Family Weekend

Komedi från 2013 med Kristin ChenowethMatthew ModineOlesya Rulin med flera i huvudrollerna.
 
När 16-åriga Emily får nog av sin självupptagna familjs brist på uppmärksamhet och kärlek efter att de missar hennes hopprepstävling bestämmer hon sig för att ta saken i egna händer och kidnappar sina egna föräldrar.
 
Vet inte riktigt om jag tyckte att den här filmen var bra eller dålig, visst var den rolig på sina håll men mest kändes den ganska löjlig tyvärr. Handlingen var absolut inte den bästa utan snarare ganska dålig, något som räddar den lite  dock är skådespelarna som faktiskt gjorde ett bra jobb. 
 

 

 
 
 
 
 

The Originals Upplockad & Hart of Dixie Förnyad

Goda nyheter för alla Original fans där ute, The CW har nämligen plockat upp serien trots att pilotavsnittet inte hade jättebra tittarsiffror. 
 
Själv vart jag inte direkt imponerad av avsnittet, jag har aldrig varit något stort fan av the original family och om det är någon som gör mig iriterad på är det Klaus. Jag kan verkligen inte förstå att alla verkar gilla honom så mycket. Blir sjukt less när de dödar karaktärer som jag verkligen gillar men de jag ogillar, som Klaus och Bonnie, dom får minsann överleva. Ja jag får se om jag kommer se på den nya serien eller inte, ska bli skönt att bli av med Klaus i TVD i alla fall.
 
I andra CW nyheter så kan jag meddela att Hart of Dixie har blivit förnyad för en tredje säsong. Mina åsikter om dne här serien går verkligen upp och ner. Jag älskade den när Zoe och Wade var tillsammans men nu känns det inte alls lika roligt att titta. Jag hoppas verkligen att det inte blir något mellan Zoe och George. George kan gärna få gå o gräva ner sig någonstans, gillar verkligen inte hans karaktär.
 
Även Beauty and the Beast har blivit förnyad för en andra säsong.
 

Tävling med American Independent Week på Silver

 

Den 22 april drar den amerikanska indiefilmens nya mecka Tribeca filmfestival igång
och då firar kvalitetsfilmkanalen Silver detta med den tredje upplagan av
American Independent Week – en temavecka som förvandlar ditt vardagsrum till en filmfestival
med det bästa amerikansk indiefilm har att erbjuda. Mellan 22 och 28 april, visas amerikansk independentfilm
24 timmar om dygnet, sju dagar i streck på Silver.

 

I samband med denna kommer vi att ha en tävling där man kan vinna en cool tygkasse fylld med fyra filmer:
Moonrise Kingdom, Your Sister's Sister, Magic Mike och Take This Waltz.

 

Svara på frågan nedan och var med i tävlingen!

 

- Vad heter actionskådespelaren som medverkar i filmen Moonrise Kingdom?

 

Skicka ditt svar till [email protected] och märk mailet med "American Independent Week" senast den 28 April.

 

Tävlingen är nu avslutad! 

 

Under veckan visas bara klassiker och kritikerhyllade mästerverk ur genren amerikansk independentfilm.
Bland höjdpunkterna finns The Machinist med Christian Bale,
Bret Easton Ellisfilmatiseringen The Rules of Attraction med Kate Bosworth och Shannyn Sossamon,
Todd Fields In the Bedroom med Marisa Tomei och Tom Wilkinson, och Cameron Crowes hyllningsdokumentär Pearl Jam Twenty.

 

Independentfestivalen öppnar 22 april 20.00 med Todd Solondz Life During Wartime och avslutas med Michael Moores
prisbelönade Fahrenheit 9/11 28 april 22.00.


Kommande Film: Emanuel and the Truth About Fishes

 
Genre: Drama/Thriller
 
Skådespelare:  Jessica BielKaya Scodelario, Frances O'Connor med flera
 
En plågad ung kvinna (Emanuel) blir besatt av sin nya mystiska granne (Linda) som är slående lik hennes döda mamma. Emanuel erbjuder sig att vara barnvakt åt Lindas nyfödda dotter träder hon omedvetet in i en overklig värld.

Girls Just Wanna Have Fun

Komedi från 1985 med Sarah Jeesica Parker, Helen Hunt, Lee Montgomery och Shannen Doherty i huvudrollerna.
 
Året 1985. I en tid då pastell, pudelfrilla och pannband är lag drömmer tonårstjejen Janey om ett som dansare. Hon har bytt plugg elva gånger och vet att allt brukar vara sig likt. Men hennes nya skola är speciell. Den ligger i Chicago - och där görs det populära ungdomsprogrammet "Dance TV". Här träffar hon Lynne, också hon ett dansfreak iförd benvärmare, som lockar med sig Janey att provdansa. Allt är bäddat för framgång. Men millitanta pappor och rika rivaler gör allt för att stoppa dem. Återupplev känslan av det färgsprakande 80-talet i denna succé som för många betydde lika mycket som "Dirty Dancing".
 
Förrutom Dirty Dancing så har de 80-tals filmer jag har sett har inte direkt imponerat på mig så jag hade inte så stora förväntingar på den här filmen, men jag vart varken glatt överraskad eller besviken. Det är en helt okej film och det var roligt att se en ung SJP och Helen Hunt i huvudrollerna men den var inte mycket mer än okej. 
 
 

The Hunger Games: Catching Fire Teaser Trailer

 
Igår under MTV Movie Award släpptes en ny trailer för den uppkommande Hunger Games filmen Catching Fire. Även om jag läst boken och vet vad som kommer att hända i filmen så är det alltid roligt när det kommer en ny trailer. Filmen ser riktigt bra ut och jag hoppas att den är det också, men synd nog måste vi ju vänta ända till November för att få se den.
 
Ser ni fram emot Catching Fire?
 

Kommande Film: Romeo and Juliet

  
Genre: Drama
 
Skådespelare: Damian LewisDouglas BoothHailee Steinfeld, Ed Westwick och Stelland Skarsgård med flera.
 
Releasedatum: 25 Oktober (UK)
 
Om den förbjudna kärleken mellan en pojke och en flicka från två konkurrerande familjer.

Vad som nästan hände med dina favoritfilmer

 
Hittade en lite rolig video som visar vad som nästan hände med några av de största filmerna genom tiderna. Så om ni vill veta vem som nästan fick rollen som James Bond eller vem som nästan gjorde filmen om Titanic, ta en titt på videon ovan. Vill ni veta fler saker som nästan hände i Hollywood, klicka här.

Kommande Film: The Way, Way Back

 
Genre: Komedi
 
Skådespelare: Liam James, Sam Rockwell, Steve CarellAnnaSophia RobbToni Collette med flera.
 
Releasedatum: 5 Juli (USA)
 
Filmen handlar om 14-åriga Duncan och hans sommarlov som han spenderar med sin mamma Pam, hennes högdragna pojkvän Trent och hans dotter Steph. Duncan är inte så social och har svårt att passa in, men under sommaren bildar han en oväntad vänskap med Owen som är chef för vattenparken där Duncan jobbar. På grund av sin vänskap med Owen lyckas Duncan långsamt att öppna upp sig mer och mer och  börjar äntligen hitta sin plats i världen - allt under en sommar som han aldrig kommer att glömma.

Shameless US

Amerikansk TV-Serie från 2011 med bland andra William H. MacyEmmy RossumJustin Chatwin och Jeremy Allen White.

 

Välkommen hem till familjen Gallagher. Den försupne fadern Frank gör inte mycket för att hålla samman sin sexhövdade barnaskara och Gallagher-barnen har därför lärt sig hantera situationer som vanligtvis kräver en förälder helt på egen hand. Med mamman ute ur bilden får äldsta dottern Fiona kliva in för att se till att de yngre syskonen håller sig i schack. Äldste sonen Lip byter läxhjälp mot sexuella tjänster, mittenkillen Ian är förmodligen gay, tolvåriga Debbie stjäl pengar och barn, tioåringen Carl har sociopatiska tendenser och minstingen Liam är svart - hur nu det gått till.

 

I jakt på något nytt att se på så bestämde jag mig för att ge den Amerikanska versionen av Shameless en chans, har tänkt att jag ska göra det ett tag nu men har varit lite skeptisk eftersom det är en remake. Efter Amerikanska Skins så är jag inte direkt positiv när det kommer till Amerikanska remakes måste jag erkänna. Jag har även sett på brittiska Shameless vilket gjorde att jag tänkte att jag säkert skulle bli besviken. Men jag vart faktiskt positivt överraskad. I början var storyn väldigt lik den Brittiska versionen men snart så tog serien sin egen väg vilket jag gillar. Man vill ju inte se något som är kapat rakt av. Men den här serien får definitivt ett bra betyg av mig, den är underhållande och skådespelarna är duktiga. Rekomenderar den.

 

Än så länge har det kommit ut tre säsonger på tolv avsnitt vardera, den har blivit förnyad för en fjärde säsong som förväntas ha premiär i början av nästa år.
 

 


Gone

Amerikansk Thriller från 2012 med Amanda Seyfried i huvudrollen.
 
När Jills syster försvinner, blir hon övertygad om att seriemördaren som kidnappade henne för två år sedan har återvänt. Nu måste hon göra allt hon kan för att rädda sin syster även om det betyder att hon måste komma öga mot öga med sin kidnappare igen. 
 
Visst, den här filmen har sina stunder av spänning då den är riktigt intressant, men överlag tyvärr så faller den ganska platt. Den är ganska förutsägbar vilket jag alltid tycker det är tråkigt när filmer är, särskilt thrillers då ajg gärna vill se att de har en liten twist. Jag har inget emot Amandra Seyfried som sådespelerska men hon passade inte riktigt för rollen hon spelade i den är filmen, kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men det känns inte riktigt trovärdigt på något sätt. Ingen höjdarfilm alltså, men den är väl helt okej om man bara är ute efter lite tidsfördriv. 
 

Kaya Scodelario får en roll i 'Maze Runner'

Kaya Scodelario som är mest känd för sin roll om Effy i Skins har nu fått rollen som Teresa i den kommande filmen Maze Runner.
 
Maze Runner är baserad på boken med samma namn av James Dashner och kommer att handla om tonåringen Thomas som en dag vaknar upp i en hiss, utan något minne av vad som har hänt. Han kommer in i en värld där 60 unga killar har läsrt sig överleva i en fullkomligt avspärrad miljö där de livnär sig på deras eget jordbruk.
 
Andra skådespelare som är klara för roller i filmen är  Aml Ameen, Thomas Brodie-Sangster och Will Poulter.

Lista på Förnyade och Nedlagda TV Serier

För er som är nyfikna på vilka serier som har blivit förnyade och vilka som har lagts ned så tänkte jag lägga upp en liten lista på hur det ser ut just nu. Många serier väntar dock fortfarande på besked. Är det någon serie som inte är med som ni undrar över så skicka iväg en kommentar.
 
Förnyade:

2 Broke Girls (CBS)
American Horror Story (FX)
American Dad (Fox)
America's Next Top Model (CW)
Arrow (CW)
Awkward (MTV)
Baby Daddy (ABC Family)
Bates Motel (A&E)
Blue Bloods (CBS)
Bob's Burgers (Fox)
Bones (Fox)
Boardwalk Empire (HBO)
The Big Bang Theory (CBS)
Californication (Showtime) 
The Client List (Lifetime) 
Cougar Town (TBS)
CSI (CBS)
Dexter (Showtime)
Downton Abbey (PBS)
Elementary (CBS)
Family Guy (Fox)
Girls (HBO)
The Following (Fox)
The Good Wife (CBS)
Hawaii Five-0 (CBS)
How I Met Your Mother (CBS)
The Mentalist (CBS)
Mad Men (AMC)
Mike & Molly (CBS)
The Mindy Project (Fox)
NCIS (CBS)
NCIS: Los Angeles (CBS)
New Girl (Fox)
Person of Interest (CBS)
Pretty Little Liars (ABC Family)
Raising Hope (Fox)
The Simpsons (Fox)
Supernatural (CW)
Shameless (Showtime)  
Suits (USA)
Undercover Boss (CBS)
The Vampire Diaries (CW)
The Voice (NBC)
The X Factor (Fox)
Teen Wolf (MTV)
True Blood (HBO)
The Walking Dead (AMC)
White Collar (USA)
 
Nedlagda:

30 Rock (NBC)
666 Park Avenue (ABC)
90210 (CW)
Animal Practice (NBC)
Ben & Kate (Fox)
Do No Harm (NBC)
Don't Trust the B---- in Apartment 23 (ABC)
Emily Owens, M.D. (CW)
Fringe (Fox)
Gossip Girl (CW)
The Job (CBS)
Last Resort (ABC)
Made in Jersey (CBS)
The Secret Life of the American Teenager (ABC Family)
The Mob Doctor (Fox)
The Office (NBC)
Partners (CBS)
Private Practice (ABC)
Zero Hour (ABC)

MAMA

Skräck från 2013 med bland andra Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier och Isabelle Nélisse i rollerna.
 
Jeffrey (Coster-Waldau) pappa till Victoria (Charpentier) och Lilly (Nélisse) får väldigt bråttom hemifrån en dag, i panik tar han med sig barnen och åker iväg, det ända han säger till barnen när dom frågar vart mamma är, är att hon inte mår bra. Jeffrey får sladd på bilen och åker ner i skogen. De lyckas överleva och hittar en övergiven stuga. Det dom inte vet är att det finns någonting mer där. När pappan försöker skjuta Victoria så hindras han av någonting och försvinner. Victoria och Lilly blir nu ensamma kvar där.
Efter 5 års letande efter barnen av Jeffreys bror Lucas (Coster-Waldau) hittar man dom i stugan, undernärda och vilda. De adopteras av Lucas och Annabel (Chastain). Victoria och Lilly flyttar in men är det bara de två? 
 
Det här är vad jag skulle vilja kalla en riktigt bra skräckis! Jag satt på helspänn hela tiden och ville nästan inte se klart den, håret på armarna reste sig.
Man blev nästan direkt rädd och sen höll det i sig hela filmen ut. Skådespelet var riktigt bra. Det ända jag skulle kunna klaga på är att specialeffekterna hade kunnat gjorts bättre. En liten detalj till som störde mig är att det ser ut som att det alltid är ljust ute när man ser fönstren men det påverkade ändå inte själva filmen, jag tänkte mest på det i efterhand. Det absolut bästa med filmen var barnens skådespelarinsatts. Handlingen i filmen var också bra, den höll måttet för en skräckfilm. Vill man bli riktigt rädd ska man verkligen gå och se MAMA.
 

Kommande Film: Carrie

Genre: Skräck/Drama
 
Skådespelare: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore med flera.
 
Releasedatum: 25 Oktober
 
Carrie White är en ensam och tafatt tonåring som ständigt blir mobbad i skolan av sina kamrater, och misshandlas hemma av sin religiösa mamma. Men Carrie har en hemlighet: Hon har välsignats med den skrämmande kraften att kunna flytta saker med tankekraft. När hennes kamrater bestämmer sig för att förnedra henne på balen, kommer de snart att lära sig en dödlig läxa.

Uppdatering om Ravenswood

Äntligen har det kommit lite ny information om ABC Family's nya serie Ravenswood som kommer i Oktober. Serien kommer att handla om fem främlingar som plötsligt länkas av en dödlig förbannelse som plägar staden, vilket för att de måste börja gräva i deras hemstads mystiska förflutna innan det är för sent.
 
Tre av seriens huvudkaraktärer kommer att intriduceras i PLL's Halloween avsnitt i Oktober. Här kommer lite information om dessa tre karakäter:
 
Miranda är en livlig 17-åring som väte upp i fosterfamiljer vilket har gjort att hon är både självständig och självsäker.  Men hon använder sin kvickhet för att dölja sina känslomässiga ärr, kan du dock ta dig förbi hennes hårda yttre så har du en lojal vän resten av livet.
 
Abel beskrivs som en snygg 17-åring som är lite av en ensamvarg. Kanske har han något mörkt innom sig, eller så är han bara sårad och försöker att dölja det. Det är svårt att vinna hans tillit men när du en gång har lyckats så kommer han aldrig att svika dig.
 
Olivia är Abels tvillingsyster och en föredetta studentbals-drottning som kämpar mot "a recent fall from grace". Hon brukade vara en bekymmerslös och glad tonåring men nu ifrågasätter hon vad som egenligen är viktigt, vad som inte är det och vilka hennes riktiga vänner är då de plötsligt ryggarna mot henne.
 
Låter som att det här han bli riktigt intressant, ser fram emot att få veta mer än de andra karaktärerna och det ska bli roligt att se vilka som får rollerna.
 

The Host

Science fiction-drama från 2013 med Saoirse Ronan, Max Irons, Jake Abel och Diane Kruger med flera i huvudrollerna.
 
Jorden har invaderats av en annan art som raderar människornas minnen och tar över deras kroppar. Det här är framtiden och mänskligheten är nästan utrotad. Men människornas känslor är starkare än de andra arterna de har tagit över och vissa klarar att kämpa emot inifrån. Det finns en grupp fria människor kvar som fortfarande kämpar emot, Jared Howe och Melanie Stryder är två av dem. Melanie tas över av ”Wanderer” - en utomjording som levt på många olika planeter. Men om Melanies minnen har överlevt tillsammans med hennes känslor så kan hon kämpa emot. Det här är början på en annorlunda kärlekshistoria…
 
Jag vart inte alls imponerad av den här filmen och enligt mig kändes den tyvärr bara trög och lång. Även om själva handlingen är intressant och skådespelarna gör ett hyffsat bra jobb så är den här filmen inte mer än medelmåttig och det känns som om den aldrig riktigt kommer till skott. Hela filmen har ett lågt tempo och händer aldrig något sådär riktigt spännande vilket gjorde att jag snabbt tröttnade. Lite mer action hade definitivt livat upp filmen. Även om kärlekscenerna var rättså många så kändes hela kärleksdelen av filmen icke trovärdig och jag kände ingen som helst sympati eller så för karaktärerna. Lite av en besvikelse helt enkelt.
 
 

Kommande Film: This Is the End

 
Genre: Action/Komedi
 
Skådespelare: James Franco, Seth Rogen, Jay Baruchnel och Jonah Hill med flera.
 
Releasedatum: 4 Oktober (Sverige)
 
Det är fest hemma hos James Franco när jordens undergång närmar sig. Jay Baruchel, Seth Rogen och en bunt andra filmstjärnor förbereder sig bäst de kan för apokalypsen.

Fun Facts: How I Met Your Mother

1. Karaktären Barney Stinson är döpt efter en heroin langare från boken 'LA Confidential' av James Ellroy.
 
2. I serien ska Lily, Ted och Marshall alla ska vara lika gamla, men i verkligheten så är Josh Radnor (Ted) och Alyson Hannigan (Lily) 6 år äldre än Jason Segel (Marshall).
 
3. Cobie Smulders är precis som sin karaktär Robin från Vancouver.
 
4. Alyson Hannigan var gravid under stora delar av inspeningen av säsong 4 men efersom producenterna inte ville att Lily skulle vara gravid så använde man sig av olika "TV tricks" för att föröka gömma magen. I avsnittet The Possimpible så får vi dock se Alysons gravida mage när hon ska ha vunnit en korvätartävling.
 
5. I samband med detta fick producenterna även reda på att Colibe Smulders var gravid och hade nu fullt upp med att gömma två gravidmagar i serien. 
 
6. Flera av skådespelarnas livsparterners har kunnat setts i serien. Bland anant så spelas Lily's ex Scooter i serien av Neil Patrick Harris' man David Burtka och Alyson Hannigans man Alexis Denisof spelar ingen mindre än Robins kollega Sandy Rivers.Vi kan även se Colbie Smulders man Taran Killam i flera avsnitt som Gary Blauman.
 
7. I serien så får man aldrig veta vad Barney faktiskt jobbar med, varje gång någon frågar så svarar han bara 'Please'!
 
8. Alla Lyndsy Fonseca och David Henrie's (Ted's barn) scener spelades in under första säsongen så att de skulle vara i samma ålder under hela serien. De spelade även in en scen till seriens kommande avslutande avsnitt.
 
9. I ett avsnitt i säsong 7 så kan man se 'Conan OBrien i bakgrunden på MacLaren's Pub.
 
10. Från början var det meningen att Marshall skulle vara hypokondriker, men detta togs bort. 
 

Case 39

Skräck från 2009 med bland andra Renée Zellweger, Jodelle Ferland och Bradley Cooper. 
 
Socialarbetaren Emily Jenkins tror att hon sett det mesta innan hon tar sig an sitt hittills svåraste fall, den plågade tioåringen Lilith Sullivan. Emilys värsta farhågor besannas när föräldrarna försöker döda Lilith, deras enda dotter. Emily räddar henne och bestämmer sig för att själv ta hand om henne tills dess att en lämplig fosterfamilj går att finna. Det är vid det laget den verkliga skräcken börjar..
 
Jag skulle inte riktigt kalla den här filmen för en skräckfilm, för särskilt läskig är den inte, men jag tyckte ändå att den var ganska bra. Den var spännande och man satt hela tiden och undrade över vad som skulle hända. Något förutsägbar måste jag dock säga att den var då jag förstod ganska tidigt att föräldrarna inte var the bad guys utan att det var Lilith det var något fel på. Jodelle gör ett bra jobb med att spela creepy, Reneé är jag dock inget stort fan av, men hon var väl ändå helt okej även om jag hellre sett någon annan i huvudrollen.
 

 
 
RSS 2.0