljer saker för Caleb. hatar att hon håller på sådär, vill verkligen inte att det ska ta slut mellan dom. Vilket det troligen kommer göra om det fortsätter i samma spår. Måste också ta upp något som inte bara rör PLL utan i princip alla serier, att nöstan inga par håller ihop under längre perioder. Visst man vill ju ha lite drama men presonligen så tycker jag bättre om serier där karaktärerna får vara lyckliga tillsammans utan att något ska komma ivägen hela tiden.

Melissa kom tillbaka och jag satt som ett frågetecken och undrade vart antingen magen eller bebisen var någonstans. Men snart fick man ju veta att hoin förlorat barnet, men inte riktigt så som hon sa. Nu är bra frågan om hon någonsin var gravid över huvud taget eller om hon förlorade bebisen innan hon sa att hon gjorde det.

Recension - LOL

Drama-komedi från 2012 med Miley Cyrus och Demi Moore i huvudrollerna.

När ett nytt skolår börjar får Lola reda på att hennes pojkvän har varit otrogen under sommaren. Förtvivlad vänder hon sig till sin kompis Kyle, en lovnde musiker. Dom kommer varandra närmare och snart har deras förhållande utvecklats till mer än bara vänskap.

En underhållande film med både humor, drama och romantik. En riktig chick flick helt enkelt. Skådespelarinsatserna går lite upp och ner, Miley har en tendens att inte alltid vara så övertygande i sina roller. Men som helthet gillade jag ändå filmen och jag kommer säkert att se den igen. Sedan hjälper det ju att Douglas Booth som spelar Lola's kärleksintresse är riktigt riktigt snygg.Girls - Säsong 1


Härom dagen var det säsongsavslutning av serien Girls och idag såg jag klart på första säsongen. Tänkte dela med mig om mina tankar om den första säsongen och vad jag tycker om serien.

Jag såg det första avsnittet när serien hade premiär i mitten av April och gillade den, men inte så mycket att jag satt och längtade efter nästa avsnitt. Glömde helt bort den och inte förrän för någon vecka sedan så sträcksåg jag de avsnitt som kommit ut. Men även om jag gillar serien som helhet så har den sina wtf moments där man funderar varför man egentligen sitter och tittar på den.

Den är annorlunda mot mycket annat som finns där ute och jag måste ändå ge lite cred för nytänk. Den påminner mer om brittiska serier än de som man ser i USA, troligen på grund av att sex är ett huvudämne och det är en del sex scener och ganska mycket naket. Letar man efter något nytt att se så tycker jag definitivt att man ska ge den en chans, men det är nog inte en serie som faller alla i smaken.


Wuthering Heights (2011)


Ett brittiskt drama från 2011 med Kaya Scodelario, James Howson, Solomon Glave och Shannon Beer i huvudrollerna.

Filmen är baserad på den klassiska boken av Emily Bronte. En fattig pojke av okänt ursprung tas in av familjen Earnshaw. Han utvecklar en intensiv relation med sin unga foster syster, Cathy.

Det här är faktiskt första gången jag ser en tolkning av Svindlande Höjder, inte heller har jag läst boken. Men jag visste ändå från litteratur historia lektionerna på svenskan vad den handlade om. Men för att vara ärlig så såg jag den mest för att Kaya Scodelario är med i den, jag har längtat efter att hon ska göra något efter att hon var med i Skins. Hennes prestation vart jag verkligen inte besviken på då jag tycker att hon är en jättebra skådespelerska. De andra skådespelarnas insatser är jag dock lite tveksam till, särskilt Shannon Beer som spelar den unga versionen av Cathy. Det känndes inte trovärdigt.

Själva historian är extremt tragisk och hemsk, men jag tycker att skaparna har tagit i lite väl mycket när det gäller att sätta en stämning med hjälp av vädret och omgivningarna i filmen. Kan det verkligen regna så där mycket? Sedan vart jag väldigt förvirrad över all djurplågeri som förekom, varför var det nödvändigt? Det gjorde ju inget för historian förrutom att visa hur våldsam och sadistisk Heathcliff egentligen är.

Jag har svårt att komma fram till ett betyg på den här filmen då jag inte riktigt vet om jag gillade den eller inte. Ibland är den riktigt långtråkig men sedan händer det något och det blir riktigt intressant. Det är dock ingen film för de som gillar lyckliga slut.The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 Teaser Trailer

Nu har det kommit ut en teaser trailer för sista delen av Twiligt sagan. Någon mer än jag som längtar efter premiären?


Kommande Film - Pitch prefectGenre: Musikal Komedi

Skådespelare: Anna Kendrick, Brittany Snow, Rebel Banks, Elizabeth Banks

Release datum: 2 November

Filmen handlar om Beca som precis har börjat på College, på något sett så blir hon snart en del av en a capella grupp.

Verkar som en rolig film med lite fart och humor. Kommer absolut att ge den en chans när den kommer ut.

Kommande film - The Perks of Being a WallflowerGenre: Drama

Skådespelare: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller, Nina Dobrev

Release datum: 14 September (USA)

Filmen är baserad på den bästsäljande boken med samma namn och handlar om Charlie, en blyg 15-åring som precis börjat på High School. Sam och Patrick, som går sista året tar Charlie under deras beskydd och visar honom den riktiga världen.

Verkar som en riktigt bra film som jag definitivt kommer att se när den kommer ut. Det finns dock inget release datum för Sverige ännu, så vi får helt enkelt vänta och se när filmen kommer ut i vårt avlånga land.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows


Action från 2011 med Robert Downey Jr. och Jude Law i huvudrollerna.

Sherlock Holmes och hans och hans långtida anförtrodda kompanjon Doctor Watson, tar an deras ärkefiende, Professor Moriarty, till deras hjälp har de Holmes's äldre bror Mycroft Homles och en zigenare vid namn Sim.

Väldigt spännande film som faktiskt håller samma kvalitet som dess föregångare. Jag gillar Sherlock Holmes filmerna eftersom dom är så pass annorlunda från de flesta andra filmer som finns. Man sitter hela tiden på helspänn, vilket man måste för att hänga med i handlingen. Det händer väldigt mycket på kort tid, vilket jag gillar. jag gilkar filmer som får en att tänka lite.

Filmen kan du hyra på VoddlerKommande film - Sinister


Skräckfilm med Ethan Hawke som kommer på bio i USA den 5 oktober 2012.
Filmen handlar om en familj som flyttar in i ett hus som har ett väldigt, väldigt, mörkt förslutet.

The Village

Drama från 2004 med bland andra Joaquin Phoenix, Bryce Dallas Howard och Adrian Brody.

I en lugn, isolerad by i Pennsylvania har invånarna slutit en pakt med varelserna som bor i skogen som omringar byn. Byborna går inte in i skogen och varelserna kommer inte in i byn. Pakten håller i många år, men när Lucius Hunt går in i skogen så är pakten ifrågasatt. Skinnade djurkadaver börjar dyka upp runt om i byn och hela byns befolkning fruktar att varelserna inte längre tänker lämna dom ifred.

Väldigt mystisk film som är väldigt spännande, ännu mer spännande hade det nog varit om jag inte visste ungefär hur den skulle sluta. Annorlunda mot många andra filmer är den i alla fall och jag kan rekomendera den till de som gillar filmer med många frågor och få svar.

Pretty Little Liars 3x01 & 3x02


Det var enfterlängtad säsongspremiär av Pretty Little Liars för mig förra veckan, särskilt nu när det är så tomt på serier. Här kommer i alla fall mina tankar om de två första avsnitten den här säsongen.

3x01 "It Happened That Night"

Gillar att tjejerna verkar glada och lyckliga på nått sätt, när dom tror sig ha A bakom bom och lås. Det är bara Emily som inte har kommit över Maya's död och som är deppig och till och med verkar ha blivit lite alkis. Jag är inte särskilt förtjust i den sidan av henne om jag ska vara ärlig.

Jag gillar att Spencer är lycklig tillsammans med Toby och att Hannah och Caleb fortfarande tillsammans. Aria och Ezras relation går även den framåt nu när de nästan har Arias mamma på deras sida. Dom är så fina ihop så jag håller verkligen tummarna för att inget ska komma emellan dom nu.

Mona är lite creepy, och det där att hon såg Allison var lite förvirrande. Undrar vad dom vill säga med det, Mona log ju liksom mot henne. Mona verkar ju hur som helst inte riktigt ha alla hästar hemma om man säger så.

3x02 "Blood Is the New Black"

Mona är fortfarande lika creepy, om inte mer! Nu torterar hon sig själv med en pincett också. Gud vet varför, facinerad av blod? Försöker få sig själv att känna något? Eller så är hon bara allmänt psycho. Hannah verkar ju inte få ur henne så mycket vettig information heller så.

Hatar hela Wren/Hannah/Caleb blir avundsjuk grejen, blir det något mellan Hannah och Wren så blir jag lite less. Han verkar alltid vilja ha vad han inte kan ha känns det som, och när han inte kunde få spencer så går han efter en av hennes kompisar? Nej jag hoppas det inte blir så.

Jag tänkte redan från början att det var Allison som la dom där örhängena i soffan bara för att göra saker och ting värre. Meredith kände ju inte igen dom sen heller så det måste ju vara förklaringen. Allison var sjukt manipulativ och en kass vän. Varför ville alla va vän med henne igen?

Dela gärna med er av era åsikter!


Footloose (1984)


Drama från 1984 med Kevin Bacon och Lori singer i huvudrollerna.

Ren McCormack flyttar från Chicago till en liten stad i västra USA med sin mamma. I den lilla staden är dans och rock musik förbjudet, något som är helt oförståeligt för Ren. Men det finns en positiv sak med den lilla staden, Ariel, en rebellisk tjej med en svartsjuk pojkvän och en präst till pappa.

Jag hade ett öppet sinne när jag började att se på filmen men ganska snart upptäckte jag att det inte skulle vara någonting för mig. Halvdanna skådespelarinsatser och en trög handling gör filmen långtråkig. Jag ville mest ha sett filmen eftersom jag gillade remaken som kom ut förra året (recension här). Det är inte ofta man gillar uppföljaren mer än orginalet, men i det här fallet så är det faktiskt så.Step up blir serie?

Innan den fjärde Step Up filmen - Step up Revolution, ens kommit ut på vita duken så pratas det om en Step Up serie! Det är Lionsgate som kommit ut med uttalandet om att dem funderar på att omvandla den populära filmserien till Tv-serie.

"Step up" centers on youthful and attractive dancers and has inspired four films, but it still has life in it. The latest film in the series, "Step Up Revolution", hits theaters on July 27." - Källa

Step up är en av mina absoluta filmserier och samtidigt som jag tycker det är kul att den kanske ska bli serie så är jag rädd att dem kommer tjata ut konceptet. Jag är orolig över hur dem ska omvandla den från film till tv utan att förstöra den. Men om det kommer en Step Up serie så kommer jag absolut ge den en chans! Vad tycker ni? Hoppas ni att det kommer en Step up serie?

Snow White and The Huntsman

Action/Äventyrs drama från 2012 med Kristen Stewart, Charlize Theron och Chris Hemsworth i huvudrollerna.

I den nya tolkningen av Snow White ser vi henne i en helt ny tappning. Efter att Snow White´s mamma dör blir hennes pappa kungen helt bortom sig av sorg tills den dag han träffar kvinnan som fångar hans hjärta totalt, men kvinnan besvarar inte hans kärlek och på deras bröllopsnatt dödas kungen och den nya drottningen tar över hans tron och spärrar in hans vackra dotter i ett litet rum i tornet. Åren går och Snow White växer upp till en vacker kvinna och när den onda drottningen inser att hon inte längre är den vackraste och inser att det är Snow White som kommer bli hennes död eller hennes räddning så beslutar hon för att döda henne. Snow White lyckas fly ut i vildmarken men kampen är inte över, drottningen skickar en erfaren jägare efter henne...

Okej, jag ska vara ärlig, jag såg den här filmen mest för att Chris Hemsworth är med i den. Men jag tyckte också att den verkade bra och jag är verkligen inte besviken! Det är en av dem bästa filmerna jag sett på ganska länge! Den är spännande, rolig, välgjord och skådespelarna, speciellt Charlize Theron, gör ett makalöst jobb i sina roller. En klart sevärd film som jag kommer köpa när den kommer ut på Blu-ray!


Hick


Drama från 2011 med Chloe Grace Moretz, Blake Lively och Eddie Redmayne i huvudrollerna.

En ung tonårs flicka vid namn Luli flyr från sitt liv i Nebraska och sina alkoholiserade föräldrar för ett bättre liv i Las Vegas. På vägen möter hon Glenda som tar Luli under hennes beskydd. Under resans gång stöter hon även på Eddie som inte visar sig vara så oskyldig som han ser ut.

Filmen kändes ganska lång och platt, och även om det hela tiden hände saker så kändes filmen ganska händelselös. Man väntade på en vändning eller någon stor händelse men inget riktigt hände. Det kändes bara som att filmen rullade på i samma mönster under hela tiden. Inte ens när den var slut så visste jag riktigt vad den hade handlat om. Jag skulle inte rekomendera den.Barnmorskan i East End


Barnmoskan i East End, eller Call the Midwife som den heter på engelska är en drama serie från 2012 med bland andra Jessica Raine i huvudrollerna.

Serien är baserad på Jennifer Worth's memoarer. Historien handlar om tjugiotvå åriga Jenny som 1957 lämnar sitt bekväma hem för att jobba som barnmorska i East End i London. Hon förväntar sig ett sjukhus men upptäcker snart att kliniken är ett kloster.

Inte den sortens serie som jag brukar titta på, men på grund av att jag gillar nästan allt som har med bebisar att göra så gav jag den en chans. Glatt överraskad vart jag verkligen. Det är en rörande historia om dåliga levnadsförhållanden och om mammors tapperhet. Jag kan verkligen rekomendera serien.

Ikväll visar SVT1 andra avsnittet av serien, missade du första så kan du se det på SVT Play.


Journey 2: The Mysterious Island


Äventyrs komedi från 2012 med Josh Hutcherson, Dwayne Johnson och Vanessa Hudgens i huvudrollerna.

17-åriga Sean Anderson får en kodad nödsignal från en mystisk ö, där ingen ö borde existera. Han tror att signalen kommer från sin farfar som har varit försvunnen i två år. Han får hjälp av sin styvpappa att tyda meddelandet och de ger sig ut för att leta efter Seans farfar. På vägen får de med sig guiden Gabado och hans dotter Kailani. Vad dom hittar är en ö med höpnadsväckande skönhet, konstiga och livshotande varelser, vulkaner och berg av guld. Men ön har även en förvånande hemlighet.

Underhållande men inte mer än så. Kollade ganska ofta hur långt det var kvar då filmen kändes ganska lång på sina håll. Defenitivt bättre än den första Journey-filmen, mestadels för att den var så mycket bättre gjord. Skådespelarna kan jag inte direkt klaga på, dom gör ett helt okej jobb. Överlag så är det en bra film, men ingen jag skullle se igen.Rock of Ages


Rock of Ages är en sjärnspäckad ny musikalfilm med bland andra Julianne Hough, Tom Cruise, Diego Boneta, Malin Åkerman och Alec Baldwin i rollerna.

Filmen utspelar sig i Los Angels och året är 1987. Drew och Sherrie är två ungdomar som finner varandra samtidigt som de jagar sina drömmar i storstaden. Men även om det är kärlek vid första ögonkastet så kommer deras förhållande att behöva gå igenom en rad olika utmaningar.

Filmen har biopremiär den 23 Juni
.

Tips i TV Tablån - Anger Management

Sugen på en komedi ikväll? Slå då på tv3 klockan 22.00 då Anger Management med Adam Sandler och Jack Nicholson från 2003 går. Själv är jag inget fan alls av Jack Nicholson och tycker mest han är en äcklig gubbe men filmen är ändå sevärd och jag vet att många skrattar så tårarna sprutar av den så ge den en chans, vad har ni att förlora? Det går ändå inget annat bra idag.

Blind Date

Drama från 2007 med Stanley Tucci (Easy A, The hunger games) och Patricia Clarkson (Easy A, Friends with benefits) i huvudrollerna.

Don och Janna är ett gift par som varit med om det värsta tänkbara, den har förlorat sin dotter i en bilolycka som dem båda överlevde, men som hon inte gjorde. För att försöka gå vidare i livet och hitta tillbaka till varandra och överkomma skuldkänslorna så börjar dem blind dejta, varandra. Dem hoppas att detta ska hjälpa dem hitta kärleken hos varandra igen och så att dem ska kunna prata med varandra igen.

Först och främt, grymt skådespeleri, jag verkligen älskar både Stanley och Patricia som skådespelare och dem tillsammans är magi i både den här och Easy A (en av mina favoritkomedier) Tyvärr så är filmen lite långtråkig och jag hade hoppats på lite mer intriger, men, det är en film som ger en gåshud som sitter kvar länge och den är otroligt sorglig och mörk men ändå vacker. Det var väldigt intressant att se dem i lite mer seriösa roller och dem sköter det galant. En riktigt bra film, men man måste vara på ett speciellt humör för att se den, för den är hemsk.


Filmen finns att se gratis på Voddler.


The Cabin in the Woods

Skräck/Thriller från 2012 med bland annat Chris Hemsworth i en av rollerna.

5 vänner är på väg ut i ingenstans till en öde stuga för att spendera några sköna dagar där med sol och bad. Problemet är att stugan har en mörkt förslutet och dem hamnar mitt uppe i en uttänkt plan där dem ska offras. Dem står mellan liv och död och har ingen aning om att massor av människor följer deras varenda steg och hoppas att deras död ska gå fort.

Förvirrande film men ett konstigt slut kan beskriva den här filmen kort. Den är svår att greppa och jag kan inte riktigt bestämma mig om jag älskar den eller om jag bara gillar den. Men den har bra skräckscener blandade med lite humor som gör en riktigt bra kontrast. Skådespelarna gör överlag ett okej jobb men dem kvinnliga rollerna kunde ha spelats av betydligt bättre. Den är klart sevärd men jag måste nog se den en gång till för att kunna bestämma mig om vad jag egentligen tycker om den.Les Misérables

Till jul kommer filmen Les Misérables ut på bio i USA, filmen, som har tre av mina favoritskådespelare i rollerna, Hugh Jackman, Anne Hathaway och Amanda Seyfried är baserad på den populära musikalen med samma namn. Jag tycker inte att man får grepp om handlingen så bra i trailern men den verkar otroligt djup och sorglig och jag kommer absolut se den.

Imagine That


Komedi från 2009 med Eddie Murphy och Yara Shahidi i huvudrollerna.

Evan jobbar som finasiell rådgivare på ett stort företag men saker och ting på jobbet börjar gå utför och det verkar inte finnas något han kan göra åt det. Tills det att han blir inbjuden i sin 7-åriga dotter Olivias fantasivärld. Där väntar vad som verkar vara svaren på alla Evans problem.

Gullig och och lite barnslig film med många roliga stunder. Eddie Murphy är rolig som vanligt och gör ett bra jobb och Yara Shahidi som spelar hans dotter är också riktigt duktig. Sevärd film och man är på humör för något lättsamt.Center Stage: Turn it up

Andra delen i Center Stage serien, Turn it up, kom 2008 och har bland annat Kenny Wormald från Footlose i rollerna.

Kate Parkers största dröm är att bli ballerina och gå på den bästa dansskolan i världen, American Ballet Academy i New York. Men när hon ansöker dit så kommer hon inte in. Hon inser att det behövs mer än talang och hon tar i stället ett jobb på en klubb. Men sen när förre detta hockeyspelaren Tommy som också går på American Ballet Academy dyker upp och vill träna med henne så ändras allt, tillsammans tränar dem upp sina talanger och attityder och hon samlar mod att än en gång ansöka till skolan, men kanske är det bara inte menat...

Det är otroligt mycket likheter mellan den här och Step up 2 the streets, men är inte exakt lika men dem har definitivt influerats av varandra. Nog sagt om det så blev jag ändå glatt överraskad, jag trodde det skulle vara som en billig kopia av Step up men den var faktiskt ganska bra.. Dock så tycker jag att den kvinnliga huvudrollen kunde spelats av en bättre skådespelerska, hon känns lite för tillgjord, men den är relativt bra gjord, bra musik, bra effekter och den blir aldrig tråkig. Nu har jag bara sett andra delen av serien, ska se första också,  så innan jag uttalar mig om hur hela serien är så måste jag se den också. Men den verkar bra, men om den är i närheten av samma kvalité som Step up återstår att se. Helt klart sevärd i alla fall.


Om ni vill veta mina åsikter om Step Up serien så kan ni läsa inlägget HÄR. 
 
RSS 2.0