The Hobbit - An Unexpected Journey

Äventyrsfilm från 2012 med bland andra Ian McKellen, Martin Freeman, Cate Blanchett, Christopher Lee i rollerna. Baserad på boken med samma namn av J.R.R Tolkien.
 

Bilbo Bagger är en helt vanlig hobbit innan han en dag får besök av en minst sagt ovanlig trollkarl, Gandalf. Gandalf erbjuder Bilbo att följa med på sitt livs äventyr och efter mycket övertalning så bestämmer sig Bilbo att lämna sitt trygga hem och ge sig ut i det okända med Gandalf, och tretton dvärgar, som leds av den legendariska Thorin Ekensköld. Tillsammans ska dem få tillbaka dvärgarnas rike som övertagits av den onskefulle draken Smaug. Men det är inte bara att marchera in och döda Smaug, för att komma till riket måste dem ta sig genom vildmarken där mycket onskefulla varelser befinner sig, bland andra Gollum som kommer påverka Bilbos liv mer än vad han någonsin kunnat ana. Men hur ska dem kunna ta sig till riket? Och hur många av dem som påbörjat resan kommer kunna avsluta den?
 
Jag såg den här filmen redan i december men jag har helt enkelt glömt att skriva om den, nu såg jag om den häromdagen så då kände jag att det verkligen var dags att ta itu med recensionen om den! 
 
Det är en riktigt riktigt bra film i sann Sagan om Ringen-anda, otroligt välgjord, fantasifull och magisk. Det är en lång film men den känns inte lång och det är ett tecken att det är en otroligt bra film, speciellt för mig som har lätt att bli uttråkad av filmer. Skådespelarna gör ett fantastiskt jobb allihopa och det är kul att se att karaktärerna som är med i Sagan om ringen-triologin inte är utbytta utan att det fortfarande är dem "riktiga" skådespelarna som man känner igen och har lärt sig älska, och hata. Allt från specialeffekterna till musiken i den här filmen är verkligen uttänkt och välgjort och man sitter som klistrad genom hela filmen. Handlingen är också riktigt nagelbitande samtidigt som den har sina roliga och söta stunder och det är viktigt för att en film ska vara riktigt bra för mig. Sen slutet, så sjukt bra! Längtar redan tills nästa del! Se den nu på en gång!

Kommentarer

» Ingen reklam för din blogg

» Ingen reklam för tävlingar

» Ingen reklam för frågestunder


« Namn

« Mail (visas ej)

« BloggSpara uppgifter?


Trackback