Brave

Brave eller Modig som den heter på svenska är en animerad familjefilm från 2012 med röster av bland andra Kelly Mcdonald, Billy Connolly och Emma Thompson.
 
Sedan urminnes tider har berättelser om storslagna strider och mystiska legender gått i arv till kommande generationer bland de karga och hemlighetsfulla högländerna i Skottland. I Modig får en ny berättelse sin början när den modiga Merida konfronterar traditionen, ödet och de mest fruktansvärda odjur.
 
Jag har en speciell platsi mitt hjärta för animerade filmer då jag gillar hur mysiga och härligt barnsliga dom är. Den här filmen är inget undantag, den är mysig och lämnar en med en lyckokänsla i kroppen. Dock vart jag lite smått besviken då den inte var riktigt så bra som jag hade hoppats. Tyvärr kändes den lite långtråkig på sina håll och sjävla handlingen känds inte alltid jättespännande. Men över lag så är det ändå en helt okej film.
 

My Mad Fat Diary

My Mad Fat Diary är en brittisk drama-komedi serie från 2013 med Sharon Rooney i huvudrollen som överviktiga Rae och som precis har kommit ut från ett mentalsjukhus där hon ar spenderat fyra månader på grund av sitt självdestruktiva beteende. Nu börjar hon att återskapa sin vänskap med sin bästa vän Chole som är omedveten om Raes problem och tror att hon har spenderat de senaste månaderna i Frankrike.Nu försöker Rae få ordning på sitt liv, bli av med sina psykiska promblem och skaffa nya vänner. Serien är baserad på Rae Earls bok  "My Fat, Mad Teenage Diary".
 
Ett stort fan av Skins som jag är så har jag längtat efter att det ska komma någon ny brittisk ungsomsserie som jag kan titta på. Så efter att ha hört mycket positivt om den här serien så fick jag ju lov att ge den en chans. Och jag måste säga att jag gillar den. Visst, den är inte den bästa serien som någonsin gjorts, men den har något speciellt och jag tror att många ungdomar kan relatera till huvudpersonen. Synd bara att det är så några avsnitt! 
 

The Impossible

Drama från 2012 med Naomi Watts, Ewan McGregor och Tom Holland i huvudrollerna.
 
Maria, Henry och deras tre söner är på semester i det tropiska Thailand. När familjen njuter av solen vid poolen slits paradiset i bitar av den enorma våg som drar med sig allt i dess väg och splittrar familjen. Filmen är baserad på en sann historia om en av de tusentals familjer som drabbades av den ofattbara katastrofen 2004. Den visar hur familjen kämpar för sitt liv, men också hur främlingar hjälpte och stöttade varandra för att överleva tillsammans.
 
En fruktansvärt hemsk och hjärtskärande men ändå helt underbar film. Överdriver int när jag säger att jag satt och bölade under i princip hela filmen. Om man inte fäller en enda tår så är man definitivt gjord av sten. Filmen är otroligt välgjord, med br effekter och suveränt skådespeleri. Naomi Watts förtjänar definitivt oscars nomineringen som hon fick för sin insats. En annan skådespelare som jag tyckte gjorde ett rktigt bra jobb var nykomligen Tom Holland som spelar familjens äldsta son. Hans insats var otroligt trovärdig och gripande. Jag lovar att ni inte blir besvikna om ni bestämmer er för att ge den här filmen en chans. Men räkna med ett ituslitet hjärta och mycket tårar.
 

Fun Size

Komedi från 2012 med Victoria Justice, Jane Levy, Thomas Mann och Chelsea Handler med flera i huvudrollerna.
 
Wren går sista året i High School och gör allt för att försöka komma ifrån sin dysfunktionella familj. Det är dock lättare sagt än gjort då hon på Halloween måste vara barnvakt åt sin lillebror Albert så att hennes mamma kan gå på fest med sin betydligt yngre pojkvän. Men när Wren tar med sin lillebror för att gå bus eller godis så försvinner han i folkmassan, nu måste hon med hjälp av sin bästa vän April, Rosevelt, en snäll nörd som har en sruch på Wren och hans bästa kompis Peng, ge sig ut för att hitta sin lilleror innan hennes mamma upptäcker att hon har lyckats tappa bort honom.
 
En rolig och lite lagom töntig film som absolut faller mig i smaken. Även om jag störde mig på vissa detaljer i filmen så var den faktiskt riktigt bra. Perfekt när man vill få sig ett gott skratt. Jag tycker att skådespelarna gör ett helt okej jobb, vissa bättre än andra dock. Det är ju absolut inget mästerverk, men jag kan absolut rekomendera den till den som inte har så jättehöga krav. 
 

Pressvisning: Beautiful Creatures

Thriller/Romantik från 2013 med Alden Ehrenreich, Alice Englert, Emma Thompson & Jeremy Irons i rollerna. Baserad på boken av Kami Garcia och Margaret Stohl med samma namn.
 
Ethan Wate bor i den lilla staden Gatlin och drömmer om en tjej varje natt i flera månader utan att förstå varför just hon uppenbarar sig i hans drömmar. En dag kommer Lena Duchannes till staden, systerdotter till den mystiska Macon Ravenwood. Från den dagen hon kom så börjar oföklarliga saker att inträffa och alla invånare riktar anklagelserna mot samma person, Lena. Ethan ser igenom Lenas fasad och dem blir snabbt förälskade. Vad Ethan inte vet är att det inte är en slump att de har träffats, men hur kommer han reagera när han till slut får reda på vem hon egentligen är?
 
Jag hade ganska stora förväntningar på den här filmen, hade hört att boken är riktigt bra och jag brukar älska filmer i den här stilen. Men, som vanligt när man har för stora förväntningar så blir man besviken. Jag tycker inte att den levde upp till den standarden jag trott och jag tycker att hela filmen är lite halvdan.  Överlag är skådespelarna riktigt bra, förutom huvudrollsinnehavarna som jag tycker hade kunnat varit betydligt bättre, de kändes tillgjorda, stela och icke trovärdiga i jämförelse med dem andra skådespelarna. Handlingen är bra, spännande, gripande, halvrolig och intressant men utförandet blir lite småsegt. Jag tror den gör sig mycket bättre i bokform än på vita duken, den blir lite odetaljerad och jag skulle velat se lite mer djup i den. Någonting som faktiskt var riktigt bra med filmen var dock att den var väldigt välgjord och specialeffekterna var överlag riktigt riktigt imponerande. Tyvärr räcker det inte riktigt för att få mig att älska filmen, men det räcker för att få mig att beskriva den som klart sevärd.
Jag däremot hade inga förväntningar över huvud taget. Jag tyckte att den var hur bra som helst.
Jag blev positivt överraskad av filmen. den har gjort stort intryck på mig, jag rekomenderar alla som är intresserade av den här typen av film att verkligen gå och se den.
Det bästa med filmen var skådespelet och specialeffekterna, det är roligt att se en film med skådespelare som man inte sett så mycket av tidigare, det ger ett verkligt intryck, mer trovärdigt.
Men handlingen var sådär, det tog tid innan man fick några svar på alla frågor man hade, den kunde även kännas seg på sina ställen, men ganska bra var den.
Bland de bästa effekterna jag sett på länge, storslaget!!! Jag fick rysningar i hela kroppen när det verkligen blev spännande.
En mycket bra film, perfekt för vita duken.
 
Filmen har Sverige premiär 13 Februari 2013!
 
Vi vill tacka Nordisk film för att vi fick gå på denna pressvisning.
 

Kommande Film: Stuck in Love (Writers)

 
Genre: Drama/Komedi
 
Skådespelare: Logan Lerman, Lilly Collins, Greg Kinnear, Kristen Bell mf.
 
Releasedatum: 19 April 2013 (USA)
 
En hyllad författare, hans ex-fru och deras barn som är i tonåren förlikar sig med svårigheterna när det kommer till kärlek i alla dess former under ett händelserikt år. 

Emma Roberts får roll i den nya serien "Delirium"

Det är nu klart att Emma Roberts återvänder till TV, hon har nämligen fått rollen som Lena Holoway i FOX plotavsnitt för den nya serien Delirium som är baserad på böckena av Lauren Oliver med samma namn. 
 
Serien utspelar sig i en alternativ värld där civilisationen delvis har förstörts av krig och där en totalitär regering lär ut att kärlek är en sjukdom som måste botas. En operation är därför obligatorisk för alla över 18 för att bota denna sjukdom, Lena som är 17 år har 95 dagar kvar till sin planerade behandling, då händer det otänkbara, hon blir kär. 
 
Det är ännu oklart när serien kommer att ha premiär.
 
Källa

Kommande Film: Love and Honor

 
Genre: Drama
 
Skådespelare: Liam Hemsworth, Teresa Palmer, Aimee Teegarden mf.
 
Releasedatum: 20 Mars 2013
 
Under en permission lämnar Dalton och Mickey armén för att åka och hälsa på Daltons flickvän. Då händer det den kaxige Mickey allra minst hade väntat sig - han blir förälskad i en av hennes kompisar. Och plötsligt är han mitt i en kamp mellan kärleken och plikten.

Två nya serier till ABC Family

Orginalbilder här
 
Igår blev det klart att kanalen ABC Family har plockat upp två nya piloter, serierna heter Twisted och The Fosters och är båda dramaserier som kommer att ha en timmes långa avsnitt. Båda serierna kommer att börja spelas in nu i vår för att sedan ha premiär i sommar. 
 
Twisted är en deckarserie som kommer att handla om en karismatisk 16-åring med ett svårt förflutet som nyligen har återförenats med sina två bästa tjejkompisar från barndomen. Snart blir han dock blir misstänkt för mord när en student hittas död i sitt hem. I huvudrollerna kommer vi att kunna se skådespelarna Avan Jogia (Victorious), Maddie Hasson (The Finder), Kylie Bunbury (Prom), Kimberly Quinn (Terriers), Sam Robards (Treme, Gossip Girl) och Denise Richards (Two and a Half Men).
 
The Fosters kommer att följa en familj med medlemmar av olika etnisk bakgrund, några är biologiska barn och några är fosterbarn som alla blir uppfostrade av två mammor. Några av skdespelarna vi kommer att kunna se är Teri Polo (Meet the Parents), Sherri Saum (In Treatment), Jake T. Austin (Wizards of Waverly Place), Hayden Byerly (Parenthood), David Lambert (Aaron Stone), nykomlingen Maia Mitchell, Danny Nucci (Titanic) och Cierra Ramirez (The Secret Life of the American Teenager). Seriens produktionsledare är Jennifer Lopez. 
 
Jag uppdaterar er mer om dessa serier när det kommit lite mer information!
 

Ny Serie: Arrow

Eftersom att Arrow har premiär ikväll klockan 20.00 på Kanal 5 så tänkte jag att jag skulle skriva några rader om mina åsikter om serier för er som är veliga över om ni ska ge den en chans eller inte. 
 
Serien handlar om miljardärssonen Oliver som efter ett skeppsbrott och fem år på en öde ö kommer tillbaka till sin hemstad Starling. Han bestämmer sig för att använda sina överlevnadskunskaper till att bekämpa den grova brottsligheten.
 
Det här är en serie som jag tror passar de flesta, den har både action, drama och romantik och det händer alltid något spännande vilket gör att den aldrig är tråkig. De flesta skådespelarna gör ett bra jobb, förutom en och annan som jag stör mig lite smått på. Men det är ju bara min åsikt. För mig är det ingen WOW viken supedupermegaawesome serie, men den är helt okej att fördriva tiden med och för det mesta är den sådär härligt spännande så att man inte kan låta bli att sugas in och bara vilja se mer och mer. Än så länge är den inte heller sådär förutsägbar som vissa serier kan vara vilket är ett plus för mig. 
 
Det är en serie som jag kan rekomendera helt enkelt, så ge den en chans ikväll om ni inte redan gjort det!
 

The Carrie Diaries - Mina Åsikter

Nu har det kommit ut 4 avsnitt av The Carrie Diaries och jag tyckte att det var dags att jag delade med mig lite om mina åsikter och tankar kring serien så här långt. Det är fortfarande svårt att säga om det kommer bli en serie som man tittar slaviskt på eller inte men man kan ändå redan se mycket av series potential.
 
Handlingen gillar jag starkt, jag är lite svag på high school serier måste jag erkänna och även om det e lite annorlunda eftersom den här serien utspelar sig under 80-talet så gillar jag det! Många har klagat på att huvudkaraktären inte alls liknar Carrie i SATC men jag tycker inte att det spelar någon roll om jag ska vara ärlig. Jag har knappt tänkt på det heller, det här är ju ändå en separat serie och jag tycker att det är bra att de valde en skådespelerska som gör ett bra jobb, inte en som bara är lik vuxna Carrie. 
 
På tal som skådespelarna så är jag faktiskt riktigt nöjd med dom, det är ingen som jag stör mig sådär förbannat på som det kan vara i vissa andra serier. AnnaSophia Robb är riktigt duktig och jag gillar att de inte har helt okända skådisar utan några som man redan känner till och gillar. Eller ogillar vilket många säkerligen gör. Men hursom så är jag i alla fall nöjd med skådespelarna och de har alla bra kemi med varandra vilket är ett stort plus. 
 
Jag måste erkänna att även om jag såg fram emot den här serien väldigt mycket så var jag lite orolig att jag skulle bli besviken. Kanske att det skulle vara jobbigt att det utspelade sig för ca 30 år sedan eller att karaktärerna skulle vara tråkiga och utan djup. Men jag vart faktiskt inte alls besviken, jag gillade den precis så mycket som ajg trodde att jag skulle gilla den vilket jag e riktigt glad över. Det är en sån där feel good serie som har humor, romantik, sorg och djup. En serie för mig helt enkelt.
 
Så har ni ännu inte kollat in serien så tycker ja att ni ska ta och göra det!
 

Vinn platser på förhandsvisning av Teen Wolf

Den 13 februari har MTV en exklusiv förhandsvisning av serien Teen Wolf och nu har ni chansen att vinna platser! Följ bara instruktionerna på bilden nedan så kan du bli en av de lyckliga vinnarna.
 

 

Läs mer om Teen Wolf och tävlingen här:

 

http://www.mtv.se/nyheter/24237-instatavling-iamteenwolf

http://www.mtv.se/nyheter/24273-teen-wolf-handling


Berättelsen om Pi

Berättelsen om Pi, eller Life of Pi som som den egentligen heter, är en äventyrs/Drama film från 2012 med Suraj Sharma i huvudrollen. Baserad på Yann Martels bok med samma namn.
 
Pi är en ung man som bor med sin familj i Indien där hans familj bland annat äger en djurpark. När familjen beslutar att flytta djurparken så tar dem allt dem äger och kliver på färjan som ska ta dem på nya äventyr i ett helt annat land. Men allt blir inte som planerat, under en stormig natt så skjunker skeppet till havets botten och Pi blir den enda överlevande människan. Nu måste han hålla sig levande i sin ensamhet i en livbåt på Stilla havet, men han är inte helt ensam, med sig har han den inte så vänliga bengaliska tigern Richard Parker. Tillsammans ger dem sig ut på ett äventyr som ingen någonsin kan drömma om.
 
Otroligt vacker film, jag satt med gåshud för den är så fantastiskt välgjord, vacker, spännande och helt fantastisk. Den har allt, sorg, humor, spänning och man sitter som hypnotiserad av filmens alla effekter och färger. Skådespelarna gör ett riktigt bra jobb även fast det inte är några stora namn i rollistan. Den blir lite långrandig i mitten, men man sitter ändå helt fängslad av hur välgjord den är så det gör ingenting, man bara njuter av denna makalösa film. Se den, det är allt jag kan avsluta med, helst i 3D.
 
Filmen kommer ut på Dvd och Blu-Ray den 24 April 2013.
 

Nu är vi tillbaka!

Vi ber om ursäkt för att det har varit så tomt här på bloggen på senaste tiden, men vi har haft fullt upp med annat så bloggen har inte prioriterats. Förhoppningsvis kommer det att bli bättre framöver! 
 
Nu behöver vi dock er hjälp! Vad vill ni se mer av på bloggen och vad vill ni se mindre av? Kom jättegärna med förlag på olika inlägg så att vi kan förbättra oss!
 
Update: Nu är även en ny design på plats! Hoppas att ni gillar den.

 
 
RSS 2.0