Mannen som kunde tala med hästar

Drama från 1998 med en ung Scarlett Johansson, Robert Redford, Sam Neill och Kristin Scott Thomas i rollerna.
 
När Annie MacLeans dotter Grace är med i en stor olycka där hon förlorar sin bästa vän så förändras hela deras liv. Annie förlorar sitt ben och hennes häst som varit med i olyckan kanske måste avlivas, dottern blir djupt deprimerad och Annie försöker med allt för att få henne att må bättre igen. Hon förstår att vägen till dotterns hjärta går genom Pilgrim, hennes älskade häst och som hon måste försöka rädda till varje pris. Hon kontaktar "hästviskaren" Tom Booker för att försöka få honom att hjälpa henne. Dem reser till Montana och Tom gör försöker göra allt han kan för att hjälpa Pilgrim, men kanske är det mer personerna runt honom som behöver hjälp.
 
Underbar film som jag sett mängder av gånger och gråter varje gång! Den har några år på nacken, visst, men den är fortfarande en av dem bästa filmerna jag sett och att den är lite brusig är mest charmigt. Skådespelarna gör ett riktigt bra jobb och sättet historien läggs fram ger en gåshud som aldrig vill försvinna. Det är en fantastisk historia och en fantastisk film. Om man inte sett den så är det verkligen dags att göra det! 
 

The Sitter

Komedi från 2011 med Jonah Hill i huvudrollen.
 
En college student som blivit avstängd från skolan blir avertalad att vara barnvakt till grannbarnen men han är helt oförberedd på den vilda kvällen han har framför sig.
 
Antingen kan sånna här filmer vara riktigt roliga eller så kan dom bara vara alldeles för mycket, enligt mig gick den här filmen tyvärr över styr. Vissa deler är väl roliga men de flesta skämden känns bara överdrivna. Jonah Hill är en bra skådespelare men synd nog är det oftast inte min slgs humor i de filmer som han är med i. Den här filmen är helt okej, men inte mer.
 

We Bought a Zoo

Drama från 2011 med bland andra Matt Damon, Scarlett Johansson, Elle Fanning och Colin Ford i huvudrollerna.
 
Efter att ha förlorat sin fru har Benjamin svårt att gå vidare då allting i staden där de bor påminner honom om henne. Han bestämmer sig därför för att ta med sina två barn och flytta ut på landet till ett hus som har ett tillhörande zoo.
 
En riktigt söt film med mycket känslor, skådespelarna gör ett riktigt bra jobb och jag vart särskilt imponerad av Maggie Elizabeth Jones som spelar Benjamions dotter Rosies insats. Hon är väldigt trovärdig och söt som socker. Det här är en sån film som kan få vem som helst på bra humör, en feel good film helt enkelt som alla borde se. Att den är baserad på en verklig historia gör den bara ännu mer älskvärd.
 

Kommande Film - Jack the Giant Killer

 
Genre: Fantasy/Drama
 
Skådespelare: Nicholas Hoult, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Bill Nighy med flera.
 
Release datum: 22 Mars 2013
 
Jack the Giant Killer är en film baserad på sagan med samma namn och handlar om Jack, en ung bonde som beger sig till jättarnas kungadöme i hopp om att kunna rädda en kidnappad prinsessa.
 
Verkar som en spännade film med många bra skådespelare, ser fram emot mars nästa år när filmen kommer ut.
 
 

Systrar i Jeans

Ikväll visas Systrar i Jeans från 2005 på TV3 klockan 20.00, en drama/komedi där bland annat Amber Tamblyn, America Ferrera, Alexis Bledel och Blake Lively medverkar.

Filmen handlar om ett gäng tjejer som varit bästa vänner enda sen födseln och som hållt ihop i vått och torrt sen dess. Nu ska dem för första gången skiljas åt över sommaren då alla ska åt olika håll. Ett par dagar före att dem ska skiljas åt hittar dem ett par jeans på en secondhand affär, ett par jeans som, även fast dem har helt olika kroppstyper, passar dem alla perfekt. Tjejerna tror att dem är magiska och kommer ge dem tur och bestämmer sig för att dem ska bli bandet som ska hålla dem samman över sommaren och sen dem skickar mellan sig. Man för följa tjejerna genom ångest, glädje, sorg och deras kamp för att behålla vänskapen genom jeansen.
 
Riktigt bra bok och riktigt bra film som jag sett massor av gånger! Det är en typisk tjejfilm som passar utmärkt att se med tjejkompisarna. Den är rolig, otroligt sorglig och framför allt vacker och även fast det kanske inte är den bästa filmen som någonsin gjorts så är den helt klart sevärd och skådespelarna är riktigt duktiga!

The Lorax

@ 2011 Universal Pictures
 
Animerad komedi från 2012 med röster av Zac Efron, Taylor Swift, Danny De Vito och Ed Helms.
 
 En ung kille ger sig ut på jakten efter ett riktigt träd för att uppfylla tjejen han gillars högsta önskan, men på vägen stöter han på några problem.
 
En underbart söt film som hela familjen kan njuta av. Det är något speciellt med filmer som baseras på Dr Seuss böcker, världarna man tas till är magiska på något sätt. Filmen innehåller ganska många sångnummer, men det blir inte för mycket som det kan bli i vissa filmer. Musiken känns som en viktigt del av filmens historia. Även om dom är gjorda för en yngre publik så betyder det inte att vuxna inte kan glädjas lika mycket av dom. Röst-skådespelarna gjorde ett riktigt bra jobb och det var roligt att Taylor Swift som egentligen är sångerska är en del av något sånt här. En riktigt välgjord animerad film helt enkelt som jag verkligen rekomenderar.
 

Veckans kändis - Alex Pettyfer

I am number four (2011) - John är den fjärde, den fjärde utomjordingen som sänds till jorden för att försöka överleva när hans hemplanet attackeras. Dem var nio, tre är döda, John är på tur. Han måste behålla sin anonymitet för att rädda sitt och många andras liv från dem som så gärna vill se han död. Men livet är inte så lätt när man aldrig får ett ställe att kalla sitt hem, och speciellt svårt blir det när man hittar kärleken.
 
Riktigt bra film! Unik handling, riktigt bra skådespelare och den är bra gjord! Den är spännande, rolig och precis som en action/thriller ska vara. Här ser man också hur duktig Alex Pettyfer är, han går verkligen in i rollen och blir ett med John Smith. 
 
 
 
Beastly (2011) - Kyle Kingstom är snygg, populär och självkär. Han är otrevlig mot dem som inte är lika lyckade som han och han visar inte respekt för någon. En dag går hans skämt och attityd för långt och han får en förbannelse kastad över sig som inte kommer hävas om han inte hittar någon som kan älska honom för hans insida istället för hans utseende. En kväll skyddar han en skolkamrat från ett gäng som vill skada henne och tar henne under hans beskydd tills hennes pappa kan få ordning på sitt liv igen. Han faller för tjejen, men hur ska hon kunna känna detsamma med hans förbannelse? Hur ska han få henne att älska honom innan det är för sent?
 
Filmen som verkligen fick mig att upptäcka Alex ordentligt, innan hade jag bara sett honom i Wild Child (kommer skriva om den senare) men det var riktigt kul att se honom i en huvudroll. Det här är en ultimat ungdomsfilm och jag älskar den. Det är en nytolkning av Skönheten och odjuret och även fast den kanske inte är jättebra gjord på alla plan så är den underhållande och helt klart sevärd. En lätt film som man kan se om man inte vill koncentrera sig så mycket.
 
 
Tormented (2009) - Darret Mullet var mobbad, utstött och deprimerad när han till slut tog självmord. Efter hans död bestämmer han sig för att hemsöka dem som gjorde han illa, och döda dem, en efter en. Hela skolan sätts i skräck när dem försöker fly från sitt öde, men hur ska dem kunna fly från någon eller döda någon, som redan är död?
 
Absurd film som mer är en dålig komedi än en skräckfilm. Dåligt gjord, dålig handling och dåliga skådespelare. En riktigt B- film men om ni vill se någonting roligt så kan ni ju alltid ge den en chans, men förvänta er ingen höjdarfilm.
 
 
Wild Child (2008) - Poppy Moore är 16år, rik och självupptagen när hon går för långt och blir skickad till England för att gå en internatskola för att få ordning på sig själv igen. För Poppy är det här det värsta som någonsin hänt henne och hon gör allt för att komma därifrån. Men frågan är om hon kommer ändra sig när hon väl lyckas.
 
Första filmen jag såg Alex i, och det är synd att han inte har en större roll för hans karaktär är helt klart min favorit i hela filmen. Överlag är filmen en typsisk tonårsfilm, lätt humor, romantik och sorgliga inslag, men den är riktigt bra och jag har sett den mängder av gånger. Passar utmärkt när man inte vill se något tungt utan någonting som alltid får en på bra humör.
 
 
Förra veckan var vi också och såg Magic Mike i samarbete med Nonstop Entertainment där Alex Pettyfer har en av huvudrollerna, ni kan läsa vår åsikt om filmen här. 
 
 

Kommande Film - Bachelorette

 
Genre: Komedi
 
Skådespelare: Kirsten Dunst, Isla Fisher, Lizzy Caplan, Rebel Wilson
 
Releasedatum: 28 September
 
Tre vänner blir tillfrågade att vara brudtärnor på ett bröllop där tjejen som de brukade håna i High School ska gifta sig.
 
Verkar som en ganska standard chick flick komedi. Roligt att se Kirsten Dunst i någonting nytt tycker jag, Isla Fisher är också en riktigt bra skådespelerska. Kan nog bli en riktigt rolig fulm tror jag!

Mästerkatten

Äventyr/Komedi/Familjefilm från 2011 med röstframträdande av bland annat Antonio Banderas och Selma Hayek.
 
I Mästerkatten möter i än en gång katten som gjorde hela shrekfilmerna till suceér, denna gång i hans alldeles egna film. Den här gången får vi veta hans historia, hans drömmar och jakten på dem magiska bönorna som ska hjälpa honom ge tillbaka till staden han en gång förådde. Han möter sin gamle vän och numera ärkefiende Humpty Dumpty och tillsammans beslutar dem sig att glömma gamla dispyter och kämpa för att hitta bönorna tillsammans. Men frågan är om Humpty Dumpty kanske borde ha fortsatt vara hans fiende?
 
Jag älskar animerade filmer, speciellt Dreamworks filmer brukar vara riktigt välgjorda och roliga och även denna lyckas dem bra med. Den är rolig, spännande och även fast det är en animerad film så kan man inte låta bli att bli charmad av huvudkaraktären, och då vet man att det är en bra gjord film. Tyvärr var den inte fullt lika rolig som jag trott men den är klart sevärd. Så om ni gillar filmer som Shrek, Dumma mig och Det regnar köttbullar, så se Mästerkatten, jag tror inte ni blir besvikna!
 

She's Out of My League

She's Out of My League eller I Min Vildaste Fantasi som den heter på svenska är en romantisk komedi från 2010 med Jay Baruchel och Alice Eve i huvudrollerna.

Kirk är en helt vanlig kille som jobbar som säkerhetsvakt på flygplatsen i Pittsburgh med sina bästa vänner. Men hela hans liv vänds upp och ner när han träffar Molly, en smart, snäll och vacker blondin. Men Kirk vet att bara i sin vildaste fantasi kan han få en tjej som henne. Eller...?
 
Jag hade inga som helst förväntningar på den här filmen, jag har tänkt se den ett tag nu men har aldrig kommit till skott eftersom den inte verkade sådär jättebra. Men jag vart glatt överraskad, den har både humor och romantik vilket jag gillar. Skådespelarna är väl medelmåttiga, inga super framföranden direkt men samtidigt helt okej. Det är en sån där lättsam film som gör att man blir på bra humör.
 

Seriestarter i höst - Del 2

Här kommer del två av listan med datum då serierna är tillbaka igen i höst. (Datumen är när vi kan se avsnitten här i Sverige, alltså dagen efter att dom kommit ut i USA).
 
26/8 Doctor Who
 
12/9 Parenthood, The New Normal - NY
 
13/9 Modern Family
 
14/9 Glee
 
18/9 Revolution - NY
 
21/9 The Office
 
25/9 Castle, Hawaii Five-0, How I Met Your Mother, Partners - NY
 
26/9 New Girl, NCIS,
 
27/9 Criminal Minds, CSI, Guys With Kids - NY
 
28/9 The Big Bang Theory, Two and a Half Men
 
29/9 Fringe
 
30/9 Merlin
 
31/9 Dexter, The Good Wife, The Mentalist
 
13/10 Misfits
 
15/10 The Walking Dead
 
20/10 Community

Magic Mike

© Nonstop Entertainment
 
Igår fick vi äran att i samarbete med Nonstop Entertainment, åka till Stockholm för att gå på pressvisning av Magic Mike, en dramakomedi från 2012 med många stora namn så som Channing Tatum, Alex Pettyfer och Matthew McConaughey i rollerna. Filmen är regisserad av Steven Söderbergh och kommer på bio den 15 augusti. 
 
Filmen handlar om Mike, en man som drömmer om att starta ett eget möbelföretag men som har svårt att nå sin dröm. Tills han kommer på fötter jobbar han som byggarbetare på dagarna och på kvällarna blir han Magic Mike, en mycket populär manlig strippa. Sakta men säkert och krona för krona börjar han närma sig sin dröm, men när han träffar en ung vilsen kille vid namn Adam på jobbet och beslutar att hjälpa honom kommer han snart i trubbel och drömmen om att ha en möbelfirma verkar mer avlägsen än någonsin. Filmen är baserad på Channing Tatums riktiga liv och hans tidiga karriär som manlig strippa.
 
Riktigt bra film med många bra skådespelare, speciellt Matthew McConaughey och Channing Tatum tycker jag var riktigt bra i sina roller och kändes trovärdiga och verkliga. Ett litet minus för tjejen som spelar Adams syster, Cody Horn, hon kunde ha spelats bättre av någon annan skådespelerska, hon kändes ganska kall och stel men annars har jag ingenting att klaga på när det kommer till skådespelarna. Handlingen är ingen jag skulle se med någon pojkvän eller äldre släkting men för en biokväll med tjejkompisarna är den perfekt, rolig men ändå spännande, småflummig men ändå med seriösa scener. Jag måste också ge en eloge till musiken, danserna och effekterna, allting är riktigt bra gjort och jag blev verkligen överraskad över hur välgjord filmen var. Helt klart sevärd och jag kommer troligen se den igen!
 
 
Jag gillade den här filmen väldigt mycket, den är välgjord och har många bra skådespelare. Jag hade förväntat mig en ganskas ytlig film med en inte så djup handling med tanke på vad jag hade läst att den handlade om. Även om det var så i en stor del av filmen så hade den också delar som var rörande och gripande. Något jag saknade var dock sympati för Alex Pettyfers karaktär Adam, han var ett riktig skitstövel filmen igenom enligt mig. Jag hade gärna sett att man kunde få se en djupare del av honom, något som gjorde att man kunde bortse från att han var så hänsynslös och dum. Något annat som var lite tråkigt var att storyn mellan Mike och Adams syster Brooke var så pass förutsägbar. Filmen som helhet var dock riktigt bra och jag gillade musiken och danserna som var väldigt bra gjorda, särskilt skådespelarnas framföranden var ritkigt bra. Det är säkert ingen film för alla men jag gillade den starkt och skulle rekomendera den!
 

Geek Charming

En dramakomedi från 2011 med nya Disney Channel stjärnorna Sarah Hyland och Matt Prokop i huvudrollerna. 
 
Josh Rosen är en av dem nördigaste killarna på skolan och brinner för film, en stor tävling närmar sig och priset är en resa till LA för att få jobba med film en hel sommar. Josh vill verkligen vinna priset och för att göra det måste han komma på en idé på en film som är så unik att han står ut från mängden. Han bestämmer sig för att dokumentera livet som populär, rättare sagt livet som Dylan Schoenfield, den populäraste och divigaste tjejen på hela skolan som strävar efter att bli The blossom queen. Den första tiden är Dylan sitt vanliga kaxiga och otrevliga jag men sen börjar Josh se igenom henne, och hon kanske inte är så illa på insidan egentligen. Plötsligt blir dem vänner och Josh får svårare och svårare att fokusera på sin dröm. Men kanske är det dags att skaffa nya drömmar?
 
Det är en Disney Channel film så filmen är inte direkt vuxen och välgjord men jag måste ändå säga för att vara en sådan film så är den helt okej. Skådespelarna gör ett okej jobb och den är inte fullt lika larvig som sånna här filmer brukar vara. Det känns som den influerats lite av Mean Girls men den är inte alls i samma klass som den nämda filmen så det är inte jättetydligt. Det är ingen höjdarrulle och jag kommer troligen inte se den igen men som en lättsam komedi är den helt klart sevärd! 
 

Now and Then kanske blir TV Serie

Tyckte att det var lite roligt att nyheten om att filmen Now and Then från 1995 kanske blir en TV serie kom bara några dagar efter att jag såg filmen. 
 
Manusförfattaren till filmen, I. Marlene King, har även skapat och producerat Pretty Little Liars och på grund av seriens popularitet så har man nu börjat fundera på att även göra en TV serie version av filmen Now and Then. Projektet är dock i ett tidigt stadium och troligen så kommer det inte komma ett pilotavsnitt förrän nästa år.

The Vampire Diaries Panel at Comic-Con

 
WB har varit snälla och lagt ut hela klippet där skådespelarna och skaparna av Vampire Diaries pratar och svarar på frågor om den kommande säsongen på årets Comic-Con. Man får även se några klipp från den nya säsongen så vill ni ha lite svar om vad som komma skall så ta och titta på klippet ovan.

Eagle Eye

Action från 2008 med Shia LaBeouf och Michelle Monaghan i huvudrollerna.

Jerry och Rachel är två främlingar som kastas samman av ett telefonsamtal från en kvinna som dom aldrig träffat. Hon hotar med att döda dom och deras nära och kära om dom inte gör som hon säger, hon tvingar Jerry och Rachel in i en serie farliga situationer och använder sig av tekonlogin i vardagslivet för att kommunicera med dom och se deras varenda rörelse.
 
Spännande film som gör att man sitter på helspänn och undrar vad som ska hända härnäst. Lite konstig är den dock om man frågar mig och den har en del WTF moments. Men det är en sevärd film och jag rekomenderar den till alla som gillar filmer med mycket action.
 

Wanderlust

© 2011 Universal Pictures
 
Komedi från 2012 med Jennifer Aniston och Paul Rudd i huvudrollerna.
 
Det gifta paret George och Linda måste lämna New York då George blir arbetslös. Dem ska bo hos Georges bror tills dem kommit på fötter igen men på vägen till hans bror spenderar dem natten på Elysium, ett hippie community som är minst sagt orginella. George och Linda blir intresserade av deras sätt att leva och byter ut New York livet mot ett liv utan toadörrar och privatliv. Detta kan vara deras väg till lycka eller så kommer dem bara bli mer olyckliga.
 
Jag sa innan vi såg filmen att en film med Jennifer Aniston kan inte vara annat än bra, hon är en fantastisk skådespelare även i den här filmen men handlingen är inte direkt i min smak. Den är långdragen, tjatig, pinsam och absurd. Visst, den har vissa roliga delar som får en att skratta till men om man vill se en bra komedi så ska man nog välja någon av Jennifer Anistons andra filmer, för den här är bara sevärd, inget mer. Dock väldigt roligt att se Aniston agera med hennes pojkvän i verkligheten, dem hade verkligen kemi även i filmen och nu har jag fått upp ögonen för en ny skådespelare jag ska kika mer på, Justin Theroux.
 

Kommande Film - Fun Size

 
Genre: Komedi
 
Skådespelare: Victoria Justice, Jane Levy, Thomas Mann, Chelsea Handler med flera
 
Release datum: 26 Oktober (USA)
 
Wren planerar att gå på en Halloween fest som killen som hon gillar har. Men henner planer går i stöpet när hon måste ta hand om sin lillebror just den kvällen.
 
Verkar som en lättsam komedi som säkert skulle falla mig i smaken, ska defenitivt ge den en chans när den kommer ut.
 

Van Wilder

Komedi från 2002 med Ryan Reynolds och Tara Reid i huvudrollerna.
 
Van Wilder är den populäraste killen på campus, han har gått på college i 7 år utan att ta examen. När hans pappa får reda på att Van slösar bort hans pengar så sätter han stopp och nu måste Van på något sätt få fram pengar så att han kan fortsätta att gå i skolan. Samtidigt träffar han Gwen, en journalist som jobbar för skoltidningen och har fått i uppgift att skriva en artikel om Van.
 
Typisk college film med dålig humor och dåliga skådespelare med Ryan Reynolds som enda undantag. Det är en sån där film som duger när man ändå inte har nått bättre för sig och den ändå går på tv. Ingen film jag skulle rekomendera till någon dock.
 

Must-See Movies - Klassiker

Dags för en ny kategori! Här kommer vi att göra listor med filmer som enligt oss måste ses, allt från nya succéer till det bästa från 90-talet och gamla klassiker som aldrig misslyckas med att få en på bra humör en regnig höstdag.
 
Jag inleder listan med några (enligt mig) riktiga klassiker som alla borde ha sett!
 
1. Grease (1978)
Underbar feel-good film med ett soundtrack som kan få vem som helst att vilja sjunga med och börja dansa. Helt klart en film man måste ha sett!
 
 
 
 
 
 
 
2. Dirty Dancing (1987)
Jag är inget stort fan av dansfilmer med några få undantag men den här filmen har verkligen något extra, jag kan se den hur många gånger som helst utan att tröttna. Nobody puts baby in a corner!
 
 
 
 
 
3. Sällskapsresan (1980)
Lite svenskt ska vi väl ha i mixen också, vi skriver inte så ofta om svenska filmer här på bloggen vilket beror på att ingen av oss gillar svenska filmer. Men för mig är i alla fall Sällskapsresan ett undantag, en riktig svensk klassiker.
 
 
 
 
 
4. Breakfast at Tiffanys (1961)
En av de få  filmer från 60-talet som jag har sett och faktiskt gillat, brukar kännas lite gamla för att falla mig i smaken men den här filmen är faktiskt riktigt bra.
 
 
 
 
 
 
 
5. Sound of Music (1965)
Ännu en 60-tals film som jag tycker att alla borde ha sett, det är inte den bästa som gjorts men den har något speciellt. Så har du inte sett den, gör det!
 
 
 
 
 
 
Jag ser inte många gamla filmer, så den här listan var lite utmanande för mig. Tycker ni att jag har missat någon viktig klassiker så tveka inte att skriva en kommentar!

Tips i TV tablån - Wild Child

Om ni har planerat en fredagskväll i soffan så tycker jag att ni ska slå på TV3 kl 20.00 ikväll. Dom visar nämligen komedin Wild Child från 2008 med bland andra Emma Roberts i huvudrollerna.
 
Filmen handlar om Poppy, en rebellisk tonåring i Kalifornien som gör livet surt för sin pappa och hans nya fästmö. Pappan beslutar sig för att skicka Poppy till en engelsk internatskola för flickor för att hon ska lugna ner sig och lära sig hyfs och ordning. Poppy hatar de andra eleverna på skolan och gör allt för att bli relegerad och hemskickad. Efter att ha blivit anklagad för att sätta eld på skolan börjar hon dock förstå vad kamraterna och skolan betyder för henne.
 
Äger denna film på DVD och har sett den åtskilliga gånger, en film i min smak helt enkelt. Den är rolig och romantisk men har även sina sorgliga stunder. Passar bra när man är på humör för något lättsamt och inte fullt så seriöst.
 

Now and Then

Drama komedi från 1995 med Christina Ricci, Demi Moore, Rosie O'Donnell, Melanie Griffith med flera.
 
Fyra barndomsvänner samlas i sin hemstad för att vara stöd när en av de ska föda sitt första barn. Samtidigt så tänker de tillbaka på när de var tolv år gamla och spenderade sommaren tillsammans och slöt en pakt där de lovade att alltid vara där för varandra.
 
Det är roligt att se en lite äldre film då och då, oftast har dom en annan stämning än de filmer som är lite nyare. Jag vart faktiskt positivt överraskad av den här filmen, den visade sig vara riktigt bra. Lite sorglig och väldigt rörande. Rekomenderar den!
 

Filmserier 2 love or hate - Paranormal Activity 1-3

 
Såg senaste delen av Paranormal Activity serien häromdagen och tänkte dela med mig av min åsikt om denna filmserie.
 
Paranormal Activity (2009) - Ett ungt par misstänker att det är någonting onaturligt i deras hus och mannen bestämmer sig för att avslöja vad. Med en mängd kameror börjar han dokumentera varenda sekund, och det som befinner sig i huset blir mer aggresivt för varenda sekund...
 
Jag kan börja med att skriva att jag har otroligt svårt att bli skrämd av skräckfilmer, det är bara ett visst antal som verkligen lyckats, och den här är inte en av dem. Tråkig, ointressant, långdragen och verkligen på gränsen till ej sevärd. Ett litet plus för slutet, för man får vänta tills dess innan det börjar hända lite grejer, men även då riktigt tråkig. 
 Paranormal Activity 2 (2010) - Daniel och Kristi fasar för deras nyfödda barns liv när konstiga saker börjar hända i deras hem. Familjelyckan byts ut mot rädsla och deras situation rasar samman. Dem försöker fånga fenomenen få film, men dem hade aldrig förberett sig på vad dem kan få se...
 
Lite bättre än den första, jag hoppade till någon gång i alla fall, handlingen är också bättre. Men även denna är långdragen och tråkig och gör inte direkt ett stort intryck på mig.
Paranormal Activity 3 (2011) - Tredje filmen tar oss tillbaka i tiden till 1988 då allting startade, Kristi och Katie möter för första gången det övernaturliga som kommer följa dem i resten av deras liv. Men ingen tror på vad dem säger, förrän det är för sent.
 
Kan ju säga att serien blir bättre och bättre för varje film, den klättrar för varje film så när 10e delen kommer kanske det blir fullpott! Äntligen börjar det hända någonting från början! Jag satt faktiskt och kollade intresserat under den här filmen och den lyckades hålla mig intresserad enda till slutet! Hoppade till några gånger och jag skulle faktiskt kunna säga att den tredje delen är sevärd! Fortfarande ingen höjdare, men helt ok.
Jag skulle rekommendera serien till alla som gillar skräckfilmer, för jag vet att jag är en av dem få som inte gillar dem, nästan alla mina bekanta har varit vettskrämda när dem sett filmerna och jag vet att dem kryper under huden på många. Så se dem, bara för att jag sågar dem så behöver dem inte vara usla. 
 

It´s kind of a funny story

Dramakomedi från 2012 med bland annat Emma Roberts och Zach Galifianakis i rollerna.
 
Den deprimerade tonårskillen Craig får nog och funderar på självmord. I stället för att ta det stora steget så lägger han in sig själv på en psykavdelning för att få hjälp att komma över sina problem. Han inser snart att hans problem är ingenting i jämnförelse med andras och känner att han får mycket hjälp från avdelningen. På avdelningen hittar han också vänskap, förståelse, och kärlek. En film om meningen med livet.
 
Mycket bättre än vad jag förväntat mig och en eloge till Zach Galigianakis som faktiskt gör en roll som jag gillar, annars har jag aldrig varit något stort fan av honom, men han överraskade och gjorde en rolig men ändå sorglig roll som passade grymt bra i filmen. Huvudpersonen, han som spelar Craig, kunde ha spelats av en lite mer trovärdig skådespelare men överlag så är filmen rolig, sorglig, spännande och den får en att tänka och det tycker jag om i en film. Helt klart sevärd!
 

Tropic Thunder

Action från 2008 med Ben Stiller, Jack Black och Robert Downey Jr. med flera.

Ett gäng skådespelare befinner sig i Vietnam för att spela in en krigs film som är baserad på en bok. Regisören råkar ut för en olycka och gänget är nu fast ute i djungeln i tron om att allting som händer är iscensatt för att göra deras skådespelarinsats mer trovärdig.
 
Inte den sortens film som jag vanligtvis sätter mig och tittar på, men jag bestämde mig för att ge den en chans. Det är en helt okej, underhållande film. Lite överdriven och löjlig på sina håll men den har även sina roliga stunder. Den har typisk Ben Stiller-komedi humor, så gillar man inte någon annan av hans filmer så är det nog inget för en.
 

Seriestarter i höst - Del 1

Här kommer en lista med datum då serierna är tillbaka igen i höst. (Datumen är när vi kan se avsnitten här i Sverige, alltså dagen efter att dom kommit ut i USA). Alla kanaler har inte kommit ut med datum än så hålla ögonen öppna för flera inlägg.
 
12/9 Parenthood
 
3/10 Hart of Dixie
 
4/10 Supernatural
 
5/10 30 Rock
 
9/10 Gossip Girl, 90210
 
11/10 Arrow - NY
 
12/10 The Vampire Diaries, Beauty and the Beast - NY
 
17/10 Emily Owens - NY
 
20/10 Nikita, Community
 
 

Memorable Quotes #7


Transformers

Action från 2007 med Shia LaBeouf, Megan Fox oxh Josh Duhamel i huvudrollerna
 
En uråldrig strid bryter åter ut på jorden mellan två utomjordiska klaner, de heroiska Autobots och de onda Decepticons, med en ledtråd till den ultimata kraften som finns hos en ung tonåring.
 
Transformers känns som en sån där film som i princip alla har sett, utom jag då. Men härom dagen kom jag faktiskt till skott och faktiskt såg hela filmen. Jag vet inte i riktigt om jag tycker att den är bra eller inte, den har en del riktigt roliga scener och det gillar jag jättemycket. Men sedan är det även väldigt mycket krigs/fight scener och det kan bli lite tråkigt att titta på tycker jag. Okej om det bara är en eller kasnke två, men jag tycker att filmen har lite väl många. Men sammanfattningsvis så är det helt klart en sevärd film, den är både rolig, lite romantiskt, har mycket action och är väldigt välgjord, så den fallar nog många i smaken.
 

The Ruins

Skräck/Thriller från 2008 med Shawn Ashmore, Jena Malone, Jonathan Tucker, Laura Ramsey och Joe Anderson i huvudrollerna.
 
En grupp vänner är på semester i Mexico, en tysk turist bjuder med dom på en tur till några ruiner som ligger i närheten. Vad dom inte vet är att något ondskefullt lever bland ruinerna.
 
Inte alls läskig för att vara en skräckfilm, jag skulle beskriva den mer som konstig. Och när den väl var slut så tänkte jag mest, vad sjutton handlade den om? Det hände inte så mycket tyckte jag, det var som en enda lång utdragen händelse. Visst, det var väl en del twister här och där men inte nog för att det skulle bli sådär riktigt spännande. Jag vart mest äcklad och förvirrad. 
 

Jena Malone erbjuds rollen som Joanna Mason i Catching Fire

Skådespelerskan som kanske är mest känd för sin roll i Sucker Punch har blivit erbjuden rollen som spydiga Joanna Mason i uppföljaren till The Hunger Games, Catching Fire. En viktig roll som även kommer tillbaka i triologins tredje film, Mockingjay.
 
Om hon kommer att tacka ja till rollen är ännu oklart. Tidigare rapporter har sagt att nybörjar-skådespelaren Zoe Aggeliki var toppkandidat för rollen som den föredetta Hunger Games vinnaren, men nu är alltså Jena Malone den som de vill ha.
 
Själv tycker jag inte ritkigt att hon skulle passa i rollen, om man tänker tillbaka på hennes tidigare roller så matchar det inte så som jag föreställde mig Joanna när jag läste boken. Men om det nu skulle bli hon som får rollen så blir det nog bra ändå.
 
The Hunger Games: Catching Fire har premiär 22 Noveber 2013, och inspelningarna beräknas starta i höst.
 
Källa

American Pie: Reunion

Komedi från 2012 med bland andra Jason Biggs, Alyson Hannigan, Seann William Scott och Eugene Levy.

Över tio år har paserat och gänget återvänder till East Great Falls, Michigan över helgen. Dom upptäcker snart hur deras liv har förändrats när dom träffas för sin High School återträff. Jim och Michelle är gifta och har en son på två år, Sifler tar fortfarande inte livet seriöst. Vicky och Kevin är inte längre tillsammans, inte heller Oz och Heather, men allt kan hända på en återträff.
 
Riktigt roligt att se alla orginal skådespelare tllsammans igen, även om filmen inte riktigt levde upp till mina förväntningar. Den var inte riktigt lika rolig som de tre första även om den hade sina stunder.  Den är nog inget för de som inte sett och gillat de första filmerna dock. 
 

Ca$h

Action/Thriller från 2010 med Chris Hemworth och Sean Bean i rollerna.
 
Sam Phelan och hans fru är ett ungt par som kämpar för att få vardagen att gå ihop. Plötsligt en dag så faller en väska från en bro rakt ner på Sams bil, väskan innehåller 7miljoner dollar och Sam som är desperat och håller på att förlora sitt hus tar med sig väskan hem. Han och hans fru börjar spendera pengarna, köper nya möbler, ny bil m.m och precis när dem tror att allting kommer ordna sig för dem så dyker en man upp och hävdar att pengarna är hans och att dem kommer råka riktigt illa ut om han inte får tillbaka varenda öre. I skräck för mannen så börjar dem försöka få tillbaka pengarna och skräcken driver dem så långt att dem rånar en bank, men kanske inte ens det hjälper dem.
 
Ännu en film jag såg endast för att Chris Hemsworth är med i den, och jag måste säga att han och Sean Bean är det enda som är bra med den här filmen, dem gör sina roller riktigt bra. Själva handlingen däremot är riktigt långtråkigt, mycket samma samma och den kommer aldrig någonstans. Jag skulle nästan kalla den mer en drama än en action, enda bra biten är dem sista 15minutrarna då det börjar hända lite. Men jag tycker den ändå är sevärd bara för att Chris och Sean är så bra i sina roller. 
 

Kommande Film - The Silver Linings Playbook

 
Genre: Komedi
 
Skådespelare: Bradley Cooper. Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Julia Stiles
 
Release datum: 21 November (USA)
 
Efter att ha spenderat de senaste fyra åren på ett mentalsjukhus, flyttar Pat, en före detta lärare tillbaka till sin mamma och försöker lappa ihop saker med sin före detta fru. Men när träffar han Tiffany, en mystisk tjej med sina egna problem, blir saker och ting kompicerade.
 
Verkar som en intressant och ganska annorlunda film som förhoppningsvis lever upp till mina förväntningar, kommer defenitivt att se den när den kommer ut.
 
 

Intruders

Skräck/Thriller från 2011 Clive Owen, Ella Purnell mfl. i rollerna. 

Två helt olika barn från olika länder börjar se en skepnad i mörkret, en skepnad utan ansikte och som är ute efter att ta ett ungt barns ansikte till sitt eget. Ingen litar på barnens oro tills en dag då dem inser att dem inte ljuger och börjar se skepnaden själva. Men vad kan dem göra för att stoppa skepnaden? Och vad har just dem två barnen gemensamt? 
 
Spännande, unik, välgjord och intressant film med bra skådespelare. Tyvärr lite långtråkig och slutet kunde varit bättre och jag hade gärna velat veta lite mer. Men helt klart sevärd även fast jag troligen inte kommer se den igen.
 

Center Stage

Center Stage är den första delen i serien med samma namn och kom ut år 2000.
 
Filmen handlar om en grupp ungdomar som går på American Ballet Academy i New York och som lever för dansen. Man får följa deras kamp för att bli några av dem bästa dansarna i världen, deras kamp mot konkurrensen och deras kamp mot sig själva. För livet är inte ens dans på rosor, inte ens för dem.
 
Jag skrev för ett tag sen om andra delen i Center Stage serien och att jag ville veta om den första var lika bra. Kan nu säga att det var den, inte. Riktigt dåligt gjort, rörig, hemska skådespelare och det känns som en typisk B-film. Sen att den var långtråkig som bara den gör den inte bättre. 
 

Project X - Hemmafesten

Komedi från 2012 med Thomas Mann, Oliver Cooper och Jonathan Daniel Brown i huvudrollerna.

Tre killar som går sista året på High School anordnar en födelsedagsfest för att få folk att veta vilka dom är och bli populära. Men samtidigt som kvällen fortskrider börjar saker och ting gå över styr när ryktet om festen sprider sig.
 
Underhållande, men inte så mycket mer än så. kan inte komma på så mycket att skriva om filmen förrutom att den var helt okej och att skådespelarna gjorde ett medelmåttigt jobb.
 


Memorable Quotes #6


Kommande film - People Like Us

Genre: Drama
 
Skådespelare: Chris Pine, Elizabeth Banks, Michelle Pfeiffer, Olivia Wilde mfl.
 
Releasedatum: 29 Juni 2012 (USA)
 
Filmen handlar om en man som får en stor summa pengar av sin far som han bara får behålla om han ger en del av dem till en kvinna och hennes barn, senare kommer det fram att kvinnan är hans halvsyster och att hans pappa haft många hemligheter från honom.
 
Verkar vara en film helt i min smak, lite smårolig, spännande och sorglig, kommer absolut se den när den kommer till Sverige! 
 
 

The Innkeepers

The Innkeepsers är en skräckfilm/thriller från 2011. 
 
Filmen utspelar sig på The Yankee Pedlar Inn, ett gammalt hotell som snart ska slå igen dörrarna för alltid. Men dem två anställda på hotellet vill innan det slås igen, avslöja hotellets hemlighet, anden av den bortgångne Madeline O'Malley, en kvinna som en gång bodde på hotellet och som hängde sig i ett av rummen. Men dem har ont om tid om dem ska hinna hitta bevis för att hennes ande finns innan hotellet slås igen, eller, innan dem hamnar i stor fara. 
 
Vilken skitfilm, riktigt riktigt dålig. Skådespelarna är skrattretande dåliga, historien är usel, effekterna ännu värre och det värsta av allt, man får inga som helst svar alls! Den är ologisk, förvirrande, långtråkig och det var flera diskussioner om vi skulle stänga av filmen, det gjorde vi inte, men jag rekommenderar att ni gör det för annars slösar ni bort tid ni kunde lagt på en mycket bättre film. 
 

Colombiana

Action från 2011 med Zoe Saldana i huvudrollen.
 
Cataleya Restrepo var endast nio år när hon såg sina föräldrar bli brutalt mördade. Hon själv lyckades fly och ta sig till sin farbror Emilio i Chicago. Emilio har förgäves försökt förhindra att Cataleya lever sitt liv som brottsling, men när åren passerar och Cataleya växer upp till en professionell mördare, inser han snart att inget kan stoppa henne från att hämnas sina föräldrars död. Hon ger sig ut på en brutal och farofylld jakt där endast en person kan komma levande därifrån, Cataleya eller mannen som ligger bakom hennes föräldrars mord, Don Luis.
 
Riktigt bra och actionfylld film med bra skådespelare och en handling som man snabbt kommer in i och vill veta vad som ska hända härnäst. Rekomenderar den till de som gillar filmer med action men som ändå har en bra handling.
 

 
 

 
 
RSS 2.0