Walk the Line

Drama/Musikfilm från 2008 med Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon i huvudrollerna. Filmen är baserad på musikern Johnny Cass liv. 
 
Johnny Cash var en av världens mest älskade musiker innan han gick bort år 2003, Walk the Line är filmen om hans liv och hans resa från okänd försäljare till superkändis. Från ingenstans kom kändisskapet som en chock och han fick lov att jonglera livet på turné med några av den tidens största stjärnor, bland andra den väldigt vackra Jane Carter, med livet som familjefar, något som inte fungerade felfritt och han hamnade i missbruk och trubbel. Walk the line är historien om Johnny Cashs kamp att överleva kändisskapet utan at förlora allt han hade. 
 
Jag hade velat se den här filmen länge men det tog fem år efter att den kom ut tills min pojkvän insisterade att det var dags att se den som jag faktiskt tog mig tid och gjorde det, och jisses vad han hade rätt. För det första, skådespeleriet, Joaquin och Reese gör sina roller otroligt bra, dem är trovärdiga i sina roller och kemin mellan dem är helt enkelt perfekt, dem kunde inte valt bättre skådespelare i rollerna. Filmen är fantastiskt välgjord, allt från stylingen till ljussättningen är magisk och det känns som om man är tillbaka i tiden då det faktiskt hände på riktigt. Musiken, dem gammaldagsa soundet och känslan som dem fått fram i filmen är helt otrolig och man sitter som klistrad genom hela filmen. Jag har aldrig varit något fan av Johnny Cash men man behövde inte vara det för att bli helt förälskad i musiken och i honom. Se den, bara se den!

Kommentarer
Karin

Älskar Walk the Line så mycket. Skådespelarna. Musiken. ALLT!

2013-03-14 @ 17:56:31
URL: http://karinsuniversum.blogg.se/

» Ingen reklam för din blogg

» Ingen reklam för tävlingar

» Ingen reklam för frågestunder


« Namn

« Mail (visas ej)

« Blogg



Spara uppgifter?


Trackback