The Help


The Help, eller Niceville som den heter här i sverige, utspelar sig i Mississippi på 60-talet under medborgarrättsrörelsen. En ung kvinna vid namnet Skeeter bestämmer sig för att skriva en bok som visar saker och ting ur de svarta hembiträdernas synvinkel. Skeeter kompis hembiträde är en första att öppna sig och Skeeter intervjuar henne för sin bok, snart träder fler fram och hjälper Skeeter att skriva klart boken.

Jag brukar gilla sådanna här filmer som utspelar sig längre tillbaka i tien och den här filmen gjorde mig inte besviken. Det är en otroligt fin historia om mänskliga rättigheter och hur något så litet kan förändra så mycket. Jag tycker att det är viktigt att uppmärksamma att det faktiskt fanns en tid då svarta människor i praktiskt taget var slavar till de vita, vilket den här filmen gör.

Skådespelarna gjorde även ett riktigt bra jobb, Emma Stone har huvudrollen och hennes presation besviker mig inte som vanligt. Hembiträdet Aibileen spelas av Viola Davis som inte heller sviker. Det är för många skådespelare för att gå in i detalj på alla med överlag så gjorde dom ett mycket bra jobb.




Kommentarer

» Ingen reklam för din blogg

» Ingen reklam för tävlingar

» Ingen reklam för frågestunder


« Namn

« Mail (visas ej)

« Blogg



Spara uppgifter?


Trackback