Apornas planet (R)evolution

Sci-Fi/Action film från 2011 med Andy Serkis i rollen som Caesar, en minst sagt unik apa. James Franco, Tom Felton och Christopher Gordon har medverkar också i filmen.
 
På jakten efter ett botemedel mot alzheimers framställs ett preparat som inte bara ska bota den grymma sjukdomen utan som också kan öka intelligensen på användaren. Preparatet testas på schimpanser och dem verkar ha lyckats med det omöjliga. Men någonting går fel och schimpansen dem testat preparatet på blir otroligt aggresiv och dem tvingas avliva henne och alla dem andra aporna. Vad dem inte visste var att det inte var preparatets fel att hon blev aggresiv, hon hade i hemlighet fött en unge och ville skydda den.
 
Will Rodman, som varit hjärnan bakom preparatet kan inte avliva den lilla schimpansen utan beslutar att ta med den hem till sig. Det visar sig snart att apan, som han döper till Caesar, fått preparatet i generna och utvecklas snabbt och blir snart smartare än många människor, och han gillar inte hur människorna använder sig intelligens. Detta blir början på en kamp om vilken art som egentligen är planetens härskare.
 
Jag hade inte jättestora förväntningar på den här filmen men den var lite bättre än vad jag trott. Det är en bra handling, spännande, gripande och man vet inte om man tycker att Will gör rätt eller fel och man sitter och har ett dilemma med sig själv för man vet inte vad man ska tycka. Skådespelarna gör ett jättebra jobb. Jag visste inte att det var någon som "var apan", utan jag trodde den var helt datagjord men Andy Serkis har gjort ett grymt jobb som lyckats lura mig helt. Filmen är riktigt välgjord, till exempel Caesar som bebis är så bedårande söt att man nästan tror att han är äkta, mitt hjärta smälte på en gång och jag skulle inte tacka nej till en liten schimpansbebis efter att ha sett den här filmen. Tyvärr så är filmen lite småseg i mitten, det blir mycket blabla och sånt tycker jag drar ner betyget lite. Men på slutet börjar det hända saker igen och gör att man inte hinner tappa intresset helt. Helt klart en välgjord och sevärd film, men kanske inte en personlig favorit.
 

Kommentarer

» Ingen reklam för din blogg

» Ingen reklam för tävlingar

» Ingen reklam för frågestunder


« Namn

« Mail (visas ej)

« BloggSpara uppgifter?


Trackback