Jack the Giant Slayer

 
Fantasy från 2013 med Nicholas Hoult, Ewan McGregor och Stanly Tucci med flera.
 
"Jack the Giant Slayer" berättar historien om ett gammalt krig som startar igen när en ung bonde oavsiktligt öppnar en port mellan vår värld och de hemska jättarnas rike. Lössläppta på Jorden för första gången på flera hundra år, försöker jättarna ta tillbaka marken de en gång förlorade och tvingar den unge mannen, Jack att med sitt liv på spel att stoppa dem.
 
Helt okej film med mycket action, jag vart varken glatt överraskad eller besviken. Störe mig dock lite på att effekterna inte var sådär jättebra och jättarna såg ganska overkliga ut. Skådespelarna var dock bra och jag tyckte Nicholas var bra i sin roll, sen blir man ju aldrig besviken på Stanly Tucci enligt mig.
 
 
 

Ny trailer för Skins Fire

 
Ännu en trailer för den kommande säsongen av Skins, här får vi en liten inblick i vad som kommer att hända i Effy's avsnitt "Fire". 
 
Ser riktigt bra ut tycker jag, längtar som en tok om jag ska vara ärlig!
 
 

Fun Facts: Pretty Litte Liars

 
1. I böckerna försvinner Alison sommaren innan tjejerna börjar i åttonde klass, alltså tre år innan seriens början, i serien däremot är det bara ett år tidigare.
 
2. Många av scenerna är filmade på samma plats(er) som användes för staden Stars Hollow i Gilmore Girls.
 
3. Ashley Tisdale erbjöds att provspela för serien men tackade nej för att istället provspela för 'Hellcats'.
 
4. Pilotavsnittet täcker hela första boken i Pretty Little Liars serien.
 
5. När man spelade in scener i Vancouver mitt i vintern skulle det vara sommar i serien och tjejerna fick ha stövlar på sig när de spelade in scener där de bar bikinis då man filmade från naveln och upp.
 
6. Roark Critchlow som spelar Hanna's pappa Tom spelade Mike Horton, farbror till Abigal, som spelades av Ashley Benson (som spelar Hanna) i Våra Bästa År.
 
7. Sarah Shepard, författaren av PLL böckerna, gästspelade i serien som Ms. Shepard, en vikare för Ezra.
 
8. Flera av skådespelarna byttes ut tidigt i seriens produktion, bland annat så fick Jean Louisa Kelly rollen som Ella innan hon böts ut mot Holly Marie Combs och Alexis Denisof skulle spela Byron innan Chad Lowe fick rollen istället.
 
9. Innan man fick reda på att Wren's efternamn var Kingston fick man tro att han hette Wren Kim.
 
10. Mona's efternamn skulle egentligen ha stavats Vanderwall i serien iställlet för Vanderwaal som i böckerna men man bytte tillbaka till orginalstavningen.
 
 

The Great Gatsby

Drama från 2013 med Leonardo Dicaprio, Tobey Maguire och Carey Mulligan med flera.
 
"Den store Gatsby" kretsar kring Nick Carraway som med författardrömmar kommer till New York våren 1922, en tid som präglades av dekadens, glittrande jazz, alkoholförbud och en överhettad aktiemarknad. Nick träffar miljonären Gatsby och dras in i överklassens fängslande värld av illusioner, omöjlig kärlek & svek.
 
Jag läste boken i en Amerikansk litteratur kurs i skolan för bara några månader sedan men vart inte särskilt imponerad, kan dock bero på att jag fick lov att skynda mig igenom den på en vecka för att sedan sitta och analysera vartenda litet ord. Men den gjorde i vilket fall som helst inget speciellt intryck på mig, så samtidigt som jag ville se filmen för att se hur de skulle tolka boken så hade jag inga förväntningar på att den skulle vara så bra. Men jag måste säga att jag vart positivt överraskad vilket alltid är kul efterssom det inte händer så ofta.
 
Det är en väldigt lång film och de har i min åsikt lyckats få med i princip hela boken, i alla fall de viktigaste sakerna, vilket är imponerande. Men trots att den är över två timmar lång så kändes den inte alls så lång, den hände hela tiden intressanta saker tycker jag. Den blev aldrig långtråkig. Jag älskade även musiken i filmen, blandingen av modern musik med toner från 20-talet, det gjorde filmen väldigt levande på något sätt och skapade en bra stämning. Jag gillade även hur de använde sig av Lana Del Rays låt Young and Beautiful på flera olika sätt under filmen. Skådespeleriet var också jättebra, särskilt Leonardo som spelade Gatsby riktigt bra. Jag har dock lite svårt för Carey Mulligan, men tyckte ändå att hon gjorde ett bra jobb.
 
Sammanlagt så gillade jag allstå den här filmen starkt, över mina förväntningar helt klart. Jag rekomenderar den.
 
 
 
 
 

Movie 43

 
Komedi från 2013 med Emma Stone, Gerard Butler, Chloe Grace Moretz, Richard Gare, Elizabeth Banks, Hugh Jackman, Halle Barry, Kate Winslet med flera.
 
En stjärnspäckad långfilm komponerad av korta sketcher.
 
 
Efter att ha kollat klart på denna filmen så har jag bara två frågor, vad sjutton vad det jag just såg? och hur har de fått så många kända skådespelare att spela i en sån dålig och osmaklig film som denna? Det här ska vara en komedi, men de enda jag skrattar åt är hur komiskt dålig denna film är. Så om ni inte känner för att slösa bort en och en halv timme av erat liv, se den inte.
 

Wreck-It Ralph

 
Wreck-It Ralph eller Röjar-Ralf som den heter på svenska är en animerad film från 2012 med röster av bland andra  John C. ReillySarah Silverman och Jack McBrayer.
 
"Röjar-Ralf" handlar om Ralf, den onde i ett arkadspel, som längtar efter att vara lika omtyckt som sitt spels perfekta hjälte - Fixar-Felix. Problemet är att ingen tycker om en skurk. Men de älskar hjältar... så när ett nytt modernt spel dyker upp där tuffingen Sergeant Calhoun har huvudrollen ser Ralf sin biljett till hjältedom och lycka. Han smiter in i spelet med en enkel plan - att vinna en medalj - men snart har han förstört allt, och av misstag släppt lös en dödlig fiende som hotar alla spel i spelhallen. Ralfs enda hopp är Vanilja von Sockertopp, en ung bråkstake från ett bilracingspel, som kanske kan vara den som lär Ralf hur man blir en snäll kille. Men kommer han i tid att inse att han är tillräckligt bra för att bli hjälte - innan det är "game over" för hela spelhallen?
 
Animerat är lite av mitt guilty pleasure så även om jag inte såg den här filmen direkt när den kom ut efterssom den inte verkade sådär supermega bra så tänkte jag häromdagen att jag skulle ge den en chans. Den är ju inte i klass med till exempel Dumma Mej, men den är helt okej. Den är söt oh rolig och har faktiskt ett riktigt bra budskap vilket gör att den kan tilltala även lite äldre tittare. 
 
 

Veckans Kändis - Emma Roberts

 
 
The Art of Getting By (2011) - Freddie Highmore spelar huvudrollen i denna kärleksfullt berättade regidebut om ensamvargen George och hans sista gymnasieår, dit han lyckats ta sig utan egentligt engagemang i läxor och arbete. Han träffar Sally och lär henne konsten att göra så lite som möjligt, medan hon försöker hjälpa honom att få kontakt med omvärlden.
 
Söt och charmig indie film men som tyvärr inte är så särskilt orginell. Både Freddie Highmore och Emma Roberts är jättebra i sina roller dock, vilket höjer betyget en aning.
 
 
 
Twelve (2010)Det är skollov på Manhattans Upper East Side och stans elitelever har gott om pengar att göra av med och gott om tid att slösa bort. White Mike är en avhoppare som nu ägnar sig åt att förse studenterna med droger. Samtidigt som han sörjer sin mors död och kämpar mot sin oförmåga att uttrycka vad han känner för Molly, blir hans kusin brutalt mördad och hans bäste vän arresteras för dådet.
 
Måste säga att den här typen av filmer inte riktigt är min grej, jag gillade den inte särskilt mycket och om jag ska vara ärlig så kommer jag inte ihåg den så värst bra heller. Men det är väl en helt okej thriller, somsagt dock inte så minnesvärd.
 
 
 
The Winning Season (2009)Den avdankade skolbasketspelaren Bill måste komma över sin förkärlek till alkohol, sin manschauvinistiska attityd mot kvinnor och sin överutvecklade machoinstinkt för att bli tränare och ge ett hopplöst tjejlag i basket chansen att vinna säsongen.
 
Den här filmen gillar jag och jag har faktiskt sett om den ett antal gånger, inte den bästa men helt klart sevärd. Bra skådespelare, en bra historia och ett fint budskap. 
 
 
 
Lymelife (2008) Lymelife är berättelsen om den 15-årige Scotts uppväxt i förorterna på Long Island. Medan Scott är upptagen med sin allra första kärlek, ser han sina föräldrars och grannarnas relationer sakta brytas ner när de försöker hänga med i förväntningarna och tidsandan under 70-talet.
 
 Den här har sina stunder där den är ganska bra, men överlag så håller den tyvärr inte för mig. En ganska tråkig historia om förorten och hur alla verkar ha problem, inte känns den så meningsfull heller, tyvärr. 
 
 
 
 

Kommande Film: The Family

 
Genre: Komedi
 
Skådespelare: Robert De NiroDianna AgronMichelle Pfeiffer mf.
 
Releasedatum: 25 Oktober
 
En mörk natt flyttar den amerikanska familjen Blake in i den lilla staden Cholong-sur-Avre i Normandie. Pappa Fred (Robert DeNiro) ska skriva en bok om de allierades landstigning, hans fru Maggie (Michelle Pfeiffer) engagerar sig i lokal välgörenhet och deras två tonåringar börjar på gymnasiet. Vid första anblicken är de i det närmaste en familj som alla andra. Sanningen är dock den att Freds verkliga namn är Giovanni Manzoni, en före detta maffiaboss som läckt information till polisen och därför lever under FBI:s vittnesbeskyddarprogram. Snart hopar sig utmaningarna för familjen och de får det allt svårare att inte ta till sina gamla metoder i konflikthantering.

Tiger Eyes

Drama från 2012 med  Willa HollandAmy Jo Johnson och Tatanka Means med flera i huvudrollerna. 
 
Efter Davey's pappa  blir skjuten till döds i ett rån i hans affär, åker hon, hennes mamma och yngre bror till New Mexico för att bo med några släktingar. Där träffar hon en ung man som hjälper henne finna styrkan att fortsätta leva och komma över sin rädsla.
 
Filmen är baserad på boken med samma namn av Judy Blume.
 
En väldigt vacker, stark och rörande film om sorg och att komma vidare i livet efter att man mist någon. Även om den var lite småseg då och då så gillade jag den här filmn starkt. Hade inga förväntnigar alls eftersom sånna här independent filmer inte alltid faller mig i smaken. Men jag gillade storyn och skådespelarna var också bra, Willa är riktigt bra i huvudrollen som Davey. Den får mig nästan att vilja läsa boken faktiskt.
 


 
 
 

Girl in Progress

 
 Drama Komedi från 2012 med  Eva MendesMatthew Modine och Cierra Ramirez i huvudrollerna.
 
Som ensamstående mamma jonglerar Grace med arbete, räkningar, och hennes förhållande med en gift läkare. Hennes dotter, Ansiedad, tar en genväg till vuxen ålder efter att ha funnit inspiration i historier om att växa upp som hon läser för skolan.
 
Jag tycker att den här filmen var ganska bra, den tar upp ett viktigt ämne och den är ganska lätt att relatera till. Själva historian är välskriven och ganska rörande på sina håll men även rolig och skådespelarna väcker den verkligen till liv, både Eva Mendes som spelar mamman och Cierra Ramirez som spelar dottern gjorde ett riktigt bra jobb. Jag ser fram emot att se mer av Cierra i den kommande serien The Fosters som har premiär i sommar.
 
 
 
 

Skins Series 7 Trailer

 
Nu är det inte långt kvar tills Skins är tillbaka med sin sjunde och sista säsong där vi kommer få återse Effy, Cook och Cassie.
 
Jag längtar som en tok måste jag säga, ser verkligen fram emot de nya avsnitten. Hoppas bara att dom är bra och att serien får ett bra avslut. För det förtjänar den verkligen!
 
 

Identity Thief

Amerikansk komedi från 2013 med Jason Bateman och Melissa McCarthy i huvudrollerna.
 

Obegränsade medel har tillåtit Diana att leva livet i utkanten av Miami, där shoppingdrottningen köper allt som kommer i hennes väg. Det finns bara ett problem: ID-kortet hon använder för att finansiera sitt shoppingberoende bär namnet Sandy Bigelow Patterson, en revisor som bor på andra sidan USA. Med endast en vecka på sig att jaga rätt på bedragaren innan hans värld faller samman, reser den verklige Sandy Bigelow Patterson söderut för att konfrontera kvinnan med frikort till hela hans liv. Och medan han försöker att muta, lirka och lura henne 3 000 mil till Denver, upptäcker han snart hur svårt det är att få sitt namn tillbaka.

 

En helt okej komedi som framkallar en hel del skratt men ändå saknar det där lilla extra. Sådespelarna gör en riktigt bra insats, särskilt Melissa som kan vara hysteriskt rolig ibland. Även om filmen och själva handligne är ganks rolig så störde jag mig på en del ganska orealisktiska händelser och lite annat som drar ner mitt betyg en aning. Men om man inte fokuserar så mycket på storyn i sig så är den helt okej, men om vi väljer att se den, förvänta er inget mästerverk. 

 

 


 
 
RSS 2.0