Downloading Nancy


I morgon 01.00 på filmkanalen silver visas Downloading Nancy från 2008. Jag fick äran att se den innan den visas imorgon.

Nancy är en djupt deprimerad hemmafru som skadar sig själv och som som söker efter sin räddning på internet efter att hennes förhållande med sin make Albert hållet på att rasa samman totalt. Hon kommer i kontakt med Louis, som lovar henne att han ska befria henne från hennes demoner. Hon flyr till honom men lär sig att livet kanske inte kan räddas så lätt som hon hoppats. Filmen kantas av bråk, sex, kärlek och tortyr, allt på jakt efter Nancys lycka och sanna jag.

Jag är lite allergisk mot den här sortens filmer, jag tycker dem är riktigt långtråkiga. Mörka dramafilmer där allting känns deprimerande och som man inte riktigt förstår vad den handlar om är ingenting för mig. Den skulle kunnat vara bättre än den är, det är en sjuk historia och om dem gjort filmen bättre så hade den kunnat få bättre betyg, men eftersom den är som den är så blir betyget där efter. Jag tycker filmen var händelselös, långdragen och jag tycker skådespelarna kunde varit bättre, men, jag vet att det är en väldigt populär film som fått bra betyg av andra som gillar den typen av filmer så jag rekommenderar er ändå att se den så att ni kan skapa er egen åsikt. Men för mig, bottennapp.


Make It or Break It läggs ned


ABC family serien Make It or Break It får ingen fjärde säsong. På grund av dåliga tittarsiffror har kanalen bestämt sig för att lägga ner serien. Den tredje säsongen får endast åtta avsnitt och den 14 Maj visas seriens sista avsnitt i USA.

The Avengers

Action/Sci Fi film från 2012 med bland annat Robert Downey Jr, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson och Chris Evans i huvudrollerna.

Det är en bit fram i framtiden, en grupp utstötta individer med superkrafter som kallas in för att rädda jorden från att övertas av styrkor från yttre rymden som leds av Loke, Thors onda bror som planerar att ta över hela universum. Tillsammans med organisationen S.H.I.E.L.D måste dem få tillbaka källan som kan ge obegränsat med energi och kraft att förstöra hela jorden. Iron man, Thor, Hulken, Captain America, tillsammans bildar dem gruppen The Avengers, och allting vilar på deras axlar om jorden och resten av universum ska klara sig undan oskadd.

Bästa filmen på mycket mycket länge! Jag älskar alla delar av den, den är rolig, spännande, lite småsorglig och helt enkelt riktigt bra! Skådepelarna gör ett makalöst jobb, 3D effekterna är grymma och allting från replikerna till klädvalen är perfekta. Med sin humor, spänning och riktigt bra effekter är The Avengers verkligen värd sitt höga betyg!
The Reaping

Skräck från 2007 med Hilary Swank och AnnaSophia Robb i huvudrollerna.

När en pojke dör under märkliga omständigheter börjar en rad mystiska fenomen som liknar bibelns tio plågor att ske i en liten stad vid namn "Haven" djupt in i bibelbältet i Louisiana. En föredetta kristen missionär som nu arbetar med att avslöja religiösa fenomen blir dit skickad för att utreda saken.

Jag tycker inte riktigt att den här filmen är tillräckligt läskig för att kallas skräck även om man sitter lite på helspänn under vissa delar. Det är en intressant historia som kan vara lite knepig att följa ibland, det är mycket information och ibland hängde jag inte riktigt med. Blev även lite förvirrad av huvudpersonens drömmar/flasbacks, som kan vara lite avåra att tyda. Man vet liksom inte om det är verklighet eller inte. Över lag så är det en helt okej film, sevärd för den som gillar sånna här slags filmer. Skådespelarna gör ett bra jobb, är inget jättefan av Hilary Swank men hon var bra i den här filmen fakiskt. AnnaSophia Robb är duktig som vanligt!American Independent Week

 

Den 30 april - 6 Maj lanserar filmkanalen Silver American Independent week då dem kommer visa en uppsjö med kritikerrosade filmer och riktiga klassiker under hela dagarna och nätterna! Vi på The Movie Diaries har fått äran att tjuvkika på några av filmerna och recensioner på Downloading Nancy, Me and You and Everyone We Know och Pretty Persuasion kommer upp inom kort! Ni som har filmkanalen kan kolla in hela filmschemat här.

sen pretty persuasion

Morning Glory


Komedi från 2010 med Rachel McAdams, Harrison Ford och Diane Keaton i huvudrollerna.

Becky är en hårt arbetande producent för ett morgon TV-program, eller hon var i alla fall det tills att hon blev avskedad. Desperat efter ett nytt jobb får hon äntligen en intervju på en kanal som behöver en ny producent för programmet "Daybreak" som kämpar för att få vara kvar på TV. Jobbet är dock svårare än Becky hade tänkt sig och nu måste hon göra sitt bästa för att rädda programmet.

En helt okej film som är lite långtråkig på sina håll men är väldigt rolig på sina håll. I slutändan känns det ändå som en bra film och när den är slut lämnas man med en riktig feel-ggod känsla. Skådespelarna gör ett bra jobb särskligt Rachel McAdams som spelar huvudrollen som Becky. Jag rekomenderar alla som vill se den att se den och få sin egen uppfattning.


Dagens fråga

Vi fick en förfrågan av Linda att skriva om lite bra serier som går just nu och vilka dagar dom sänds i USA så jag tänkte göra ett inlägg ifall det är flera som är intresserade.

Här är alltså en lista på de serier som jag kan komma på just nu, dagen jag har skrivit är dagen efter som avsnittet kommer ut i USA alltså den dag då vi i Sverige kan kolla på avsnittet på internet eller ladda ner.

Måndagar Desperate Houswives (Serieavslutning 13/5), GCB, Game of Thrones

Tisdag Make It or Break It, Gossip Girl, How I Met Your Mother, Hart of Dixie

Onsdag 90210, The L.A. Complex, New Girl

Torsdag Top Model, Don't Trust the B---- in Apartment 23

Fredag The Secret Circle, The Vampire Diaries, Grey's Anatomy

Lördag Supernatural, 2 Broke Girls, Nikita

Undarar ni över något så är det bara att fråga på!The Lying Game får en andra säsong!


Jag har varit lite smått orolig att The Lying Game skulle läggas ner efter endast en säsong men igår kom det goda nyheter. Serien kommer tillbaka till ABC family för en andra säsong. Jätteroligt tycker jag eftersom jag verkligen fastnade för den här serien och vill se hur det går.

Den nya säsongen börjar spelas in i sommar och kommer att ha premiär i vinter.


Pippa Lee´s hemliga liv


Drama från 2010 med Robin Wright Penn, Blake Lively, Winona Ryder mfl i rollerna.

Pippa Lee är en kvinna i 50års åldern som ser ut att ha allt man kan önska sig, en kärleksfull man, två barn, ett fint hus och har massor av vänner som älskar henne. Men en morgon när Pippa kommer ner i köket har någon stökat ner och förstört det totalt och denna morgon är bara början, hela Pippas liv rasar samman när dem avslöjar att det är Pippa själv som går i sömnen. Händelserna får Pippa att tänka tillbaka på sitt liv och hur hon kommit dit hon är idag. Man får följa hennes liv från hennes födsel, under hennes uppväxt med en missbrukande mamma och under tiden hon träffade sin 30år äldre make.

Seg är det första ordet som kommer upp i mitt huvud när jag tänker på den här filmen. Den är långdragen, ointressant, rörig och ingenting känns som om det hör ihop, det är minst 4 olika historier på en gång i den här filmen, en om Pippas uppväxt, en om hennes liv med hennes man, en om hennes sömngång, och en om hennes relation till grannens son. Allting blir bara rörigt och det märks att filmen egentligen inte är inriktad på min åldersgrupp, jag skulle kunna tänka mig att min mamma skulle tyckt att den var bättre än vad jag gör. En positiv sak kan jag i alla fall säga, skådespelarna gör ett riktigt bra jobb och det lyfter filmen lite. Men det är absolut inte en film jag skulle vilja ha hemma i min filmsamling, men om man inte har någonting bättre att se så kan man väl offra sig.

Filmen finns att hyra på Voddler

Magic Mike

Den 29 Juni kommer nya filmen med bland annat Channing Tatum, Alex Pettyfer och Matthew McConaughey ut på bio i USA. Filmen handlar om Channing Tatums liv innan han blev skådespelare, under perioden som han jobbade som manlig strippa. Jag kommer absolut se filmen, kanske inte på bio men när den kommit ut på dvd ska jag hyra den på en gång! Tyvärr har det inte kommit ut om eller när den kommer ut på bio i Sverige, men jag skriver om jag får reda på det.

Date Night

Komedi från 2010 med Steve Carell och Tina Fay i huvudrollerna.

Filmen handlar om Phil och Claire Foster, ett tråkigt gift par som alltid gör samma saker och alltid äter på samma restaurang. En kväll bestämmer de sig däremot för att åka in till New York där ett fall av misstagen identitet gör deras kväll till något mycket mer spännande och farligt än de från början hade tänkt sig.

Jag är ingen stort fan av Steve Carell även om han har gjort en del bra roller. Den här filmen däremot var riktigt rolig, Tina Fay är ju alltid roligt och jag gillar oftast filmer som hon är med i. Handlingen var bra och roligt, lite nytänk, man har inte sett så många filmer som denna. Vissa kan ju kännas som att man har sett den redan lixom. Men den var faktiskt rikigt rolig och bra, jag vart glatt överraskad.The Green Lantern


The Green Lantern är en action film från 2011 med Ryan Reynolds och Blake Lively i huvudrollerna.

Filmen handlar om Hal Jordan, en bekymmerslös testpilot vars liv består av snabba jaktplan och ännu snabbare relationer. Tills den dag som han mot sin vilja rekryteras att bli en Green Lantern, han ges övermänskliga krafter och hans främsta uppgift är nu att skydda universum. Hal tror inte att han är bäste man för jobbet men när utomjordiska krafter hotar jorden så finns det bara två val: att fly eller att slåss.

Jag vart lite smått besviken på den här filmen, den verkade fartfylld och rolig och även om den var det på sina håll så håller den tyvärr inte måttet för att hålla mig särksilt intresserad. Jag tröttnade ganska snabbt men tog mig ändå igenom den. I två omgångar måste jag tillägga. Jag är inget stort fan av filmer som innehåller aliens och kasnke borde jag ha förutsett att det här inte var en film för mig. Men jag ville ändå ge den en chans. Det i filmens handling som jag gillade mest var romansen mellan Hal och Carol och jag hade velat se mer av det. Nästa gång kasnke jag ska se en romantiskt komedi istället. Skådespelarna gjorde dock ett bra jobb och jag gillar Ryan Reynolds och det är hans prestation som puttar upp betyget lite för mig.Assasination of a High School President

Filmen Assasination of a High School President som har fått titeln The High School Conspiracy här i Sverige är en komedi från 2008 med Mischa Barton, Reece Daniel Thompson och Bruce Willis i huvudrollerna.

Filmen utspelar sig i en katolsk skola där den populäraste tjejen slår sig samman med en journalist frå skolans tidning för att ta reda på vem som stulit årets SAT prov. När dom äntligen tros närma sig sanningen och har sin misstänka så blir en ännu större konspiration avslöjad.

Som ett stort OC fan och föredetta fan av Mischa Barton så fick jag bara lov att se den här filmen, jag såg den för första gången för ganska länge sedan men såg den igen härom dagen. Det är inte en jättebra film och det finns en del som man kan klaga på. Men har man inte så höga krav på varken skådespelare eller story så kan det vara en ganska rolig film på sina håll. Den är nog inte för alla men om man gillar komedi blandat med lite mysterie och brott så kasnke det är något för den. Jag tänker inte rekomendera den men ifall någon känner för att få sin egen uppfattning om filmen så tycker jag definitivt att ni ska göra det.LOL - Official movie trailer

Kan nog garantera att både jag och Bea längtar massor efter den här filmen. Kommer 1 Juni till Sverige enligt imdb.com.

Like Crazy


Like Crazy är ett romantiskt drama från 2011 med Anton Yelchin, Felicity Jones och Jennifer Lawrence i huvudrollerna.

Anna och Jacob blir kära efter att ha träffats på ett universitet i Los Angeles, Anna är från England och när hennes visum går ut bestämmer hon sig för att stanna i USA i alla fall. Efter att ha åkt hem under en period kan inte längre komma in i USA eftersom hon bröt mot visumets regler. Nu måste de bestämma om deras förhållande är värt att kämpa för.

Det här är en charig och berörande historia med mycket upp och ner med känslorna. Mycket kärlek och mycket sorg. Man får mycket sympati med karaktärerna och dom är lätta att relatera till även om man själv inte varit i exakt samma situation. Det är en bra film helt enkelt, rekomenderar den till alla som gillar filmer med mycket känslor. Ni kommer inte att bli besvikna.The Hitcher (2007)


The Hitcher är en nyinspelning av skräck-thrillern med samma namn från 1986. I huvudrollerna kan vi se Sophia Bush, Sean Bean och Zachary Knighton.

Filmen handlar om det unga paret Jim och Grace som under en regnig kväll på New Mexicos vägar erbjuder sig att skjutsa en mystisk liftare som visar sig vara en mördare.

Jag hade förväntat mig att den här filmen skulle vara mycket läskigare, jag är ingen skräckfilms person och därför var jag lite skeptisk men jag tyckte ändå att den verkade bra så jag ville se den ändå. Men jag behövde ju inte direkt oroa mig över att den skulle vara läskig för det var den verkligen inte. Den var dock väldigt spännande och ibland väldigt blodig. Jag tycker att den var helt okej, skådepelarna gör ett bra jobb och det var roligt att se Sophia Bush i något annat än One Tree Hill. Sean Bean har jag i princip bara sett i Game of Thrones så det var roligt att även se honom i en helt annan roll.The Avengers

27 april kommer en film jag verkligen vill se på bio, The Avengers i 3d, en actionfilm där många av filmvärldens hjältar medverkar så som Iron man, Thor, Captain America mfl. Det verkar vara en fartfylld film och jag hoppas att jag lyckas dra med mig åtminstonde en av mina bröder och se den. En recension kommer upp om den när jag sett den, jag lovar!

Savages TrailerFilmen handlar om Cannabis odlarna Ben och Chon som hamnar i osämja med en Mexicansk drogkartell, kartellen kidnappar deras gemensamma flickvän och nu måste de rädda henne.

I filmen kan vi se skådespelare som Blake Lively, John Travolta, Selma Hayek, Aaron Johnson och Taylor Kitch. Den kommer ut på bio i USA den 6 Juli och kommer hit till Sverige den 12 Oktober.

Footloose (2011)


Filmen är en remake på filmen med samma namn som kom ut 1984 och handlar om Ren MacCormack flyttar från Boston till en liten stad i södra USA, där livet är väldigt annorlunda. En olycka tre år tidigare där fem tonåringar miste livet skade staden och man inför en tid då stadens ungdomar måste vara hemma och de förbjuder även dans och hög musik. Bu vill Ren få bort dessa förbud och försöker få folk att förstå att dans inte är något dåligt. Under tiden blir han även kär i stadens prästs dotter, Ariel.

Det här riktig feelgood film enligt mig. Även om den har sina sorgliga och mindra roliga studer så får man ändå en lyckokänsla av den. Lite förutsägbar var den dock, även för mig som inte har sett orginalet. men det är inget som drar ner mitt betyg då det ofta är just sånna filmer som tilltalar mig. Dansfilmer får mig nästan alltid på bra humör och detta var inget undantag, det är en riktigt bra film med mycket känslor och kärlek. Precis min smak och nu sitter jag och funderar på varför jag inte har sett den här filmen tidigare.Webb-tv.nu - Gratis Svensk Webb-TV och Play

Webb-tv.nu är en sida där alla sveriges Webb-TV kanaler finns samlade på ett och samma ställe. Här kan du enkelt bläddra bland kanaler och program för att hitta din favorit. Tjänstens syfte är att skapa ordning i det omfattande  svenska tv-matierial som finns tillgängligt på nätet.

Väldigt smart och smidigt tycker vi, nu slipper man gå in på kanalens egna hemsida för att hitta det program man letar efter. Nu finns alla samlade på ett ställe. Man sparar tid och så är det helt gratis. Topplistorna som finna är jättebra om man inte riktigt vet vad man vill titta på, här kan man lätt se vilka program som andra tycker är bra och på så sätt kan man hitta nya favoritprogram. Smidigt och enkelt!

Klicka på bilden för att kolla in hemsidan du med!

One Tree Hill 9x13 "One Tree Hill"

Idag kunde vi se allra sista avsnittet av One Tree Hill här i Sverige och det var ett riktigt bra avsnitt måste jag säga. Ett bra avslut på en underbar serie.Det finns mängder av stunder som gör det här avsnittet till ett av det bästa av serien på senare år. Hela avsnittet kändes som en tripp tillbaka i tiden, med tillbaka blickar och Gavin Degraw musik. Några av mina favoritstunder var bland annat just när Gavin Degraw uppträdde, särskilt med låten "I don't wanna be" som alltid kommer att vara One Tree Hill-låten.  Andra scener som gjorde mig extra glad var tillbaka blickarna på när karaktärerna var unga. Att Clay och Quinn gifte sig och adopterade Logan. Nathan och Haley's kyss i regnet, älskar deras regn-kyssar!

Somsagt det var gott om underbara scener i detta avsnitt och även om det var slutet så kommer One Tree Hill alltid finnas kvar i våra hjärtan och jag är nog inte den enda som kommer att kolla om och om på serien på DVD.


Don't Be Afraid of the Dark

Den andra skräckfilmen jag såg igår var Don´t be afraid of the dark, en skräckfilm från 2010 med bland annat Katie Holmes och otroligt duktiga Bailee Madison i rollerna.

Blackwood Manor är ett gammalt förfallet men otroligt vackert hus med fantastiska trädgårdar där naturskildraren Emerson Blackwood brukade bo med sin son. Plötsligt en dag så försvinner sonen spårlöst och till slut även Emerson.

Ett sekel senare flyttar Sally in i huset medans hennes pappa och styvmamma renoverar det. Sally, som är deprimerad och inte tror någon älskar henne, utforskar husets alla vrår och när hon plötsligt hör röster från källaren som säger att dem vill vara hennes vänner så beslutar hon sig för att hjälpa sina nya vänner, men snart inser hon att dem inte riktigt anser att leka är samma sak som hon menar och snart är hela familjen i livsfara. Någonting grymt har släppt lös i huset, och det går inte att stoppa dem.

Riktigt bra film! Jag och min kompis satt som klistrade i soffan och det är inte ofta det blir så av en skräckfilm. Det är en film som kryper under huden på en och den är riktigt bra gjord! Skådespelarna gör ett fantastiskt jobb och speciellt duktiga Bailee som borde få en oscar av sin insats. Det mesta är värt en femma på den här filmen, ljudeffekterna, ljussättningen, musiken, allt, förutom en sak, dem kunde gjort "monstrena" lite läskigare, det blir tyvärr en gnutta larvigt när dem är så små och råttliknande, skulle gjort ett större intryck om dem gjort dem lite mer skräckinjagande. Men det är en grymt bra skräckfilm som helt klart förtjänar sitt höga betyg! Se den, men inte ensam!

Jag hyrde filmen på voddler


The Cabin in the Woods - 4 Maj 2012

Jag har glädjen att meddela att The cabin in the woods som jag skrev om här kommer på bio i Sverige den 4 Maj. Det går inte att boka biljetter än men kommer släppas på SF ett tag innan premiären så kika in där och boka när det är dags!

Veckans Kändis - Jennifer Lawrence
The Poker House (2008) - Filmen handlar om Agnes som bor tillsammans med sin alkoholiserade och nerdrogade mamma och två småsystrar. Hennes enda faderfigur är mammans hallik och varje dag är en kamp för att överleva.

Det här är en riktigt hemsk film som är baserad på det verkliga livet för skådespelerskan Lori Petty. Själva historian är hjärtskärande men visar även styrkan en människa kan ha. Skådespelanrna gör ett jättebra jobb och man känner en slags medlidande med karaktärerna.


The Burning Plain (2008) - Filmen följer flera personer separerade av tid och rum. Sylvia, en kvinna som går igenom en känslomässig resa för att försöka befria sig från sitt förflutna. Mariana och Satiago, två tonåringar som försöker pussla ihop de trasiga liv som deras föräldrar lämnade bakom sig. Maria, en liten flicka som ger sig ut på en resa över mexikasnka gränsen för att hjälpa sina föräldrar att hitta försoning, förlåtelse och kärlek, och Gina och Nick, som båda är gifta men har en intensiv och hemlig affär med varandra.

På vissa håll kan den här filmen kännas lite lång, men när man i slutet får svar på alla frågor och när man tänker tillbaka på den så inser man att det är en fin historia som båda är djup och gripande.


Winter's Bone (2010) - En ung kvinna i Ozarkbergen måste ta sig igenom den farliga sociala terrängen när hon måste leta reda på sin knarklangare till pappa samtidigt som hon försöker ta hand om sin sjuka mamma och sina småsyskon.

Den här filmen kunde ha varit bättre, om det hade hänt lite mer. Den är lite lång på sina håll men jag gillar den ändå som helhet.

Här kan ni läsa Sandras recension på filmen.


The Hunger Games (2012) - Filmen utspelar sig i framtiden där Huvudstaden väljer en tjej och en kille från de tolv distrikten för att tävla till döden i Hungerspelen.

Ingen har väl missat den här filmen. Själv har jag sett den två gånger på bio. Riktigt bra film helt i min smak, så alla som inte redan har sett den, se den!


Här kan ni läsa Sandras recension på filmen.Triangle

Igår hade jag skräckfilmkväll med en kompis och en av filmerna vi såg var Triangle från 2009 med bland annat Liam Hemsworth i en av rollerna.

Filmen handlar om Jess och hennes vänner som på en båttur åker in i en hemsk storm och deras båt förstörs. När ett stort kryssningsfartyg kommer i deras väg så ser dem det som sin räddning. Men när dem kliver på fartyget så inser dem snart att dem varit säkrare i vattnet, för även fast fartyget verkar tomt först, så är det som väntar på dem lika hängivet att ta sig hem som dem själva, men det kan bara göra det själv. Jess hamnar i en strid för hennes liv, och den maskerade mördarens.'

Det är riktigt svårt att förklara vad den här filmen handlar om för den är så sjuk. Man måste se den för att förstå den. Den är riktigt spännande och historien känns unik, man sitter som klistrad för att inte missa en sekund av den. Skådespelarna gör tyvärr ett halvdant jobb, speciellt huvudpersonen som skulle kunnat spelas av en bättre skådespelare. Filmen känns tyvärr också ganska långdragen och tjatig efter ett tag och det känns som om den aldrig kommer någon vart. Men som sagt, den är spännande och unik och slutet tycker jag var riktigt bra för det avslöjade mycket men man fick ändå hitta dem sista ledtrådarna själv. En helt okej film men inte en man ser om och om igen.

Jag hyrde filmen på Voddler


 
 
RSS 2.0